Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice solidní paranoidní thriller, který diváky vrací někam do devadesátých let, kdy byl tento žánr v módě. Brad Anderson v něm znovu dokazuje, že co se budování atmosféry týče, patří k nejlepším, protože od počátku diváka pohltí hutná, nepříjemná a jako by konspirační atmosféra, v níž si nikdo nemůže být ničím jistý a je jasné, že nic nebude mít normální průběh. Pomáhá si v tom i kamerou, která používá speciální filtry, kdy je obraz zahalen do zvláštního "oparu" a společně s nejistotou ohledně psychického zdraví hlavního hrdiny je až hypnotický. Své samozřejmě dělá i zneklidňující hudba. Problém je pak v příběhu, který je rozehrán klasicky a diváka se snaží nechat v nejistotě co nejdéle, což se mu poměrně daří a s indiciemi pracuje hodně opatrně, leč ke konci úplně neuspokojí, protože dost nepochopitelně spoléhá na dvojitý twist, který moc nefunguje, působí zbytečně samoúčelně a zpětně se v něm objeví hned několik nelogičností. Výsledku moc nepomáhá ani Sam Worthington, který rozhodně není špatný, jen je místy hodně toporný a vzhledem k tomu, že určité pasáže by měl odehrát jen svým výrazem, není to pak úplně důvěryhodné. Chybí tu taky nějaká jiná výraznější postava, přitom potenciálu je v tomto smyslu plno. Kdyby se tvůrci rozhodli film ukončit prvním koncem, dojem by byl o něco lepší, jelikož ale zvolili jiné řešení, je Fractured "jen" solidní podívaná na jeden večer, k níž nemá smysl se moc vracet. 70 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Špitální paranoia, při které se Anderson jen stěží mohl dostat přes limity scénáře. Krapet mě rozčilovalo, že kdyby do té nemocnice přišel úplně zdravý člověk, za pár minut by na těch temných chodbách propadl depresím, ale to vše lze omluvit skutečností, že to bylo místo, kde by doktor Dlaha klidně odsloužil celou směnu bez zasmání a kolega Rath by byl slušným poctivcem bez stetoskopu kolem krku.. Snaživý Worthington vyplakal Mississippi, ale od Avataru stále nemůže nahodit řetěz. Otázkou je, jestli vůbec někdy nějaký měl.. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to síce thriller s veľmi predvídateľným záverečným twistom, no celý čas to šlapalo na plné obrátky - atmosféra neistoty, pocitu niečoho zlého, paranoje... to všetko vám otvára nožík vo vrecku. Škoda toho záveru, od momentu, čo sa do príbehu zamontovala tá psychiatrička, tak to išlo trochu dolu vodou. Ale aj tak, veľmi slušné, ani na sekundu žiadna nuda, stále sa tu niečo rieši. Rozhodne som dostal viac ako som čakal. Nadpriemer. 75/100 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když Fractured není ve finále nic převratného a skončí plus mínus tak jak jsem si celou dobu myslel,je natočena natolik zručně,že baví celou dobu a v průběhu děje dokáže slušně nahlodávat a napínat divákovi nervy.Na prakticky béčkový kousek je to nadstandardně slušná podívaná a jedna z těch lepších z dílny Netflixu...70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pro mě bez debat nejlepší film, co jsem za poslední dobu viděl. Napětí od začátku až do konce, výborná hudba (podobná jako z Get Out), tajemné a ke konci extrémně drsné. Divák se nestačí za 100 minut ani jednou nudit a ke konci se na něj valí jeden zvrat za druhým až k samotným titulkům, u kterých jsem koukal s otevřenou pusou. Originalita z filmu jenom tryská a všechny ty weird znamení, symboly a náhody, které jsou zde od prvních minut, nutí diváka přemýšlet, který scénář se nakonec vyklube. Precizní, šikovný a absolutně bezchybný halucinační thriller, který si pustím ještě Xkrát... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)

Reklama

Reklama