Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (134)

lykan9 

všechny recenze uživatele

O žádnou hororovou inovaci se nejedná, ale vzhledem k tomu, že se jedná o jihokorejský film, tak musím smeknout. Sice jsem měl každou chvíli pocit, že jsem něco podobného v jiném provedení viděl, ale když už někdo nedokáže vymyslet něco nového, tak by se měl opičit aspoň s úctou a respektem, a toto se tvůrcům tohoto zombie hororu povedlo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Joon-woo je idiot. Jeho hovadské chování mi lezlo fakt na nervy. Jeho komunikace s Kim Yoo-bin byla jak ze silvestrovské estrády, i když Kim byla taky tak trochu pošuk. Přežít sám v bytě v osmém patře není jednoduché, když se stále okolo potloukají hladoví nemrtví. Pokud by zůstalo jen u toho, tak se jedná o průměrné drama jednoho idiota. Naštěstí dojde i na akci. Nemrtváci opět běhají rychleji než živí, a proto utéci jim je téměř nemožné. Kromě naháněček měla šmrnc i scéna s milým zachráncem. Zuřivý dav měl grády! Bohužel gore chybí, což mne mrzelo. A ošoupané čtyři hvězdy dávám právě za úprk o život, jelikož jako drama mne to nenadchlo. Konec jsem čekal jiný, ale budiž... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý nápad ani film. Ale vidno, že je to debut. Skúsenejší režisér by sa viacej vyhral s formou aj s napätím. To tu v zásade absentuje. A ku koncu. Znova raz v posledných 20 minutách príde akcia, ale ako keby vycucaná z prsta. A to ako to skončí ma vôbec neprekvapilo. Skôr sklamalo. Musím ale oceniť formálnu stránku. Kamera, masky a hudba sú na vysokej úrovni. Má to niekoľko chuťových scén, len scenáristicky to postráda hlbšiu logiku. Čo výrazne zamrzí. Na film som sa tešil, ale Train to Busan je zatiaľ neprekonaný. Na druhú stranu, nie je to ten typ filmov, ktoré by som zatracoval aj keď sú priemerné. Ak ho dakedy uvidím niekde inde, je vysoká pravdepodobnosť že neprepnem. Ústredný hrdina je na počudovanie veľmi v pohode. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Kórejský sociálny zombie survival horor... Ako som sa k tomuto vôbec dostal?! :-) Spustil som to omylom, ale dopozeral som to bez újmy, či výraznej nudy a miestami dokonca so zadržaným dychom. To ako je týpek nesympatický vyvažuje ako je ona rozkošná, na záver je to relatívne príjemný feel-good. Samozrejme s nie veľmi podarene skrytou propagáciou technických vymožeností a potreby social interacting, iba vďaka ktorým prežiješ koniec sveta. A síce... asi to bol nosný pilier a zámyseľ celého filmu. Veľmi dobré a nebyť pár nevysvetľených vecí by som to hodnotenie dal vyššie. Každopádne po formálnej stránke sa nedá vytknúť asi nič. Zombovia boli cool a strih bol fakt skvelý. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdyby tvůrci danou premisu pojali formou absurdní komedie, superlativa by ze snímku čpěla jak čpavek z bagdádského sirotka. Uznávám, že snímek '#žiju' je solidní jihokorejskou žánrovkou která velmi lukrativně využívá minimalistický měřítko, a ústřední dvojice je adekvátně charismatická na to aby dokázala s diváky bezprecedentně navázat empatie - jenže narativ tak často podléhá až fantasmagoricky abrealný konfabulaci, že by si za to doživotní choleru tvůrci zasloužili. Panují tak u mě dost ambivalentní dojmy - páč na jednu stranu mě snímek bezpochyby bavil, leč na stranu druhou mu lze kdeco vytýkat - hlavně co se týká kadencí naprosto zbytečných klišé. No a samotná finální pointa je neskutečně debilní a vágní.... takže jestli treska není čerstvá, internet není existenciální spása, ale špása. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama