Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hutné komorní drama s plíživou atmosférou, které místo uspěchaného děje sází na pomalé budování atmosféry ve dvou příběhových obloucích. Tak asi nějak takto lze v několika slovech popsat snímek režiséra Toma McCarhyho Stillwater, který se vyjma těchto atributů může opřít i o spolehlivé herecké výkony (excelentní Matt Damon) či o neotřelý přístup k látce. Ve finále tedy dostaneme nekompromisně vyladěný snímek o síle lásky a morálních dilemat, který ve Vás svým pojetím bude rezonovat ještě hodně dlouho. Tohle se zkrátka vážně moc povedlo. Skvělá práce! „Life is brutal.” ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taký zlý kasting som už dlho nevidel. Jediný z hercov, ktorý je aspoň trochu o niečom, je Matt Damon. A aj on je o ničom. Strašne nezáživný, matný, pomalý a divný film. V zásade mi nevadí, ak je niečo žánrovo neukotvené, ale musí to byť proste dobrý film. Stillwater dobrý film nie je. A k tomu je dlhý ako stonožka. Trpel som. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Asi jako každý jsem o tohoto dramatu očekával kapánek více. Matt Damon mohl projevit daleko víc emocí, protože to je fakt dobrý herec. Možná i právě proto se jej režisér rozhodl obsadit do role, kde vlastně nemusí až tak moc hrát vnějškem, ale hlavně vnitřkem. Bill Baker se ocitá na morální křižovatce a ani já sám bych upřímně nevěděl jak z toho elegantně vybruslit. Snímek se dost vlekl a stopáž přes dvě hodiny je opravdu odvážná, až troufalá. Mně osobně to uteklo celkem rychle a každá scéna tady měla svoje místo. Pro mě osobně mělo největší emocionální dohru loučení s Mayou z Marseille. Hodnotil bych to jako docela odtažité komorní drama, které se vám ale dokáže dostat pod kůži, zapůsobit na vás svou výstavbou a celkovou atmosférou Francie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle bezelstnej, rovnej, ale zároveň i jednoduchej dělňas z Oklahomy, je jedna z nejlepších filmovejch postav, kterou jsem v poslední době ve filmu viděl. No, jestli ono to nebude taky tím, že furt čumím jenom na mozkovýplachový béčka, že jo. Každopádně ale jak Dejmona příliš nemusím, tak tahle role se mu fakt povedla. A zdatně mu sekunduje jeho oplácaná lesbická dcera a hlavně jedno roztomiloušký arabský škvrně. Teda vlastně francouzský skvrně, pardon, abych nevypadal jako rasista, protože ve filmu mě několikrát poučili, že rasismus je fuj, teda myšleno jako rasismus bílejch domorodců proti barevnejm přistěhovalcům, teda aspoň to říkala ta Dejmonova francouzská bič s hubenou prdelí. A taky jsem se po roce rád podíval do Marseille. I když loni jsem popravdě viděl úplně jinou Marseille, než tu ve filmu, respektive jiný čtvrti v Marseille. Ještě relativně nedávno (v minulým století) bych si nikdy nepomyslel, že jednou budu moc rád, že nežiju ani v nějakým bigotním prdelákově jako je Oklahoma, ani v multikulturní Francii, ale v tý naší poklidný monokulturní Čechárně. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Super drama, které úplně zabila poslední čtvrtina filmu, kde všechno tak nějak vyšumělo do prázdna a nechalo vás s místností plnou nezodpovězených otázek a scénářem, s jehož ukončením si očividně nikdo nevěděl rady. Škoda, mělo to potenciál. Ale je třeba uznat, že Damon byl ten nejameričtější z Američanů. Perfektně zahráno. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)
  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama