Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Osiřelá dospívající dívka se probudí v márnici a zjistí, že má nové superschopnosti. Stává se z ní vyvolená nositelka svatozáře tajné sekty jeptišek, které loví démony. (Netflix)

Recenze (47)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě průser, jen je to strašně nedodělané. Evidentně pro mladší publikum, které u toho moc nepřemýšlí, což není rozhodně můj případ. Hlavní hrdinka sympatická, ale někdy se chová naprosto hloupě, což lze s jistou nadsázkou říct o celém seriálu. Počkám si na druhou řadu a s lepším scénářem a akcí si klidně dokážu představit do budoucna nějakou tu hvězdu navíc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to typická teenagerská fantasy inspirovaná Buffy, ale přeci jen to má něco navíc. Předně se tvůrci celkem úspěšně vyhýbají zbytečným romantickým blábolům. Ne že by tu na ně nedošlo, ale jedná se spíš o okrajovou záležitost. Seriál se zároveň neomezuje jen na bitkování s démony, ale řeší i konflikty a intriky uvnitř řádu resp. církve, osobní animozity a fajn je i role vědecké laboratoře. Herecky mi sedla především sympatická představitelka hlavní hrdinky a sestra-Asiatka. Naopak sestra-černoška a sestra-Mexičanka (či co to bylo), by zasloužily vraždu, smrt, zabití. Každopádně největším kamenem úrazu byl nadbytečný počet dílů, díky čemuž se víc kecalo, než bojovalo, což je škoda, protože akce byla celkem solidní. Chybělo mi i trochu víc z historie řádu i z minulosti samotných postav. A pak je tu konec, za který bych někoho nakopnul, protože takhle může ukončit první řadu jen ten, kdo má stoprocentně potvrzenou druhou. A něco mi říká, že to tady neplatí. 60% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zvláštní náhodou (pokud na náhody věříte) jsem nezávisle souběžně s premiérou Warrior Nun (poprvé konečně pořádně) rozkoukal Buffy. A i když se Buffy může zdát zastaralá svým poměrem stran, score a některými tropami, Warrior Nun hravě strčí do kapsy. Jedinou výjimku tvoří akční/bojové sekvence, kde jasně dominuje Warrior Nun - shoutout Ignaciovi Herráezovi, choreografovi soubojů. Dějově je to přesně to, co jsem od toho čekal z traileru, tj. čekal jsem "so bad it's good" oddychovou jízdu a to se přesně stalo. Hlavním průvodcem téhle jízdy byl hybrid (v dobrém smyslu toho slova) Elliota Page, Emilie Clarke, Millie Bobby Brown a jiných, který zdatně hraje hlavní roli. Na sedadle spolujezdce mi především na paměti vyvstanula dvojice Lillith a Mary, jejichž honba za prchající Avou v prvních pár dílech byla skvělá podívaná. Onen útěk před povinnostmi je plot point, který mi přijde zcela pochopitelný a dal mi vzpomenout na stařičké Dead Like Me, kde se Georgia pokusila o podobnou věc. Zbytek řádu a jeho jeptiškomando byl taky fajn (i když otec Vincent pro mě zůstává navždy ten ze Silent Hill 3), naopak zcela tuctová mi přišla zápletka s Jillian a jejím synem. Korunu tomu celému ovšem nasadil závěr první řady. Ne ani tak vývojem událostí v něm, ale nedostatkem rozřešení, kdy člověk má pocit, že by řadě prospěla 11. epizoda. Nebo rovnou i 12., abychom to měli jako s apoštoly. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Nápad úplně luxusní. Herci fakt dobře vybraní. Ale scénář úplně pitomej. Málo akční, jediný pořádný souboj předvedla v pátém díle Beatrice, v šestém se docela dobře mydlila Mary s Lillith. Ale nedokážu ani popsat, jak moc mě iritovalo chování hlavní postavy. Jak si mluvila sama pro sebe byla jen poslední kapka. A to to díky jinému looku (díky evropským lokacím) vypadalo opravdu hezky... A dost! Druhá série to dorazila. Lepší akce, ale to je celý. Scénáristé na tripu. To psalo děcko? Vytvořit ultimátní hlavní postavu, která má nulové schopnosti? Ubohé a k vzteku. Jsem rád, že tahle hrůza skončila už druhou, naprosto zbytečnou sérií. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Říká se "drsný jako šmirglpapír". A tolik šmirglpapíru, kolik je v deváté epizodě před úvodní znělkou, jsem pohromadě asi ještě nikdy neviděl. Během prvních šesti dílů jsem si říkal, že to zkrátka vzdám a nedokoukám, jak moc to bylo o ničem. Počáteční paličatá, zdlouhavá a hlavně zcela zbytečná (je jasné, jak se to vyvine) nespolupráce hlavní hrdinky, stejně tak jako její nic neříkající vnitřní monology příliš natahují úvod příběhu, který kvůli tomu zasahuje až do druhé poloviny série. Kdyby se to celé zkrátilo na film, tak by to vůbec neuškodilo. Alba Baptista je samozřejmě překrásná, ale postava by za své chování zasloužila pár facek. Jinak chválím zajímavý pokus o spojení sci-fi a fantasy. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Seriál mě hodně svým námětem připomíná Buffy, přemožitelku upírů. Hlavně hrdinka jí je dokonce v něčem podobná. Jenže seriál si jde vlastní cestou a to je moc dobře. Ze začátku to vypadá, že půjde o klasický střed dobra se zlem v čistě nadpřirozené podobě, kdy válečné jeptišky budu vymítat démony a s jinými bojovat. Jenže zápletka se postupně komplikuje a v závěru odhaluje zajímavé zvraty, které vše posouvají spíše do oblasti sci-fy. Hlavní postava Ava je velice sympatická a Alba Baptista si svou roli na první pohled užívá. V okamžiku kdy vtipkuje a vesele se usmívá, dokáže být i roztomilá a divák si jí tak ještě více oblíbí. Důležité je, že se neztratí ani v akčních scénách. Akce sice není moc, ale když už přijde, je natočená nečekaně přehledně a triky se také relativně povedli. Válečná jeptiška sice není žádný zázrak, ale jedná se v rámci žánru o pohodovou zábavu ideální pro odreagování. Finále má na můj vkus až moc otevřený konec a jisté nezodpovězené otázky a díky tomu bych ocenil, kdyby Netflix schválil druhou sérii, která bude více akční a možná trochu temnější a s vyšším rozpočtem by nám mohl ukázat i ty nakousnuté jiné dimenze. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Je sice patrné, že rozpočet nebyl žádná sláva, ale herci jsou fajn, hlavní postava je otravná, ale oním sympatickým způsobem (i když by nemusela neustále utíkat před svým "osudem"), akce je méně, než bych si přál, ale když na ni dojde, tak je povedená a některá témata jsou zajímavá a vybízejí k zamyšlení. Občas je to trošku nekonzistentní a dějově zmatené, ale pobavil jsem se dobře, tedy až na ten až moc velký cliffhanger v závěru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nikdy jsem neviděl seriálovou Buffy,ale zhurba takhle nějak bych si jí představoval (kdyby mě lákalo se na ní podívat).Béčková zábava,na kterou se hezky kouká,má sympatické postavy,v rámci žánru slušnou akci a i když je děj místy extra stupidní,nijak neurazí.Tady je dokonce druhá půlka série opravdu dobrá (tím spíš,že moje očekávání tady byly prakticky nulové) a nebojí se zabrnkat i na temnější strunu.Teď snad jen doufat,aby vzhledem k otevřenému konci byla druhá řada...65% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle názvu by se dalo čekat, že bude Válečná jeptiška buď víceméně cool ptákovina, nebo trapná blbost. Jenže Barry nepatří mezi tvůrce, kteří by měli s kteroukoliv z těch možností zkušenost. Navíc se na scénáři podílel David Hayter, který má kontě pecky jako Watchmen, nebo X-Men a X-Men II. Takže co? Není to temné a většinou ani cool, ale místo toho je W-Nun přiměřeně vtipná, většinou nehloupá, má fajn postavy v čele se sympatickou Avou a velkou devizou jsou i lokace...převážně se děj odehrává ve Španělsku a Itálii. Je to tedy neokoukané a