Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

borec999 

všechny recenze uživatele

Kórejský zombie horor o chlapíkovi, čo počas vypuknutia zombie apokalypsy zostane uväznený vo svojom byte a snaží sa nájsť cestu von. Vo výsledku len nenáročný priemer na jedno pozretie s pár dobrými nápadmi, solídnými maskami zombíkov a v pohode vizuálom, resp. technickou stránku filmu (tak ako býva u Netflixu zvykom). Not great, not terrible. Akurát to nebude 3,6 ale len 3* a 55% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci danou premisu pojali formou absurdní komedie, superlativa by ze snímku čpěla jak čpavek z bagdádského sirotka. Uznávám, že snímek '#žiju' je solidní jihokorejskou žánrovkou která velmi lukrativně využívá minimalistický měřítko, a ústřední dvojice je adekvátně charismatická na to aby dokázala s diváky bezprecedentně navázat empatie - jenže narativ tak často podléhá až fantasmagoricky abrealný konfabulaci, že by si za to doživotní choleru tvůrci zasloužili. Panují tak u mě dost ambivalentní dojmy - páč na jednu stranu mě snímek bezpochyby bavil, leč na stranu druhou mu lze kdeco vytýkat - hlavně co se týká kadencí naprosto zbytečných klišé. No a samotná finální pointa je neskutečně debilní a vágní.... takže jestli treska není čerstvá, internet není existenciální spása, ale špása. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Na konci "#Alive" som si reálne uvedomil, že som sa s našimi hrdinami počas sledovania emočne spojil a veľmi som im fandil dostať sa z tej celej situácie. A čím viac vidíme ako to celé začína pôsobiť, že sa blížime k ich spečatenému osudu, oči sa mi začali plniť slzami. Toto dokázal pre mňa spraviť zombie film. Kedy naposledy som mal v očiach slzy pri sledovaní zombie filmu, ktorý snáď vyčerpal všetky klišé, ktoré si viem predstaviť. Tým nechcem povedať, že do tohto filmu sa kopec klišé nedostalo. Práve naopak. Ale napriek tomu, že úvod filmu pôsobí trošku divne a niektoré veci, ktoré náš hlavný hrdina spraví sú trošku nezmyselné, ale zase je to obyčajný človek. Žiadny superhrdina. A pôsobí počas filmu väčšinou tak. Keď už sa začnú podnikať útoky v neskorších častiach to síce pôsobí trošku nereálnejšie, no vzhľadom na to, že som našej dvojici fandil mi to až tak nevadilo. Zaujímavé elementy tu pre mňa sú tieto: Posledný odkaz od rodičov a sestry. Pohľad na utrhnuté lanko. Fakt, že tieto zombies si vedia pamätať elementy svojho života. Vďaka tomu napríklad jeden z nich je schopný sa vyšplhať po lane a prinesie trošku adrenalínovejšiu scénku. Vizuálne je tu nejaký ten gore, ale mám pocit, že sa tvorcovia držali trošku vzadu. Mohlo to byť grafickejšie. Ale vyzerá to napriek tomu dobre. Myslím si, že ako zombie film ma to príjemene prekvapilo a počas sledovania ma to držalo. Fungujú aj hororové aj dramatické momentky. Hodnotenie: B+ ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Asijské neumění v praxi. To jejich herectví je vyloženě zábavné, ale ani zde to nepomůže. Film plný nesnesitelného přehrávání a poklonkování se za každou blbost. Je to normální bolest se na to koukat. Ale aspoň je tady vidět, jaký sou Korejci mužského pohlaví babráci v rámci vztahů se ženami, to jediné tady pasujuje skutečně realisticky. Poděkování ženě i za usrání do huby, podpantofláctví, jaké nemá obdoby. Ponižování, trapnosti, nesmělost....Pro to, když pojedete do Koreji, nebo Japonska budete za hvězdy. Jinak je film o rozmazleném zbabělém srábkovi, který neumí nic, než hrát PUBG a dělat ze sebe děvku. A tento frajer má přežít zombie apokalypsu ve svém bytě obklopeném Zombíkama. Víc než polovinu filmu tak koukáme na jeho zbabělou nerozhodnost a sebelítost, na pokus o dramatickou sebevraždu, na jeho trapné chování před další přeživší naproti v paneláku....No je to natahovaný, jak to jen jde! Hvězdička za to, že chápu, že jinej kraj, jinej mrav a u nich to může být třeba kultovka. Pro mě je to jen strašnej asijskej brak vystihující jejich mentalitu a herectví, které mi nikdy nepřirostlo k srdci. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako, špatné to není a nějaká atmosféra v tom je. Jenže Korejci jsou prostě Korejci a tak se i zde dočkáme některých jejich typických otravných prvků (nablblý hlavní hrdina, nucené vtipy, i když se nejedná o komedii, nelogičnosti, přehrávající herci), které to prostě stahují dolů. Navíc těch nelogičností je tu dost - SPOILERY Když 7. den přišel o vodu, jak mohl přežít do 15. dne? A ten chlap z osmého patra, vždyť jim tu vodu nalil z kanystru a pak ho pořád sledovali, jak je tím mohl uspat? Kdy jim tam něco přispal? Nebo to snad dal do jídla? Vždyť to ho taky viděli, co přesně dělá... atd. KONEC SPOILERŮ. Vlastně celou část s osmým patrem mohl režisér vystřihnout, je naprosto zbytečná. A osobně bych asi uvítal, kdyby to bylo ještě víc minimalistické. I tak to jakž takž drží pohromadě a ty slabé 3* jen kvůli tomu asi dám. Noc požírá svět se mi teda líbilo víc, tam si vystačili jen s jedním hercem a přišlo mi to zajímavější. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama