Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Výjimečná chemie v ústředním páru, navíc oba starší typy. Severokorejské postavy jim skvěle sekundovaly. Tvůrci dokázali udržet odlehčený popis severokorejských reálií, aniž by o nich vyloženě lhali nebo zastírali represivnost či zločinnost tamního systému. S ohledem na to četné scény stolování funkčnější než obvykle. Vzhledem k povolání hlavního hrdiny působily uvěřitelně i akční scény. Mínusy: Zbytečná překombinovanost děje (předurčenost romance). Vedlejší romance, zvláště když se týkala hypernesympatického podvodníka. Otravný product placement. Snaha udělat z jihokorejské rozvědky spolek chápavých dohazovačů. Hodnocení: 87%. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Jsem konsternován, šokován. To se nedá ani nijak jinak říct. Obecně vzato nesleduji seriály ani filmy z Asie, ale toto mě dostalo a rozsekalo. Příběh za mě originální a geniálně zpracovaný, sice mnohdy se to vyrovnává telenovele, tak či tak člověka pohltí, vtáhne a je nucen koukat se dál ze zvědavosti, jak to dopadne. Hlavním tahákem jsou zde také hlavní protagonisté, kdy mužské publikum si zamiluje dvě herečky, fenomenální, krásnou Ye-jin Son (Yun Se-ri) a uchvacují pohledem, přenádhernou Seo Ji-hye v roli Seo Tan. Ženské publikum naopak přitáhne ochránce Se-ri a kapitán Jeon Hyeoka (Bin Hyeon) a darebáčka Seung-juna, kterého hraje famózní herec Jeong-hyeon Kim. Navíc oceňuji i zakončení samotného seriálu, které je za poslední dobu, co jsem tak mohl vidět vůbec nejlepší. Nejslabší epizoda je pro mě šestá, bohužel mě nenadchla a proto má nízké hodnocení, ale jinak seriál hodnotím celkově na 5 hvězdiček, čili slušných 85%. ()

Reklama

Zek 

všechny recenze uživatele

Největší problém, který jsem s tímto seriálem měl, je délka jednotlivých dílů.  Určitě stačilo na epizodu jen 40 minut a ne, aby to bylo dlouhé, jako celovečerní film. Některé díly špatné nejsou, je tam akce, napětí a zvraty, ale to je po chvilce zničeno další 30 minutovou délkou zbytečnými dialogy. Tím pádem, se prostě víc jak tři hvězdy těm epizodám dát nedají. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak a je to za námi. Pokud jde o hlavní dvojku, tak prostě skvělá, zejména má milovaná Son Ye-jin opět dokazuje, proč je neohrozitelně nejlepší herečkou co znám, ta holka zkrátka umí neskutečně pobavit i přivodit slzy – její emotivní scény, to se prostě musí vidět, to nelze slovy popsat – to není hraní, ale reálný prožitek (poslední dva díly jsem nejen díky ní probrečel :-)). Zápletka seriálu poskytuje příběhu dostatek událostí a s vývojem spokojenost, snad až ten skok Sever – Jih byl takový náhlý. Z vedlejších postav jednoznačně nutno vypíchnout vojáčky, skvělá partička :-) Ale ani uprchlík a ta „jeho“ nebyli špatní, i pár jiných by se našlo. Oproti tomu příbuzní na Jihu mi zejména z počátku lezli na nervy, nezábavní až pitomí. Ta banda slepic (ženských) na Severu si u mne vykoledovala rozporuplné hodnocení – občas velmi zábavné, jindy zase nucený nezdařilý humor. Realistické to moc není, zejména pak Sever je vykreslen až moc kladně a směšně, skoro každý si kupoval pašované zboží z Jihu atd. :-) Pak tu ještě máme soundtrack. No, už dlouho jsem si v seriálu nenašel několik samostatně poslouchatelných krásných skladeb, zbytek pak v seriálu působil rovněž dobře. Mám-li to shrnout, tak velmi kvalitní, zábavný a dojemný seriál jak se sluší a patří, se skvělou hudbou, ale přecijen mi tam nějaká ta ingredience občas nesedla. Zejména kdybych si odmyslel v hlavní roli mou milovanou, nebyl by můj požitek nic vysloveně extra. Jenže ona je tak úžasná, že v tomhle složení si to s přihlédnutím k ostatním letos zhlédnutým dílům s odstupem času plné hodnocení nakonec zaslouží, ač úplně objektivní to ode mne není - holt Son Ye-jin... :-) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Soudruh synovec z Londýna." ■ Dvojice Ye-jin Son & Bin Hyeon: 110%. Děj v Severní Koreji: 100% (kupodivu zřejmě dost přesně znázorněné, přestože laskavě - uprchlík ze Severní Koreje se při natáčení vyjádřil, že měl pocit, že je zpět ve své vesnici). "Bohyně" Ji-hye Seo: 100%. Polovina 9. epizody, kdy jsem měl “zimomriavky”: 120%. Hudba: 80%. Ostatní herci: Fajn. Nerealističnost: Akceptoval jsem. Vadilo mi: Děj v polovině změnil tempo a chvíli trvalo, než jsem si zvyknul. Celkově: 92%. ■ OST Picture Of My Heart https://youtu.be/XrnK1wqDO1k ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Po uvedení se ze seriálu stal okamžitě obrovský hit, který se dlouhodobě držel v TOP 10 nejsledovanějších seriálů a filmů na Netflixu v celé Asii, především pak v Jižní Koreji. (kklepkaa)
  • V tejto epizóde hrá Ri Jung Hyuk (Hyun Bin) počítačovú hru a scéna je podfarbená gitarovým sólom. Toto sólo odkazuje na seriál Vzpomínky na Alhambru (2018), ktorého celý dej je založený na počítačovej hre, striedavo sa odohráva vo virtuálnej realite a práve Hyun Bin v ňom hrá hlavnú úlohu. (jarah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno