Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Cornwallská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Cornish Mystery (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 50 min

Obsahy(1)

Hercula Poirota navštíví rozrušená starší dáma paní Pengelleyová a svěří se mu se svými obavami, že ji chce manžel, jinak ctihodný maloměstský zubař, otrávit. Za motiv považuje jeho lásku k mladé asistentce. Poirot s Hastingsem vyrazí za paní Pengelleyovou do městečka Polgarwithu v Cornwallu hned druhý den, přicházejí však pozdě, paní právě zemřela. Přestože služka i celé městečko podezírají z vraždy manžela oběti, její lékař možnou otravu vylučuje. Poirot s Hastingsem navštíví jak půvabnou asistentku doktora Pengelleyho, tak neteř nebožky Fredu Stantonovou, která nijak nezastírá, že s tetičkou nevycházela dobře. Ta se totiž překvapivě zamilovala do Fredina snoubence Jacoba Radnora. Detektivové z městečka odjíždějí, zanedlouho se tam však vracejí. Na základě podezření z vraždy byla provedena exhumace těla paní Pengelleyové a pitva potvrdila smrtelnou otravu. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dve hviezdy za upršanú atmosféru a motív ale ten koniec to snáď nie! (SPOILER: ako sám Poirot povedal voči páchateľovi nemal jediný dôkaz a tak chcel získať priznanie výmenou za 24 hodinový náskok? Ktorý páchateľ by priznanie za takých nevýhodných okolností dobrovoľne podpísal, keď sa k ničomu priznať nemusel, mohol jednoducho trvať na tom, že nič nespáchal a nič by sa mu nestalo? A ďalej, tým, že voči páchateľovi nemáme dôkaz, nemáme ani vysvetlenie na základe čoho Poirot svoje podozrenia vydedukoval a potvrdil, nehovoriac o tom, že ešte na konci tá žena v súdnej sieni tiež stále hovorila, že videla ako manžel zavraždenej dáva jed do jedla- zostalo nevysvetlené. Stále som čakala na nejaké hlbšie objasnenie a tu kde nič-tu nič - koniec). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostředí malého města je pro potřeby krátkého příběhu využito naplno, navíc ty reálie jsou strašně krásné. Ale mám na mysli i lidi a to, jak se dívají na člověka a na jeho zločin, i když neprokázaný. Hercule Poirot opět ukazuje trochu drsný smysl pro humor, který ale funguje a dostáváme tak originální řešení zločinu. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirotovi se svěří dáma z městečka Cornwall, že ji její manžel chce otrávit. Brzy je opravdu mrtvá a Poirot si to vyčítá. Proto také vydá veškeré úsilí, aby vypátral zločince. A tentokrát ho to bude stát opravdu hodně sil a šedé buňky mozkové dostanou skutečně zabrat. Theme Music: Christopher Gunning, Incidental Music: Fiachra Trench ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E04. [spoilery! ] Slabsi dil, kde je sice zajimava zapletka s na prvni pohled jasnym pachatelem, ale jako celek by se to dalo povedet nekolika vetami. Pani Pengellyova ma strach, ze ji manzel travi, a ejhle, nez prijede Poirot podat pomocnou ruku, je opravdu mrtva. Bohuzel v pripadu je minimum dukazu, spis je obvineni zalozeno na vox populi, jelikoz se jedna o male mestecko, kde kazdy kazdeho zna, a dokonce ani Poirot nema v rukou nic. Takze je nakonec pachatel k priznani donucen. A vpodstate nejvic k tomu prispeje Hastings, nikoli Poirot, takze ten zaver je takovy nemastny neslany. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama