Reklama

Reklama

Vlak do Busanu 2

  • Jižní Korea Peninsula (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává 4 roky po vypuknutí zombie apokalypsy ve filmu Vlak do Pusanu (2016). Korejský poloostrov je zdevastovaný a bývalý voják Jung-seok (Dong-won Kang), kterému se podařilo uniknout ze zámoří, je pověřen návratem a nečekaným potkáním s přeživšími. (TommyZR)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (104)

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel si lidi naivně mysleli, jak to bude stejné jako jednička, která asi měla přeci jen něco do sebe, když se o ní tak mluvilo, ale na mě osobně to působilo jako nedotažený průměrný snímek, kterým je i ono pokračování, ale v jiném slova smyslu, protože Peninsula měla takřka dvojnásobný rozpočet než její předchůdce, ale vidět to teda moc není. Nejvíce to jde poznat na honičkách v autech, které vypadají jako z podprůměrného béčkového průseru, ale na druhou stranu i ty honičky zabaví, stejně tak jako příběh, který je zajímavý, provedení je sice věc druhá, ale rozhodně nemůžu pouze kritizovat. Emocionální závěr klasicky přetažený, ale opět, jsem schopen to přehlédnout a nechat vyloženou kritiku na ostatních ovcích, které se podívají na hodnocení a automaticky dávají jednu hvězdu. Lepší 3* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám nářez a vylepšení o proti prvnímu dílů. Ano zrychlené záběry aut nebyly dvakrát působivé ale celý příběh a řězba a akce byla skvělá. Herci super, hordy výborné, honičky aut bomba, trocha drama dobrý. Řekl bych že prostě dost dobrý pokračování. Mrtvé město se spousty hladovými hordami, dělo. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Klasický narýchlo zbúchaný sequel, ktorý sa paraziticky priživuje na úspechu originálu a je o triedu slabším filmom. Z vlaku sme sa presunuli do otvoreného priestranstva, upustilo sa od čisto hororového poňatia a Peninsula je už skôr akčno-hororová vybíjaná zombíkov ako atmosferický,klaustofobický horor ktorým bol prvý diel. Problémom je že veškeré akčné scény a davové scény so zombíkmi pôsobia nechutne umelo a CGI, pričom negatívne vynikajú najmä automobilové naháňačky v ktorých okrem toho že pôsobia totálne digi a neprirodzene sa porušujú asi všetky možné fyzikálne zákony. Pripočítajte si k tomu nelogický a nasilu emotívny záver a chvalabohu sme na konci. Zabudnuteľné pokračovanie, ktorého jediným svetlým bodom bol nápad so zombie gladiátormi a komornejší úvod. Inak veľké sklamanie a podpriemer. Slabšie 2* a 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super (4*). Problém dvojky nie je ani tak v tom, že to vlastne vôbec nie je dvojka (žiadny vlak, žiadny návrat preživších postáv), ale najmä v tom, že má hrozne nudný a nezáživný príbeh plný klišé momentov, divné postavy a desiatky minút, počas ktorých sa nič zaujímavé nedeje, iba sa nachádzame v spoločnosti postáv, ktoré nám nič nehovoria. Keď sa konečne rozbehne akcia, tak je to po technickej stránke fajn, ale žiadny zázrak (a občas príliš trikové a autíčka sa správajú ako v nerealistickej počítačovej hre). Škoda, že vlak nevymenili za autovú kolónu. Takto síce autá hrajú relatívne dôležitú rolu, ale nie až takú dôležitú, ako mohli. A ako mali. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Další příklad, proč parazitovat názvem na úspěchu jiného filmu se nevyplácí. Film se sice odehrává ve “stejném světě” (jen s odstupem 4 let), ale nijak postavami nebo dějem filmy spojené nejsou. Co (logicky) zůstalo také jsou zprzněné “zombie” (nebo spíš ty vztekliny probíhající kolem). Proto díky absenci brilantního nápadu (vlak) se tady plácáte od jednoho k druhému bez výrazné myšlenky. ()

Galerie (36)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Reklama

Reklama