Reklama

Reklama

Šestici přátel se o halloweenské noci po párty ještě nechce domů a rozhodnou se, že navštíví některý ze strašidelných domů v okolí. Když při cestě na jeden narazí, berou to jako znamení a rozhodnou se vstoupit dovnitř. Brzy ale zjistí, že se nejedná o hru a že je čeká boj o přežití v domě plném nástrah, kde jsou právě oni terčem krutých halloweenských zabijáků v maskách. (Tejkina)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Člověk si řekne, že když hned na začátku vyhoděj z auta ten drahej taxametr nebo navigaci nebo co to bylo, a ani se pro to nevrátí, tak že už to prostě bude jen horší, nějaká generická nelogická vyvražďovačka... a pak na něj vybafne taková slasherová pecka. Wow. To nejlepší z Vřískotu, Saw a nedávný Únikový místnosti na jednom místě v devadesáti kulervoucích minutách. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Úvod se trochu vleče ale po odmaskování je tam cirkus Humberto docela dobře trollí, bohužel na konci se scénáři rozdrolí bábovka pod rukama a začne to zbytečně spěchat a dělat nesmyslný rozhodnutí jako když ten frajer mohl v klidu utéct přes plot ale rozhodl se slézt dolů a bezdůvodně se nechat postřelit. Za zkouknutí to stojí a asi jsou mnohem horší filmy, ale i lepší. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

S takto plochými a nevýraznými postavami se snad nesetkáme ani u marvelovských výplachů. Copak tvůrci neabsolvovali kurs scénáristiky či tvůrčího psaní? Jak si divák může k postavám vytvořit nějaký vztah, když kromě Harper o žádné z nich prakticky nic neví? Proč se postavy nevyvíjejí a jsou stále stejné jako na začátku? A jaká je motivace záporných postav? Žádný div, že Haunt diváka nedokáže vtáhnout do děje a celou tu bídu dokoná nezvládnutým střihem, kdy ve vyprávění naprosto zmatečně přeskakuje od jedné skupiny postav k druhé, což zcela logicky neumožní budovat napětí. Místo toho, abych netrpělivě vyhlížel závěrečné rozuzlení, tak jsem jen otráveně pokukoval po hodinkách a modlil se za brzký konec. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku Haunt uděluji jednu slabší hvězdu a v žádném případě ho nemohu doporučit k projekci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sympatické, zajímavé, nebo aspoň výrazné herecké osazenstvo je pro mě u vyvražďovaček dost důležitým faktorem, podle kterého pak tu kterou vyvražďovačku hodnotím, protože jsou většinou všechny na jedno brdo. I nesympatické osazenstvo bývá fajn, protože potom máte aspoň o to větší radost, když někdo ty kravky a pičoidy jednoho po druhém masakruje. Ovšem tady není osazenstvo ani sympatické, ani nesympatické, natož zajímavé - tady je nijaké. Bylo mi po celou dobu naprosto buřt, co se se všemi těmi nezajímavými kravkami a pičoidy stane. Například hlavní kravka je tak nekonečně tupá, že si tiskací zrcadlově převrácené písmo čte pomocí zrcátka a ještě nahlas (samozřejmě proto, že předpokládané diváctvo tohohle filmu je předpokládaně taky tak tupé). Zato hodně zajímaví jsou zakuklenci, respektive pod svými kapucemi a maskami skrývají zajímavě vytuněné držky. A dočkáme se i slušných pastí (lepidlo na ruce, hřebíky) a brutalitek (roztrhnutí lebky tesařským kladivem), takže nakonec docela spokojenost, i když až v druhé půlce, ta první je dost nuda. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Až se celkem stydím, že mi tohle tak dlouho unikalo, protože Haunt je přesně to, co mám rád. Výborná, napínavá, krvavá teenage variace na Kostku, Saw, Escape Room, Collector a Hellfest, která si bere ze všeho to nejlepší a podává nám příběh, kdy parta mladých jde na Halloween do haunted house, ale tam na ně čeká banda psychopatů převlečených za klauny a pomocí všemožných pastí se je snaží zabít. Nápad je originální, postavy jsou sympatické (což se v zánru často nevidí), záporáci jsou creepy blázni a masky jsou excelentní. Dojde dokonce i na trochu gore a celkově nápady vražd a pastí jsou poměrně svěží a jednoduše zábavné. Co zamrzí je, že ke konci se film trochu utrhne z řetězu, a to ve smyslu logiky, kdy servíruje jeden přešlap za druhým, což trochu kazí výsledný dojem a film působí trochu stupidně, ale jinak si vlastně nemůžu moc stěžovat, protože to byla napínavá jízda od začátku do konce. Kdyby se film udržel i v závěru a/nebo by přinesl nějakou finální pointu jako třešničku, byl bych spokojenější, ale i tak jsou to zasloužené, poutavé čtyři hvězdy s odřenýma ušima. Pro fandy výše zmíněných žánrovek je to téměř povinnost! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečná píseň, která zní během závěrečných titulků, je akustická coververze hitu Dragula (1998) muzikanta Roba Zombieho, který je sám fanouškem hororu a tvůrcem několika filmů. (jenovef)
  • Scott Beck a Bryan Woods psali scénář pro Haunt současně se scénářem pro A Quiet Place (2018) bez očekávání, že by se kterýkoli film někdy v budoucnu natáčel. (ČSFD)

Reklama

Reklama