zápletka je vcelku originální. Mytologie je funkční a může na ní stát dalších pár řad. Což se asi stane, protože závěrečná epizoda nechá diváka doslova uprostřed střetu mezi jeptiškami a jejich protivníkem. Nejvíc si W-Nun užijí mlaďoši, nebo odkojenci Buffy sosákobijky. Nejde o žádný akční horor, ale o fantasy s ne úplně marnou akcí. Ta ale přišla až ve druhé půli seriálu...do té doby ji suplovala narůžovělá vztahová vata. Přesto poctivé 3* ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Asi zapomenutelný jako každý seriál či film tohoto tipu. I když hlavní "nun" je super krásná. Co mně na netflixu neskutečně sere, jsou jejich otevřené konce, kdy není známo zdali bude pokračování. Tady to docela slušeně posrali, než na to čekat rok než vydají ? další sérii. Jinak poslední díly byly fantastický ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Víte co byl bych radši, kdyby to dělali podle komiksu, jenže tam jsou slečny i v sexy oblečkách co už se dnes nenosí no. Není to úplně špatný, jenže Avu prostě jsem nesnášel, dousd mě rozesmávalo, že ona přece na boha atd nevěří, i když jí oživí vlastně hned v prvním díle zázrak., svítí jí záda, může procházet zdi, vidět démony, ale ona přece tomu nevěří. Navíc v jednom kuse Ava utíkala, s tím že démoni snad po ní napůjdou, když jdou po té svatozáři co má na zádech. Tohle byla první půlka seriálu a mě to tak nebavilo, bylo to jen prodlužování děje. Pak přišla druhá půlka, která už nějaký smysl dávala a byla o něco zábavnější. ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Posledni tri epizody byly naprosto luxusni, coz hodne napravilo rozpacity dojem z uvodu serialu. Tesim se na druhou sezonu. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Úplně si nejsem jist, jak se k tomuto postavit. Ono to není úplně k zahození, ale něco mi zde chybí. Nějaká esence, která by to kapánek povýšila. Alba Babtista je dostatečně sexy a možná to dost stojí na jejím smyslném ksichtíku. Uvidím, co dál. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Kvôli originalite som chvíľu váhal nad štyrmi hviezdami, lebo toto sa fakt len tak nevidí. Neokukaná mytológia, neokukaná akcia a jej aktéri, neukukaní herci, neokukané scenérie. Takže prečo niečo tie štyri hviezdy? Lebo KONIEC. Koniec skončil v podstate uprostred akcie a keď už má skúsenosť s tým, že seriály nielen na lacných stanicách ale aj na Netflixe končia "za jazdy" (V-Wars, October Faction - najnovšie príklady), tak nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože sme nedostali skoro žiadne odpovede, len náznaky a to také, ktoré by som rád dostal zodpovedané, pretože jasne vidím prelínanie sa mytologickej roviny do sci-fi, ale je to tak na hrane, že jednoducho treba jasnejšie odpovede. A za takto useknutý koniec jednoducho dať vyššie nemôžem, napriek tomu, že tie štyri za všetky pozitívne veci vymenované vyššie by si to zaslúžilo. Počkám si. Ak príde druhá rada a dotiahne to, tak OK. Ak nepríde, tak zostanem nesmierne nasraný, lebo z pôvodne seriálu z najstupídnejšou myšlienkou sa vykľula celkom pozerateľná fantasy aj cirkevno intrigánska akcia. A to sa len tak nevidí v takomto spojení. UPDATE po druhej sérii. Zvyšujem na síce slabšie, ale predsa len štyri hviezdy. jednak z dôvodu toho, že seriál už bol zrušený, takže viac nedostaneme, jednak z dôvodu toho, že napriek zrušeniu, uzatvorilo to aspoň otvorenú linku z prvej série a hlavne, fakt hlavne preto, že to malo fakt akciu na vysokej úrovni, vrátane parádičiek, ako sú useknuté nohy, ruky a podobne. To sa len tak nevidí. Samozrejme musím nasilu prehliadať to, že zasa je hlavná hrdinka lesba, veď predsa NETFLIX, že? Kto by čakal niečo iné od spoločnosti, ktorú evidentne