Reklama

Reklama

Loki - Season 2 (2023) (série)


Bídák Brad (S02E02)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

TVA hrozí temporální kolaps. Loki a Mobius musí co nejdříve najít Sylvii. (Disney+)

Diskuze

B.Wilde

B.Wilde (hodnocení, recenze)

Se Sylvií to docela chápu, jestli xy let utíkala před TVA a plánovala svou pomstu, tak pak nejspíš po tom všem sama nevěděla co se sebou (a celkově není jistě tak v pohodě, tak se snaží tvářit a nejspíš musí bojovat s tím, jestli skutečně udělala dobře či ne, i když to neřekne nahlas...) takže mít někde pro změnu klid a všední život, co by ne... už v S1 padlo, že neví, co bude dál až uskuteční její plán.

Vlastně mi v té scéně na parkovišti bylo Lokiho docela líto, protože ji dal už předtím najevo, že by to rád "plánoval s ní" a ona mu pak vpálí, že ona už má nový život a je v něm šťastná... stačí vidět, jak na to reagoval. 

No jsem fakt zvědavá, co přinese další epizoda.

Elerrina

Elerrina (hodnocení, recenze)

Asi o tom moc přemýšlíme 😄. Nicméně když nedává smysl děj, nedává pak smysl ani chování postav. Ale myslím, že Loki předpokládal, že Sylvie bude pokračovat v nějakých intrikách proti TVA, což jí pak v budoucnosti přivede do jejich centrály. V minulosti jim přece docela zatápěla. Vlastně je dost divné, že by se najednou na všechno vykašlala a spokojila se s nějakou bezvýznamnou existencí prodavačky 🤔.

Ale celkově z toho mám pocit, že to dění v TVA je prostě podřízené ideologickému záměru - něco jako: musíme ukázat konflikt mezi restriktivními mocenskými zásahy a svobodnou vůlí. A pokud tam ty postavy budou jednat tak, aby posloužily tomuhle, tak ...  no, půjde to asi pěkně do kopru.

B.Wilde

B.Wilde (hodnocení, recenze)

Elerrina

Přijde mi, že TVA je v totálním chaosu a nikdo vlastně neví, co dělat a ani jak to řešit. Třeba to s přetížením toho jejich stroje, jsem si myslela, že to tam bude třeba tak, že se o tom bude všeobecně vědět a že prostě tam padne, že jediné řešení je odřezat nějaké ty časové větve... s tím že většina bude proti a Dox tam pak na tajňáka půjde konat... ale takhle to vlastně ani nijak nesouviselo, ona si tam asi jen chtěla něco dokázat... 😬 Stejně tak třeba nevím, proč si Loki myslel, že by Sylvie mohla vědět, co se stane v budoucnosti... jako jak vlastně mělo TVA pomoct, že tam Sylvie bude? To že on ji tam chce mít, tak to samo o sobě dává smysl... ale jinak... zaměřili se na to, jako by to mělo udělat velký krok vpřed, ale vlastně se to nestalo a vše je čím dál horší... no já mám prostě těch otázek čím dál víc.

Elerrina

Elerrina (hodnocení, recenze)

B.Wilde

Ano, bylo to celé takové divné. Ale těch podivností bylo v celém tomhle dílu mnohem víc, včetně toho, že teď už není vůbec jasné, co ta TVA vlastně dělá a jak to dělá. Jestli tomu někdo rozumí, ať to zkusí vysvětlit.

na příspěvěk reagoval B.Wilde

B.Wilde

B.Wilde (hodnocení, recenze)

Jen si tak říkám, přišlo to divné jen mě? Loki Sylvii hledal a to dost urputně, bylo vidět, jak mu na tom i na ni záleží. Dělal všechno možné, aby jí našel... a když se s ní setkal, tak na ni rovnou vyrukoval s TVA... S tou TVA, která ji zničila život... ani se nedivím, že se chovala tak odměřeně... dost mě mrzelo, že se jí aspoň nezeptal, jestli je okay (což byla v první sérii dost zásadní fráze) a ani jsem moc nepochopila, proč ji v té hale neřekl ani půl slova (i kdyby blbé děkuju, za to, že jim pomohla) a když za ním pak přišla do TVA, tak se jen otočil a šel pryč? Vzhledem k celému ději předchozích dílů mi to přišlo extrémně divné. Chápu, že se může cítit odmítnutý, po tom všem, i po tom, co řekla před restaurací... ale fakt ta debata byla celá zvláštní... vlastně to pro ni muselo vypadat, jako že si na ni vzpomněl jen tak náhodou a přišel prosit o pomoc... jako by nešlo ani o ni, ani o ně dva... co se týče scénáře, fakt mě ta scéna docela zklamala. Tuplem po té silné z prvního dílu, kde to mělo takové grády.

na příspěvěk reagoval Elerrina

Reklama

Reklama