Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Osiřelá dospívající dívka se probudí v márnici a zjistí, že má nové superschopnosti. Stává se z ní vyvolená nositelka svatozáře tajné sekty jeptišek, které loví démony. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (47)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Asi zapomenutelný jako každý seriál či film tohoto tipu. I když hlavní "nun" je super krásná. Co mně na netflixu neskutečně sere, jsou jejich otevřené konce, kdy není známo zdali bude pokračování. Tady to docela slušeně posrali, než na to čekat rok než vydají ? další sérii. Jinak poslední díly byly fantastický ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě průser, jen je to strašně nedodělané. Evidentně pro mladší publikum, které u toho moc nepřemýšlí, což není rozhodně můj případ. Hlavní hrdinka sympatická, ale někdy se chová naprosto hloupě, což lze s jistou nadsázkou říct o celém seriálu. Počkám si na druhou řadu a s lepším scénářem a akcí si klidně dokážu představit do budoucna nějakou tu hvězdu navíc. ()

Reklama

raven 

všechny recenze uživatele

Prvá séria sa dosť epizód hľadala, ale od tej šiestej ma zaujala... Séria druhá je o poznanie lepšia a nepustila ma od začiatku do konca a na konci som zistila, že chcem viac a viac. Zaujímavý svet, úžasné vizuály, choreografia, bojové scény (boj v kostole snímaný na jeden dlhý záber je úchvatný), ktorým na dôveryhodnosti pridáva, že veľa z nich točili priamo herci, zaujímavé využitie schopností hala... Konfrontácia viery a technológie, vyrovnávanie sa s vlastnou sexualitou či stratou viery sú zvládnuté úžasne citlivo. Ava je "lovable brat", ktorému jednoducho nejde odolať :D, no aj všetky ostatné postavy majú vlastnú minulosť, prechádzajú vývojom a chcem o ich príbehoch vedieť viac. Som rada za pohľad do minulosti Mother Superion a do tretej série prosím o stretnutie Beatrice s rodinou :) A pre mňa osobne priniesla WN obrovský bonus - vzťah medzi Avou a Beatrice je asi jeden z najlepšie spracovaných slow burn WLW príbehov, aké som kedy za dlhé roky na obrazovke videla (a že som ich videla... takmer všetky :D) Simon Berry dokonale využil chémiu, ktorú majú Alba Baptista a Kristina Tonteri-Young a podarilo sa im spolu vytvoriť niečo unikátne... Obrovská škoda, že Netflix vypustil druhú sériu proti hneď niekoľkým hit seriálom, navyše s nulovým promom, čo výrazne znižuje šancu na tretiu sériu :( ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle názvu by se dalo čekat, že bude Válečná jeptiška buď víceméně cool ptákovina, nebo trapná blbost. Jenže Barry nepatří mezi tvůrce, kteří by měli s kteroukoliv z těch možností zkušenost. Navíc se na scénáři podílel David Hayter, který má kontě pecky jako Watchmen, nebo X-Men a X-Men II. Takže co? Není to temné a většinou ani cool, ale místo toho je W-Nun přiměřeně vtipná, většinou nehloupá, má fajn postavy v čele se sympatickou Avou a velkou devizou jsou i lokace...převážně se děj odehrává ve Španělsku a Itálii. Je to tedy neokoukané a zápletka je vcelku originální. Mytologie je funkční a může na ní stát dalších pár řad. Což se asi stane, protože závěrečná epizoda nechá diváka doslova uprostřed střetu mezi jeptiškami a jejich protivníkem. Nejvíc si W-Nun užijí mlaďoši, nebo odkojenci Buffy sosákobijky. Nejde o žádný akční horor, ale o fantasy s ne úplně marnou akcí. Ta ale přišla až ve druhé půli seriálu...do té doby ji suplovala narůžovělá vztahová vata. Přesto poctivé 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nikdy jsem neviděl seriálovou Buffy,ale zhurba takhle nějak bych si jí představoval (kdyby mě lákalo se na ní podívat).Béčková zábava,na kterou se hezky kouká,má sympatické postavy,v rámci žánru slušnou akci a i když je děj místy extra stupidní,nijak neurazí.Tady je dokonce druhá půlka série opravdu dobrá (tím spíš,že moje očekávání tady byly prakticky nulové) a nebojí se zabrnkat i na temnější strunu.Teď snad jen doufat,aby vzhledem k otevřenému konci byla druhá řada...65% ()

Galerie (151)

Zajímavosti (1)

  • Pro hlavní herečku Albu Baptista jde o první anglicky mluvenou roli. Jejím rodným jazykem je portugalština, ale ovládá také angličtinu, němčinu, španělštinu a francouzštinu. (ElessarDeny)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Reklama

Reklama