Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Do poslední scény se ptáte jestli je to, co vidíte, skutečně pravda, a nebo to je fikce. A to ani nemusíte sledovat věřte nevěřte, protože tohle je daleko lepší. Přesvědčivé herecké výkony 2 hlavních postav (Lily Rabe už má s podobným žánrem zkušenost ze seriálu AHS) a zde si užívá svou oblíbenou roli. Jednoznačně jeden z povedenějších kousků co můžete nalézt na Netflixu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosféra budovaná za pomocí temného obrazu, klaustrofobní kamery využívající close-upy a nervozního brnkání na klavír je lahůdková. Jenže právě ona psycho atmosféra od začátku dává dost průhledně najevo, jak se věci doopravdy mají a spíše jsem čekal, že očekávané klišé vyústění tvůrci otočí v nějaký super mindfuck. No a vono ne. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojler jaxviňa! Napínače o jebání či nejebání v hlavě jsou již za ta léta filmování dokonale vytěžené a jen výjimečně se objeví něco, co vás nápadem i exekucí ještě posadí na prdel. Ani tento satanžel není výjimkou a zhruba po 10 minutách musí být i průměrnému šimpanzovi (LIVča musí spapat ještě hodně banánů, ale zase si dozajista užil blahoslavené překvapení, když mu po dvou dnech sepnul neuronový impulz) naprosto jasné, že tomu nesympatickému excelentnímu neherci, který má na xichtě navlečenou kůži z obličeje někoho jiného a tu nedokáže mimicky ovládat, jebe jako z partesu. Následuje tudíž průhledně klišovitá hra na kočku a debila, kdy střihač a i ten nejzanedbatelnější komparz na přihlížejícího mongoloida u prstění sestry významně pomrkává „Jebe mu! Jebe mu! Jebe mu!“. Nicméně tenhle Andrzén není žádný žabař, jak již v minulosti několikrát prokázal, a natočil to velmi svižně a zábavně, přičemž se z vás v poslední třetině i vcelku roztomile snaží udělat ŽIVÉHOMRTVÉHO. Paradoxně by tomu v kontextu provedení daleko víc slušel závěr typu Sdružení nedobrovolných dárců orgánů a hlavní postava bez regresního traumatu, osazená nejlépe někým, kdo by byl schopen i nějaké hlubší pantomimy, než jen s koženě ukřivděným výrazem jebavě valit bulvy. Ovšem i tak pěkné čtyři vředy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pro mě bez debat nejlepší film, co jsem za poslední dobu viděl. Napětí od začátku až do konce, výborná hudba (podobná jako z Get Out), tajemné a ke konci extrémně drsné. Divák se nestačí za 100 minut ani jednou nudit a ke konci se na něj valí jeden zvrat za druhým až k samotným titulkům, u kterých jsem koukal s otevřenou pusou. Originalita z filmu jenom tryská a všechny ty weird znamení, symboly a náhody, které jsou zde od prvních minut, nutí diváka přemýšlet, který scénář se nakonec vyklube. Precizní, šikovný a absolutně bezchybný halucinační thriller, který si pustím ještě Xkrát... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

"Fractured" je zaujímavo natočená a napínavá thrillerová dráma. Pravda, viac než s nejakými efektmi si musíme vystačiť s príbehom, "halucinogénnou" kamerou a hereckou mimikou, dotvárajúcou atmosféru i dej. Menší rozpočet je umne zamaskovaný atmosférou šialenosti, neustálych pochybností a nejednoznačnosťou v správaní väčšiny postáv. Celé je to zabalené do takého "snového" psycho filtra. Kamera dobre predvádza hlavného hrdinu v strese či v panike. Solídne tempo i zápletka vydrží takmer celý príbeh, ktorý má fajn rozuzlenie. Pre mňa rozhodne jeden z tých lepších filmov štúdia Netflix, ktoré väčšinou vsádza na jedno herecké eso. Tu padla voľba na Sama Worthingtona. Nemôžem tvrdiť, že Sam je bohvie aký herec, ale tu ten jeho výraz našiel perfektné uplatnenie. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama