Reklama

Reklama

Než skončí léto

  • Austrálie Babyteeth (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Život je krásny aj preto, že sa nedá naplánovať. Keď sa šestnásťročná Milla zamiluje do problémového Mosesa, je to pre jej rodičov nočná mora. Prvé stretnutie s láskou ale prebúdza v chorej Mille novú chuť do života a jej energia a túžba objavovať otočí celú rodinu hore nohami. Milla začne svojmu prekvapenému okoliu ukazovať, ako prežiť každú minútu naplno. Tradičné pravidlá a morálne poučky letia do koša a rodičia sa rozhodnú dať veciam voľný priebeh. (ASFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Výtečná australská jednohubka, která částečně vykrádá a postupuje dle schématický šablony příběhu Hvězdy nám nepřály, a upgraduje ji svým neonovým vizuálem a hravou stylizací. Za mě nenáročná letní oddechovka, která není obyčejným ekvivalentem idylický romance - ba naopak - jde o nadstandard teenage subžánru který by si neměl nechat ujít žádný fanoušek feel-good dramedií...... VERDIKT: 8,1 blankytných paruk z 10 [#TADYVARY] ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Zajímavě stavěné rodinné drama, které odlehčuje spousta scén i postav v chemickém rauši. Dojem podtrhuje povedená hudební složka převážně važné hudby a citlivé herecké výkony obou ústředních dvojic. Viděno v rámci TADY VARY - červený koberec, přípitek, Bartoška & Eben, Somrova znělka a krásný film k tomu. Sice jen povirózní alternativa festivalu, ale dýchlo to notně tematicky a nostalgicky. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO PILOTŮ - Filmařsky originálně zpracováno, zejména kamera měla na autentičnosti a reálnosti velkou zásluhu. Dějově a priběhově velmi zvláštní, z počátku jsem to moc nepobíral, jak to bylo divné. Pak si ale člověk na postavy a hlavně jejich podivínské chování zvykl a začal se více do příběhu vciťovat a emočně angažovat. Zejména závěr byl emočně velmi silný a scéna v posteli brala dech. Při titulcích všichni v sálu (slovy: šest lidí) ani nedutalo. Film tedy zaujal, byl hodně alternativní, jiný a ještě musím pozitivně vyzdvihnout hudbu (super song: Sudan Archives - Come Meh Way), soundtrack si jdu vyhledat. 70% (with J.) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsme si na Tady Vary vyplácali to nejlepší hned na začátku. Babyteeth se může zdát jako klasická teenage ždímačka alá Hvězdy nám nepřály, ale opravdu tomu tak v tomhle případě není a inovativní režisérka Shannon Murphy podává příběh hodně oduševněle a se značnou mírou optimismu a radostí ze života. Velmi jednoduchý příběh je prošpikovaný příjemným humorem, živoucími postavami, krásnou kamerou i skvělými soundtracky povznášejícími ducha celého snímku. Ovšem kvůli tématu se tu nelze vyhnout i emocionálním chvilkám a také zdrcujícímu finále, u kterého jsem po dlouhé době brečela v kině totálně jako želva. Zvláštní pochvalu si zde zaslouží Ben Mendelsohn, který se mi teď začal objevovat ve filmech častěji a opravdu oplývá neskutečnou hereckou kvalitou, (TADY VARY) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Poriadne bizarné puto medzi Millou a Mosesom v hlavnej úlohe tohto zaujímavého, no zároveň ťažkopádneho austrálskeho filmu. Dej filmu bol mimoriadne turbulentný a nestabilný, a to bolo na tom spoločne s dialógmi to najlepšie! Mimoriadne zaujímavé postavy, aké som už dlho vo filme v takom merítku neregistroval. Nielen ústredná dvojica Milla & Moses, ale aj Milliny rodičia boli miestami dosť netypický (hlavne tá jej mama mala riadne psycho výkyvy). Na druhú stranu, aspoň to nebolo také strojené a priamočiare, hoci občas to uletelo až príliš. Láka ma to dať 4*, ale na môj vkus to bol miestami až príliš veľký bizár... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Ústřední píseň „Come Meh Way“, kterou Milla (Eliza Scanlen) poslouchá ve sluchátkách a tančí na ni, pochází od americké zpěvačky a houslistky Brittney Denise Parks. Tato umělkyně je známá pod uměleckým jménem Sudan Archives. (Marsik)
  • V některých záběrech si můžeme všimnout tetování na Mosesově hlavě „11-11-96“, což je skutečné datum narození herce Tobyho Wallace. (ssscream)

Reklama

Reklama