sponzorujú všetky LGBT neziskovky sveta, lebo ten pomer "bežného" a LGBT obsahu už sa ani nedá nazvať pomerom, lebo je to v každom filme, v každom seriáli a už ide skôr o to, v akej miere je to zapracované. Keby som chcel byť hnidopich, tak len kvôli tomuto tomu napálim "hovnové" hodnotenie, ale urobím výnimku, lebo predsa len tá mytológia ma zaujímala a bolo to natoľko originálne oproti konkurencii, že sa mi to celkom zapáčilo, aj keď ma to na nohy z gauča nezdvihlo. Škoda toho utnutia, pretože Cliffhanger bol maličký, v podstate skôr slovný, ale ešte aspoň jednu-dve série by som tomu bol doprial, hlavne keď si predstavím, koľko chujovín NETFLIX robí stále. ()

raven 

všechny recenze uživatele

Prvá séria sa dosť epizód hľadala, ale od tej šiestej ma zaujala... Séria druhá je o poznanie lepšia a nepustila ma od začiatku do konca a na konci som zistila, že chcem viac a viac. Zaujímavý svet, úžasné vizuály, choreografia, bojové scény (boj v kostole snímaný na jeden dlhý záber je úchvatný), ktorým na dôveryhodnosti pridáva, že veľa z nich točili priamo herci, zaujímavé využitie schopností hala... Konfrontácia viery a technológie, vyrovnávanie sa s vlastnou sexualitou či stratou viery sú zvládnuté úžasne citlivo. Ava je "lovable brat", ktorému jednoducho nejde odolať :D, no aj všetky ostatné postavy majú vlastnú minulosť, prechádzajú vývojom a chcem o ich príbehoch vedieť viac. Som rada za pohľad do minulosti Mother Superion a do tretej série prosím o stretnutie Beatrice s rodinou :) A pre mňa osobne priniesla WN obrovský bonus - vzťah medzi Avou a Beatrice je asi jeden z najlepšie spracovaných slow burn WLW príbehov, aké som kedy za dlhé roky na obrazovke videla (a že som ich videla... takmer všetky :D) Simon Berry dokonale využil chémiu, ktorú majú Alba Baptista a Kristina Tonteri-Young a podarilo sa im spolu vytvoriť niečo unikátne... Obrovská škoda, že Netflix vypustil druhú sériu proti hneď niekoľkým hit seriálom, navyše s nulovým promom, čo výrazne znižuje šancu na tretiu sériu :( ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

No... tak už se zlem bojují i jeptišky a musím říct, že vůbec ne špatně. Celé to stojí na A. Baptistě, která si bere 99% času. A není to špatně. Krom toho, že je pěkná holka, seriál klidně utáhne. Dalo by se říct, že to stojí právě na těch hereckých výkonech. Akce a choreo není vůbec špatné. Myslím, že by dílu víc prospělo se brát méně vážně... ale já si to zkoukl a bavil se, dost. ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Hneď na úvod musím priznať, že som sa aj pri tomto infantilnom seriáliku celkom v pohode pobavil už pri 1. sérii. Seriály o magických (príp. zakliatych) predmetoch, čo ovplyvňujú životy postáv sa mi vždy veľmi páčili a hoci v tomto seriály je ich v porovnaní s takým Skladiskom 13, alebo Pokojom č.10 nepomerne menej, k mojej spokojnosti veľa netreba. Keď k tomu pridám mladú fešandu Albu, zmierim sa s tým, že cieľovou skupinou boli skôr mladé dievky ako chlap v stredných rokoch, tak mi vychádza z toho taký v pohode nadpriemer. Po pozretí 2. série, kde nám naservírovali digitálnych diablikov z inej galaxie, veľa akcie a samozrejme aj nejaké tie vsuvky pre pubertiačky, dávam silnejšie 3 (ale ďalšiu sériu už fakt netreba - považujem to týmto za dopozerané). ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejzbytečnější počin, co jsem za posledních x let vidla. Debilní scénář, idiotské dialogy, nesympatičtí neherci, prostě jeden velký děs. Viděno 5 dílů včetně posledního a stačí na celý život. Váhala jsem nad odpadem, nakonec 10% ani nevím za co. Ale jako fantasy nejhorší, co jsem v životě viděla. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Reklama

Reklama