Reklama

Reklama

Loki - Season 2 (2023) (série)


Velké poslání (S02E06)

(epizoda)
  • USA Glorious Purpose

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve strhujícím finále Loki napravuje minulost a zjišťuje, co je jeho velké poslání. (Disney+)

Recenze (51)

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsem měl ze začátku smíšený pocit z celý týhle nový série, ve finále mne to neskutečně překvapilo a potěšilo jak skvělý to je. Lokiho příběhový oblouk je nyní prakticky u konce a lepší konec jsem si ani nemohl představit - prakticky je to i celý game-changer i v rámci kompletního Marvel světa a vnímání mnohovesmíru jako takového, není Loki není i Multiverse.  Což z něj činí vlastně nejmocnější postavu a řekl bych, že v Secret Wars by se regulérně mohl představit jako mýtický One Above All. Geniální provedení, na chvilku to oživilo můj zápal pro Marvel co jsem kdysi měl... 100% ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

S tímhle jděte do p*dele. Takhle mě zničit. Netuším jak to dokázali, ale tohle je prostě masterpiece. V téhle epce mám jen 2 mini výtky. To, že nám pořádně neukázali tu tíhu těch staletí, kdy se Loki snažil o tu záchranu a pak to, že jim nedošlo, že se vesmíry budou větvit nekonečně, protože to byla věc, která mě napadla hned, když to chtěli udělat poprvé. Ale hned ty druhé 2 třetiny v sobě měli ty nejsilnější dialogy a momenty v celém mcu a snad nic se k tomu v mých očích ani nepřibližuje. Loki touhle sérii završil nejlepší charakterový oblouk ze všech stovek postav, co jsem za tu dobu měl možnost poznat a o to překvapivěji, že se to stalo až v tomhle rozpadajícím se období mcu. A to jak to dokázali spojit i s první sérií tak přirozeně a udělali tím tak skvělou smyčku, která nepůsobí jako 2 série, ale jako jednotné dílo je nádherné. Možná jsem trochu zaujatý, ale tohle dílo na mě nějakým způsobem působilo hrozně osudově a já se takhle u seriálu či filmu fakt dlouho necítil a nemyslím tím pouze kvality ale i to ryzí štěstí ze sledování. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You can't scale infinitely growing multiverse. It's like trying to divide by zero. It can't be done." ____________ Aneb jak jednou zpíval Miro Žbirka "Poraď si sám." .... Finále první řady Lokiho nastavilo kvalitativní laťku hoodně vysoko, a u všech bohů hromu div se, strhující druhá řada onu laťku posouvá ihned o několik laťek výš. Už s konceptem MCU intra naruby slibuje finále druhý řady Lokiho famózní podívanou alá Back to the Future, respektive návrat do finále první řady, kde to všechno začalo. Takže nic prvně nedává vůbec smysl aby všechno nakonec dávalo dokonalej smysl.... Druhá série Lokiho celkově je tak famózní především díky tomu, že krom Lokiho s tváří Toma Hiddlestona a úhlavního nemesis Kanga [jehož se chopil fantastickej Jonathan Majors, ten chlap byl fakt perfektní castingová volba která si každou scénu právem krade pro sebe], využívá zejména (mainstreamem) neznámé postavy, přičemž třeba takový Ke Huy Quan byl absolutní trefa do černýho [pomyslný pomrknutí na oscarové Everything Everywhere All At Once nejde přehlídnout], o takovým sympaťáku Owenu Wilsonovi radši ani nemluvě. Jenže krom toho, že zde tvůrci fakt kreativně demonstrují, jak lze nápaditě ohýbat koncept multiversa, cestování časem a víceméně old-fashioned prvky vědecko-fantastického žánru [a byť můžou tyto prvky klasického sci-fi působit staromódně, tvůrci je dokážou fakt poutavě modernizovat pro současné publikum], Loki jakožto seriálový projekt naprosto exceluje svými production values, dramaturgií, prací s vyprávěním a existenciálními meta-přesahy [která vůbec nepůsobí nijak přímočaře, ba naopak neskutečně komplexně], pohlcujícím retro audiovizuálem, a poctivým řemeslem celkově v čele s precizní kamerovou choreografií, díky čemuž zcela beze srandy stírá pomyslnou hranici mezi seriálovým a filmovým formátem. Tvůrci tak ve výsledku dokázali na pomezí "pouhých" šesti epizod vystavět plnohodnotný a zcela funkční televizní blockbuster s dechberoucí katarzí, který zcela upřímně mnohdy připomíná ultimátní crossover Marvelu, seriálového Černobylu a Návratu do budoucnosti – kde akorát místo výbuchu jaderného reaktoru hrozí fakin zhroucení a "špagetifikace" (podotýkám že jde o reálný vědecký termín) časoprostoru. Díky tomu Loki lehce strká celou čtvrtou fázi MCU do kapsy, tudíž má unikátní potenciál zaujmout i ty komiksovým fenoménem nepolíbené. A minimálně pro mě jde společně s Endgame o bezkonkurenční dosavadní peak a jen tak nepřekonatelný vrchol MCU ((berouc v potaz jak všechny filmy, tak seriály). O to víc mě pak těší, že se tato multi-žánrová telenovela o Asgardském bohu lsti [kterýho jsem ještě před pár lety fakt neměl rád, ba až vyloženě nesnášel] setkala s obřím nadšením fanoušků a už teď se nemůžu dočkat na pokračování. Takže my tak jedině můžem děkovat Hulkovi, že se tehdá nevydal výtahem a šel radši po schodech ;)) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Loki ovládol šmyk a tak sa nekonečne veľa ráz pokúša vrátiť do minulosti aby pomocou lokátora zväčšil rozsah časových krosien. Bude jeho misia úspešná? Prevedenie: Všetko do seba zapadlo vo veľkolepom finále. Najviac sa mi páčil rozhovor Lokiho a "Toho, kto zostáva". Prepletený plán, ktorý vo finále aj tak viedol iba k tomu jednému momentu a Loki sa musí rozhodovať medzi láskou a vesmírom. nakoniec samozrejme zvolí možnosť "C". 98% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5 mitut to běželo a už mě to sralo. Jako fakt není vtipný sledovat to samé pořád dokola... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... chápeme se? A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. Lepší? Ne... a to je 1/2 epizody v prdeli. A nikam jsme se nehnuli tím nejotravnějším způsobem. Děj se někam posune až posledních 10 minut. Oněch posledních 10 minut se "vrcholně artovou formou" děj někam pohne a (trapnou berličkou) se děj (doufejme) konečně uzavřel. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda má stejný název jako první epizoda první série Velké poslání (2021). Tvůrci tento fakt odůvodnili tím, že se samotný příběh kompletně uzavřel. (HellFireFery)

Reklama

Reklama