Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opušťák. Skvělá možnost pro námořníky Laurela a Hardyho trochu se povozit městem ve vypůjčeném automobilu. Správný mariňák si poradí se vším, i se zaseklým automatem na žvýkačky. Dopravní zácpa je ovšem to poslední, po čem by voják počítající každou minutu svého volna toužil. (dopitak)

Recenze (7)

dopitak 

všechny recenze uživatele

The Lost Films of Stan Laurel and Oliver Hardy: The Complete Collection – Volume Eight (1923-1928). Znám vtipnější grotesku s L+ H (To je má žena), ale zase co do počtu gagů tento snímek asi vede. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Podle některých kritiků nejlepší krátká groteska všech dob! Námořníci Laurel a Hardy pomůžou dvěma krásným dívkám z nesnází, nemohou totiž dostat z automatu žvýkačku. Protože Oliver automat zničí, svedou všichni čtyři souboj s majitelem obchodu Charleyem Hallem. Odpoledne jedou s dívkami v pronajatém autě na výlet, dostanou se do kolony a následuje asi vůbec nejslavnější „ničička“ němé grotesky, scéna rostoucího chaosu a destrukce, která zachvátí celou kolonu aut. Vše vyvolali samozřejmě dva "nevinní" námořníci Laurel a Hardy drobnou šarvátkou se známým zuřivcem Edgarem Kennedym, ve které chtěli ukázat svým dívkám, že nejsou žádná ořezávátka. Příjezd policisty udělá všemu přítrž a následuje hodně povedený odjezd jednotlivých aut s nejrůznějšími poruchami a poškozením. Závěrečný gag pak nenechá vyváznout bez újmy ani Laurela a Hardyho. Ničivá scéna je obsažena ve střihovém pořadu Zlatý věk grotesky. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná (a na tehdejší dobu doslova monumentální) scéna hromadné automobilové destrukce patří k tomu nejlepšímu, co nezapomenutelná dvojice natočila. Už počáteční nápad s automatem na žvýkačky je originální a povedlo se z něj vytěžit téměř maximum, zlatým hřebem jsou ale události čekající na Laurela a Hardyho na ucpané silnici ... až jsem si říkal, jak moc to v té době muselo být nákladné, zničit takové množství aut... Vynikající groteska patřící k tomu nejlepšímu z časů éry němého filmu... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Laurel a Hardy, coby dva námořní kadeti, si ve volnu vyrazí na výlet. Po krátkém prologu se žvýkačkovým automatem, u kterého sbalí dvě šťabajzny, se chtějí vyhnout dopravní zácpě. Jenže drobná počáteční strkanice pokračuje ulomeným světlometem a končí totálním chaosem všech zúčastněných. Dokonale škodolibá a destruktivní záležitost. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V jednej chvíli ide o podobnú premisu, ako v o rok mladšom snímku populárnej dvojice BIG BUSSINES. Podobne aj tu si ľudkovia navzájom ničia majetok, tentokrát ide o motorové vozidlá. Vypointované gagy a jedna z klasík Laurela a Hardyho. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama