Reklama

Reklama

Loki - Season 2 (2023) (série)


Věda/Fikce (S02E05)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Loki pátrá v odumírajících časových větvích po přátelích, ale realita je zrádnější, než se zdá. (Disney+)

Recenze (36)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže jsme dostali flashbackový díl, který měl říci co? Úplně to nechápu, vždyť jsme se o Mobiovi, Caseym a B-15 nic nového nedozvěděli. Flashbacky nám měly ukázat jejich život před TVA, abychom věděli, že všichni něco ztratili a nemají důvod se do organizace vrátit (nebo naopak). Ale co jsme se vlastně dozvěděli? Že B-15 pracovala v nemocnici? Vždyť to mohli říct o epizodu zpátky a vůbec nic by se nezměnilo, neboť scény s ní postavu nikam neposunuly a vůbec nám nenapověděly, že měla lepší život předtím. Mobius - měl práci a syny, ale neznáme jeho vztah s nimi a opět nechápeme, čím ho život naplňoval před / po TVA. Ty flashbacky neodhalily absolutně, ale absolutně nic. Pardon, omlouvám se, ale já tohle tvůrcům nežeru. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Já to prostě nechápu. Proč je ten Loki, tak zatraceně dobrý? Set design, barvy, režie, hereci, scénář to vše tu skládá perfektní, napěchovanou a nádherně do sebe zapadající podivanou. Moje srdce plesá ať už z toho jak miuju jednotlivé scény a nebo tu filmařinu za tím. Rozhovor Silvie s Lokim v baru je jeden z nejlepších v rámci MCU a to samé pak platí pro hudební sekvenci. Nikdy bych nečekal, že zrovna v MCU seriálu uslyším tento klenot undergroundové hudby. Dokonalost a obří HYPE na finále! ()

Reklama

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mi ten díl připomínal Interstellar - dlouho nic, pak WUT? a ticho. Určitě je to zatím o tři řády výše než byla první řada, ale stejně mám trochu obavy o to, jakým směrem se Loki ubírá. Přece jen, má to být asgardský bůh falší, co umí kouzlit. A v seriálu se z něj spíše stává Doctor Who. Nestěžuji si, jen to podotýkám. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trying to fix what's broken is hard. Hope is hard... při téhle epizodě jsem si vzpomněla na Lokiho slova z té minulé. Jedna má část oceňuje, že je to neskutečná podívaná a opravdu jde o nejlepší seriál z produkce Marvelu a pro mě vlastně i jeden z nejlepších vůbec, protože je to má srdcovka. Ale stále je tu mé fanouškovské srdce, co bije pro vztah Lokiho a Sylvie a sledovat jejich kroky v téhle sérii je zatraceně těžké (tak nějak jsem doufala, že se to mezi nimi vyřeší o dost dříve) pomalé krůčky tam jsou, ale toho času moc už není. Stále to vypadá, že se přes své zdi nedokážou dostat... on nechce být sám, ale nedokáže ji přiznat, že chce v životě ji... ona se zase tváří, že spokojeně píše svůj další příběh bez něj, ale bylo znát, že ji to také semlelo. U obou jde vidět, že se bojí toho, že jim ten druhý ublíží. Už jsem to psala u jiného dílu, ale stále to tak je... jde vidět, že když spolu spolupracují, když "táhnou za jeden provaz" věci se mění. Není konec konců zajímavé, že to začalo jít do kytek ve chvíli, kdy proti sobě začali bojovat v Citadele? Jako kdyby rozpad kolem nich nastavoval zrcadlo tomu, jak aktuálně vypadá jejich vztah. Bude to tedy klíč k nápravě? Doufám... Snad všechna ta úzkost bude mít uspokojivé uzavření. A scéna, kdy Sylvie zmizela Lokimu před očima a on měl motivaci pracovat se svou novou schopností? To bylo naprosto skvělé. Škoda jen, že vysvětlení "jak k tomu vlastně přišel" tam vůbec nebylo. Ale vypadá to, že Loki je teď "mimo čas"... ()

Isag1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto bolo ešte lepšie... Prosím, Marvel, nepokazte to budúci týždeň s poslednou epizódou! Som až tak moc nahypovaný, že to ani možné není. Každopádne 50 min na poslednú epizódu je podľa mňa málo a som zvedavý ako uzatvoria túto sériu. Ak to skončí cliffhangerom, bude to totálny odpal. Som ready na Secret Wars. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Caseyho (Eugene Cordero) varianta v této epizodě je Frank Morris, což je jeden z vězňů, kteří opravdu uprchli z věznice Alcatraz v červnu roku 1962. Jeho „zmizení“ ze svojí reality je pomrknutím na skutečnost, že Morris po jeho útěku již nikdy nebyl nalezen. (NiWi)
  • Na úplném konci titulků zazní hláška: „You died! Insert your coin, loser,“ což odkazuje na konec hry v arkádové hře „Zaniac“. Tato hra je založena na stejnojmenném filmu, který natočil ve fiktivní časové lince X-5 (Rafael Casal), jenž hlášku také namluvil. (UhLee)

Reklama

Reklama