Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Už od úvodních minut docela nápaditá a originální zombi akce, která klade důraz hlavně na přežívání hlavních postav a nechává stranou nákazu jako takovou včetně toho politického patosu okolo. Infikování lidé nejenže vypadají k světu, ale i jejich zvuková či pohybová kreativita vás mile překvapí. Bohužel je to film a tak počítejte se spoustou nelogických až klišovitých situací, které vás přímo zavalí v poslední třetině filmu. A vůbec, jdu si zahrát PUBG... :D ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

O žádnou hororovou inovaci se nejedná, ale vzhledem k tomu, že se jedná o jihokorejský film, tak musím smeknout. Sice jsem měl každou chvíli pocit, že jsem něco podobného v jiném provedení viděl, ale když už někdo nedokáže vymyslet něco nového, tak by se měl opičit aspoň s úctou a respektem, a toto se tvůrcům tohoto zombie hororu povedlo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok bude nejspíš patřit Zombie hororům a to nás ještě čeká Train to Busan 2 a Army of the Dead. Alone je velmi originální a zábavný zombie Thriller z Jížní Koree, který se nese v komorním duchu, ale bohatě to stačí. Ve městě se začne dít chaos a hlavní hrdina se rozhodne okolí ignorovat a izoluje se ve svém bytě, ovšem problémům se i tak nevyhne. Dochází voda, jídlo a propadá halucinacím. Je to plné poměrně chytrých a neokoukaných nápadů, zombie mají skvělé masky, jsou inteligentní, velmi rychlí a proměna člověka v Zombie je natočená luxusně. Alone sice postrádá šťavnaté Gore, ale naštěstí to dohání napětím, dobrým tempem i pár nečekanými zvraty. Fajn záležitost. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako, špatné to není a nějaká atmosféra v tom je. Jenže Korejci jsou prostě Korejci a tak se i zde dočkáme některých jejich typických otravných prvků (nablblý hlavní hrdina, nucené vtipy, i když se nejedná o komedii, nelogičnosti, přehrávající herci), které to prostě stahují dolů. Navíc těch nelogičností je tu dost - SPOILERY Když 7. den přišel o vodu, jak mohl přežít do 15. dne? A ten chlap z osmého patra, vždyť jim tu vodu nalil z kanystru a pak ho pořád sledovali, jak je tím mohl uspat? Kdy jim tam něco přispal? Nebo to snad dal do jídla? Vždyť to ho taky viděli, co přesně dělá... atd. KONEC SPOILERŮ. Vlastně celou část s osmým patrem mohl režisér vystřihnout, je naprosto zbytečná. A osobně bych asi uvítal, kdyby to bylo ještě víc minimalistické. I tak to jakž takž drží pohromadě a ty slabé 3* jen kvůli tomu asi dám. Noc požírá svět se mi teda líbilo víc, tam si vystačili jen s jedním hercem a přišlo mi to zajímavější. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Korejci jsou, téměř vždy, zárukou kvality a platí to dvojnásob, točí-li pro celosvětovou platformu, jakou je například Netflix, kterého se, právě, tento zombie horor týká. Alive je po všech ohledech originální, což se, v dnešní době, v tomto subžánru, vidí málokdy. Film se z velké části odehrává v menším bytě, obrovského bytového komplexu, což přivádí správnou klaustrofobickou atmosféru a úzké chodby, mezi byty, zase pocity nejistoty a strachu, kdy nevíte odkud se, na našeho hrdinu, vyvalí horda zombie. Přesto, že se děj odehrává na tak malém prostoru, tak tu není žádné hluché místo a stále se děje něco zajímavého. Co se masek týče, tak jejich vzhled je, ve většině případů, výborný a je nutné ocenit maskérskou práci, díky které nebylo potřeba využití digitálního upravování. Zombie jsou nadprůměrně rychlí a hlavně jsou extrémně chytří - nejinteligentnější, jaké kdy bylo, na obrazovkách a plátnech, možné vidět. Vytknout se dá jen gore, které je sice pěkné, ale je ho trestuhodně málo, jelikož je většina akce mimo záběr. Alive je, tedy, rozhodně, doporučení hodný, nejen méně zkušeným divákům, ale i těm náročnějším, jejichž chutě by měly být také uspokojeny. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama