Reklama

Reklama

VOD (1)

Obi-Wan Kenobi naplánuje odvážnou misi na nepřátelské území. (Disney+)

Recenze (84)

anatheman

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně jednotlivé epizody nehodnotím či nekomentuji, ale zde musím zasáhnout. Jsou tu totiž na místě rozpolcené pocity. Komentář bude v bodové formě rozdělen na plusy a mínusy. Budou spoilery. + Obi-Wan v akci. Postupně nabývá síly i Síly.  + Vzpomínka na hru Jedi Fallen Order. Jak jinak. + Pevnost inkvizitorů sama o sobě. + Úvodní paralelní kompozice s Obi-Wanem a Vaderem v baktě.  + Celkově vzato zpracování není nudné. + Indira Varma. + Trollící Leia. + Nasranej Vader. A teď k mínusům. - Děsná uspěchanost a líný scénář. Viz. Obi-Wan na sračky, Obi-Wan v baktě, Obi-Wan opět na nohách. To vše během asi 3 minut.  - K línému scénáři. Proč se zase koukáme na mistrovství světa v zajetí postav a jejich osvobozování. No do prdele... Leia je snad nejčastěji uvězněnou postavou ve světě fantasy. A to trumfne i Geralta. Už během tohoto seriálu byla 2x zajata. K tomu připočtěme osvobozovací akci v Nové naději, praktické zatčení v Impériu a dvojnásobné zajetí v Návratu Jedie. WTF? Aspoň, že nová trilogie v tomhle udělala posun. Docela děsné zjištění, když si u sequelů uvědomíte něco kladného. K tomuto bodu přidávám i scenáristickou lenost u zachraňování na poslední moment apod. - Scénáristické i logické blbosti v pevnosti inkvizitorů. Máme hi-tech architekturu. Jedná se o vskutku masivní monument, který je z velké části ponořen pod oceánem. Dole jsou umístěny důležité místnosti střežící důležitá imperiální tajemství. Tyto místnosti spojují prosklené tunely. Tunely, které by měly mít zcela jistě odolnou strukturální integritu. V čem je problém? Sklo dokáže být zničeno pouhou jednou střelou z blasteru! WTF? OK - Aspoň zde máme dveře, které zcela jistě zadrží velký tlak vody. Ano? Ne. Samozřejmě ne! Dále je tu problém v tom, že na jednu z nejtajnějších základen Impéria si může každý bez problému přiletět, jak chce. Zarostlej Obi-Wan s nacpaným kabátem je jistě k nepoznání mezi oholenými imperiálními důstojníky. Atd... - Show se jmenuje Obi-Wan Kenobi, ale jinak se díváme akorát na variaci Mandaloriana (kterého jinak mám rád, aby bylo jasno). Pouze Grogu byl nahrazen Leiou. Zase hrdina střežící dítě. Člověk si říká, proč si Kenobi zvolil jméno Ben. Výstižnější by byl Pedo-Van. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S doznívajícím vzrušením s prvních dvou dílů musím konstatovat, že to trochu začíná jít do kytek. Je sice pěkný že nám Disney dá excelentní audiovizuál, ale neoriginální a ultra klišovitý scénář psaný někým kdo tomu nerozumí, a zaujal by tak možná, když vznikli první SW. To, že Third Sister zase Kenobiho nechala trapně uniknout mi už vadí a jako už tu zachvíli máme finále tak by to chtělo fakticky zabrat. Mám fakticky rád akční scény to jak si s tím Disney mega vyhrává jak to vypadá a ty zvuky lighstaberů. Ale to je tak celý 6,5/10 dnes dávám. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nemůžu jinak než za 5! Nejen kvůli skvělému dílu, ale taky kvůli těm přechytračeným dementům, co se tu pasovali na odborníky a filmové kritiky. Na čsfd ohodnotili pár filmů a už sežrali veškerou filmařskou moudrost. Hurá, pojďte se mi kolektivně vysrat do pošty! Protože mě ty vaše hovna hrozně zajímají. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

stále je to ještě za tři, nicméně rozhodně ne kvůli kvalitám seriálu jako spíš kvůli mojí lásce ke Star Wars kdy jsem stále ještě ochoten jim leccos prominout. Ta trpělivost ovšem není nekonečná a Kenobi dost hazarduje s přízní nejednoho fanouška. Místo aby seriál dle očekávání gradoval, tak v současné chvíli spíš stagnuje a na nápravu dojmu už moc prostoru nezbývá. Upřímně mi nevadí ta kupa nelogičností stylu okna v podvodní základně které nevydrží jednu střelu z blasteru, tajná základna impéria na kterou se dá víceméně jen tak přijít, nebo Kenobiho úskok za sloup ve chvíli kdy jsou vojáci od něj asi 2 metry, protože na exaktní logiku si SW nikdy moc nehráli (i když ta neschopnost impéria je tady víc do očí bijící než jindy) Co mi ovšem vadí je neschopnost scénáristů a jejich představa, že fanouškům bude stačit když na sebe navrší všechny klišé co je napadnou a podpoří to těmi nejpitomějšími berličkami a zkratkami.Chápu, že je tady limitace toho co se stane díky tomu že jde o výplň mezi E3 a E4, ale nevěřím že se z toho co měla být disneyho seriálová vlajková loď nedalo vytřískat víc. Vždyť i Mandalorian operuje s spoustou SW klišé ale dělá to tak, že mu to nemáte za zlé. Jsem opravdu zvědavý na poslední dvě epizody, ale pomalu přestávám věřit tomu že to Disney jakkoliv zachrání...55% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Než mě pohltí afekt, co se to ze Star Wars stalo, vyjmenujeme si dnešní pozitiva: arcisviňská manipulátorka Třetí sestra v podání Moses Ingram definitivně stvrzuje, že je hlavním tahounem série a všechny - včetně Kenobiho - nechává daleko za sebou. Odlidštěný imperiální design pevnosti je pastva pro oči = kouká se na něj opravdu moc hezky. Menší plus ještě za pár vizuálních nápadů a náznaky napětí. A tím končíme, protože zbytek je opět především scenáristická nemohoucnost - od detailů až k hlavnímu příběhu. "Nevíte, čeho je impérium schopné!" vyhrkne Kenobi na de facto anonymního týpka a týpek mu zpátky zasmečuje nejsmradlavější klišé na téma "padouši mi zabili ženušku". Plánování infiltrace do pevnosti Inkvizitorů byl tak extrémně dementní bolehlav, že jsem v sedmé minutě epizodu zapauzoval a šel se radši trýznit náhodným výběrem videí na youtube. Scénu, v níž se Kenobi schovává do výklenku ve zdi, přestože je dvojice stormtrooperů pár metrů před ním, jsem si nevěřícně přehrál několikrát - a ne, fakt to tam je! Vojáci jsou vedle neschopnosti cokoliv trefit taky kompletně slepí. Není divu, že to má Impérium navzdory časté převaze tak těžké. Že si k superpevnosti může nepozorovaně přiletět anonymní stíhačka a zaklepat blasterem na vrátka, to už nechám bez komentáře - ale samozřejmě se to stát muselo, jelikož když je hlavní hrdina v obklíčení bez možnosti úniku, je na řadě deus ex machina. Nelogično a zdánlivě absurdní souvislosti se ve světě SW objevovaly vždy, nicméně nikdy nám je tvůrci nepředhazovali s předpokladem, že je divák úplný debil; seriál navíc nepřináší prakticky nic, co by člověku od přešlapů odvádělo pozornost. NEDÍK. Výsledek je žalostnější, než Kenobiho životní osudy - záplava laciných klišé, náhod, otřesných dialogů a tvůrčí neochoty, absolutně prosté jakýchkoliv emocí. Sračka definovaná obchodním oddělením. Poslední dvě epizody dokoukám čistě z "povinnosti" a budu vzpomínat na doby, kdy jsem šel do kina na Phantom Menace a z McGregora mohl být nadšený. Což je paradox, jelikož fanda prequelové trilogie fakt nejsem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Seriál pomrkává i po fanoušcích Klonových válek (od r. 2008). Planeta Balnab, kterou Reva (Moses Ingram) zmíní jako svůj zdroj inteligence na své cestě, byla poprvé zmíněna v epizodě Nomad Droids (2011) a později se znovu objevila v komiksu o Hanu Solovi z roku 2019. (Veskoslav)
  • Obi-Wan (Ewan McGregor) využívá rozbitá okna inkvizitorovy základny, aby unikl vojákům a utopil je stejně jako ve videohře „Jedi: Fallen Order“. (KGBelik)
  • V podzemní kobce pevnosti Inkvizitorů je nejsmutnější část historie Řádu. Mrtvoly členů řádu během Rozkazu 66 byly průběžně doplňovány za přispění Inkvizitorů a zejména Darth Vadera. Samotný rozkaz přežilo více než 100 rytířů Jedi, padawanů a ratolestí. Většina byla zabita, mnozí mučeni a stali se z nich inkvizitoři nebo sithské akolyty. Jedna z mrtvol náležela mistru Tera Sinubelovi. Byl to starý, na první pohled neohrabaný Jedi, který svůj světelný meč schovával ve své holi. Premiéru si odbyl ve Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) a během Klonových válek (od r. 2008) byl nápomocen při řešení problému Ahsoce Tano, kdy síla nemusí nutně vycházet z mladistvého vzhledu. Nevědělo se, zdali přežil Rozkaz 66. Jeho smrt je tedy datována mezi 19 BBY a 9 BBY. (Veskoslav)

Reklama

Reklama