Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Recenze uživatele Ryuuhei k tomuto seriálu (2)

Hra na oliheň (2021) 

O korejských seriálech vím, že každý rok získávají na vyšší a vyšší kvalitě a solidně drtí hollywoodskou produkci, která se naopak drží zpátky a je ve většině děsivě generická. Ale aby mě nějaký až takhle zaujal? To bych předem neřekl. Jak jsem uvedl ve svém zhodnocení prvního dílu, konkrétní hru na oliheň jsem nikdy nehrál, k nám na západ se podobné hry samozřejmě nedostaly, proto jsem se i obával, zda se nebude jednat o zástup podobně nepochopitelných her, jejichž pravidla nepochopím. Naštěstí ne! Nápad udělat z dětských her souboj na život a na smrt je zkrátka geniální. K tomu si přičtěme výtečně napsané postavy, fungující emoce a napětí, které by se mnohdy dalo krájet, a máme tu právoplatného adepta na seriál roku. Většinou se podobně proslavovaným seriálům a filmům vyhýbám, Netflix zapínám 1-2x ročně, ale tady jsem udělal výjimku a nelituju. Líbilo se mi vyobrazení klasického lidského charakteru, kdy jakmile jde o ohromné peníze, jsou mnozí schopni upustit od lidskosti a jít si za svým i přesto, že tím ukončí něčí život. Nemůžu říct, že by každý díl byl na plný počet, zejména ze začátku se našla slabší místa, ale k 7. dílu (a výš) šlo už jen o výbornou jízdu, která dokázala překvapit i ve chvíli, kdy si člověk myslel, že už přece nic dalšího nepřijde. Ohromně se těším na další sérii! ()

Červená, zelená (2021) (S01E01) 

Úvod mě nebavil a byl pro mě těžko pochopitelný. Nikdy jsem onu „hru na oliheň nehrál“, proto jsem se obával, že i děj seriálu nebude pro mě. První epizoda a zmýlil jsem se ve všem uvedeném i neuvedeném. Líbí se mi, jak se na nic nespěchalo, epizoda úžasně představila hlavního hrdinu, jeho život, vazby, jež má se svou dcerou a tedy i motivaci se účastnit oněch "her". Jako bonus epizoda stihla zajímavě uvést další hlavní postavy a vše završit očekávanou, ale už tam úžasně zpracovanou první hrou. Získalo si mě to a jedu dál! ()

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama