Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Recenze uživatele TheEvilTwin k tomuto seriálu (2)

Hra na oliheň (2021) 

Nová Korea je tady a ve výsledku je vesměs všemi chválená a tohle asi nikdo nečekal. Už od začátku trkne do očí nepopsatelně originální nápad, kdy skupina stovek lidí je uvězněna a nucena hrát klasické dětské hry, jen s tím rozdílem, že kdo prohraje, zemře. První díl ale bezesporu nastavil laťku tak vysoko, že už jej dále žádný jiný díl netrumfnul, a to je možná škoda. Nápad je zábavný, vizuál kvalitní, při samotných hrách není o napětí nouze a potěší různorodé úkoly - od silových, přemýšlecích, balančních až po vychytralé a emotivní a samotná akce her byla parádní, ale problém nastává mezi nimi. Nebylo to vyloženě špatné, jen často až moc natahované a výplňové scény byly někdy moc dlouhé - kdyby se ubralo na dvou dílech a zvýšilo se tempo, byl bych asi spokojenější. Stejně tak občas bije do očí korejské herectví, ale když to člověk přijme, asi i nad tím může mávnout rukou. V konečném výsledku potěší i finální hra a ačkoliv jsem samotné závěrečné "rozuzlení" čekal údernější, pořád je celkem obstojné. Slušná čtyřka, která za mě měla po prvním dílu větší potenciál a postupem času na poli 9 hodin začala být trochu dlouhá, ale jinak jde o jednoznačně nejoriginálnější téma za dlouhou dobu. ()

Červená, zelená (2021) (S01E01) 

První hra absolutně nekompromisní, fantastická a jestli tohle něco trumfne, tak budu hodně překvapený! ()

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama