Reklama

Reklama

Mořská horečka

  • Česko Nebezpečí z hlubin (více)
Trailer 1

Študentka morskej biológie Siobhán (Hermione Corfield) musí opustiť pohodlie vedeckého laboratória a v rámci štúdia sa spolu s poverčivou posádkou vydať na týždennú plavbu rybárskou loďou, kde má zdokumentovať podmorský život. Prvá takáto príležitosť sa naskytne, keď ich loď uviazne uprostred oceánu a u členov posádky sa začnú objavovať príznaky neznámej infekcie. Siobhán tak musí využiť všetky svoje vedomosti a aj za cenu ľudských životov zabrániť rozšíreniu nákazy na pevninu... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (61)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Protože mám podobná paraziticko-paranoidní béčka ve velké oblibě, dám čtyři, ačkoliv to rozuzlení... Ale popořadě. Dlouho mě bila do očí podobnost s prvním Alienem - loď (tedy námořní, ne kosmická) plující mimo kurs, neznámé parazitické cosi, objevení pozůstatků jiné lodi s mrtvolami, pak přijde společná uvolněná večeře naší posádky a já už už čekal, že... Ale dál už to jde trochu jiným směrem. A ten závěr... No umíte si představit, že by Ripleyová ve finále horovala ne za zabití Aliena ale jen za jeho vyhození z lodi, protože jde o výjimečnou a vzácnou formu života která "chce přece taky žít"? Pche. Jinak ale atmoška na palubě je příjemně klaustrofobická, herci jsou výrazní (vede železná lady Ciara, nezapomenutelná matka ze Survivalist), no a zrzka Siobhán je nakonec aspoň hezčí než Ellen, i když nosí smůlu a v hlavě má ekologickýho mozkožrouta. ()

Adalbert 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v rámci AFO 2022: Neasa Hardiman ve svém snímku pracuje s téměř totožným materiálem, který je širokému publiku známý z legendárních počinů jako jsou Alien nebo The Thing. To, že by měla Sea Fever tyto filmy překonat snad ani nelze očekávat, nicméně přiblížit se jim alespoň mohla. Bohužel se jedná jen o slabý odvárek, který v některých pasážích působí až bizarním dojmem. ()

Reklama

gumolit 

všechny recenze uživatele

U írskeho filmu Morská horúčka sa mi páčilo nasadenie tvorcov na ničom nešetriť a ísť do toho s plným nasadením. Tam kde sa to dalo sú efekty a scény pojaté tak ako to len najlepšie šlo. Problém je že aj keď je technická stránka kvalitná, herci slušní, príbeh je len ďalšia vykrádačka Votrelca či a jeho klonov tipu Vec a naposledy snímok Pod vodou. Na rozdiel ale od neho sa dej odohráva na morskej hladine na rybárskej lodi. Posádka sa potrebuje vrátiť s úlovkom a tak ich kapitán vezme do zakázanej oblasti. Tam však narazia na podivného podmorského tvora a nešťastie je na svete skôr než poviete Ripleyová. Ako som už spomínal, baví ma tá snaha pri ktorej tvorcovia hľadali nové polohy a varianty toho čo sme už videli viackrát. Bohužiaľ to skoro vôbec nefunguje. O nejakom obrovskom napätí či atmosfére strachu sa vôbec nedá rozprávať. Na film sa síce dobre pozerá ale zážitok z neho je veľmi nevýrazný. Akurát mi miestami tí ľudia v tomto filme pripomenuli momentálnu situáciu vo svete. Tiež sa niektorí správali sebecky a nezodpovedne a nepozerali na druhých len na seba a takéto správanie vedie len ku katastrofálnym následkom čo potvrdzuje aj tento snímok i napriek tomu že je vymyslený. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že v řadě scén působí Sea Fever trošku podfinancovaně, nicméně čekat od laciné evropské koprodukce hollywoodské triky by mohl jen prosťáček prostinký. Horší je, že celovečerně debutující režisérka příliš přesvědčivě nedokázala podat ani stupňující se ponorku mezi postavami a z jejich nezávidění hodné situace vykřesat trochu toho filmového napětí. Tajemno mořských hlubin na mě ale stejně zase fungovalo, mám pro tyhle náměty slabost, takže slabší trojku dám. Každopádně letošní Underwater mě potěšil násobně víc. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný a lákavý námět. Takový Vetřelec na moři z toho dejme tomu klidně mohl být (a jedna scéna dokonce dost znatelně Vetřelce cituje), ale pro mě to teda nefungovalo snad v ničem. Rok od roku si říkám, že scenáristé už snad mají něco nakoukáno a mohli by vědět, jak napsat postavy, které jednají jako lidé a ne jako idiotské stroje, které na sebe vzájemně neumí logicky reagovat. Tenhle snímek však potvrzuje tu druhou možnost. Zdejší charaktery jsou jak z hororové parodie. Neasa Hardiman, ač očividně má určité nápadité vize, poměrně selhává v budování jakékoliv hororové scény - vše se tedy tak nějak prostě děje za hudebního doprovodu pomalého a smutného piana (to někomu může navodit hororovou atmosféru?) a gradace děje, nebo nedej bože strach o postavy zcela postrádáte. Nakonec je to jen další z řady filmů, které spočinuly na rozsáhlém hřbitově pohřbených nadějných námětů. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama