Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 3

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (71)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní část je profesionální prací naprosto ve všem. Představila klíčové postavy, z nichž je tím hlavním Gi-hun, kterého děj od první chvíle sleduje. Plně se seznámíme s jeho charakteristikou a na dnešní dobu s typickým sociálním problémem. Kdo by si potom nepřál jakýmkoliv způsobem získat finanční obnos. Pro hazard je tak schopen obětovat cokoliv. Způsob, jakým se dostal do neznámé hry, probíhající po vzoru reality show, je tak takřka až nepřekvapující. První část, první kolo, první šok a co z toho nakonec vzešlo. Obyčejná dětská hra, která nakonec vyústí v totální masakr? Zdánlivě ano, ale to by v pozadí nesmělo mít určitou myšlenku. Takže už víme, jak to celé bude vypadat. Pevný scénář s pevnou vizuální stránkou přinášející počátek poutavého, strhujícího a nemálo šokujícího dobrodružství a to vše v seriálovém zpracování. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda mě k dalšímu sledování nijak zvlášť nenalákala. Hlavní hrdina má jednu polohu rozzlobeného muže, který každou druhou větu řve z plných plic (ačkoliv stejně se chovají i ostatní). A ono „překvapení“ co se týče her snad muselo být každému jasné už dávno předem. Vyřazení neznamená, že hráč odejde, ale že bude zabit. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jihokorejské bankovky mají zatraceně hodně nul. Ale právě nedostatek wonů po kapsách má dlouhodobě jistý Song Ki-hun, který nastoupí do dodávky a probudí se až uprostřed opuštěného ostrova s číslem 456 na zádech a spolu s dalšími chronicky nespokojenými zoufalci. A tak trochu si zahrají pár dětských her. Nespokojení jsou, ale chcípnout ještě nehodlají, i když na někoho z nich na konci čeká pohádková výhra. Rychle (ale určitě ne zadarmo) získané peníze jsou pro ně jedinou možností, jak si urovnat vlastní bytí. Senzace možná, já zatím nikam neskáču. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro jsem to i čekala. Davové šílenství je mi vždycky podezřelé. Jsem uprostřed prvního dílu a vůbec mě to nebaví. Chlap, který sice miluje svou dceru, ale ke své staré matce se chová občas jako hovado, to není hrdina pro mě. Dokáže peníze jen rozfofrovat, prohrát, ne vydělat. Ty scény, kdy zuří, mi připadají značně přemrštěné. Nejsem schopna ho pochopit, natož si ho oblíbit. Možná se to u něčeho takového ani neočekává. Tak teď jsem se dodívala. Zabíjení lidí, fakt drastické. Nerozumím tomu, co se na tom tolika lidem líbí.  Zkusím ještě druhý díl. Uvidíme. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod mě nebavil a byl pro mě těžko pochopitelný. Nikdy jsem onu „hru na oliheň nehrál“, proto jsem se obával, že i děj seriálu nebude pro mě. První epizoda a zmýlil jsem se ve všem uvedeném i neuvedeném. Líbí se mi, jak se na nic nespěchalo, epizoda úžasně představila hlavního hrdinu, jeho život, vazby, jež má se svou dcerou a tedy i motivaci se účastnit oněch "her". Jako bonus epizoda stihla zajímavě uvést další hlavní postavy a vše završit očekávanou, ale už tam úžasně zpracovanou první hrou. Získalo si mě to a jedu dál! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama