Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Úzkostlivá Syd se snaží překonat nástrahy střední školy, trable v rodině i zamilování do svojí nejlepší kamarádky. A ještě udržet na uzdě svoje nadpřirozené schopnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Luicy 

všechny recenze uživatele

Seriál vám nabídne naprosto hloupý a zbytečný děj, který je vlastně o hovně. Nesympatická hlavní postava, jež trpí úzkostmi, paranoiou a záchvaty vzteku zjistí, že má jakési nadpřirozené schopnosti, které nedokáže plně ovládat. Jenže tohle je samozřejmě málo, a tak se tvůrci rozhodli, že tam začnou motat vztahy, které jsou vlastně taky o hovně. Nakonec se z hlavní postavy, která po celou dobu seriálu čumí jak chleba z tašky, vyklube lesbička, která je zamilovaná do své nejlepší čoko kámošky. Nemám nic proti homosexuálům a nejsem ani rasista, ale cpát to pomalu do každého seriálu? Opravdu? Přijde mi to už ohrané a trapné. Samozřejmě nesmí chybět závěr v podobě školního plesu, který se zvrhl v menší zabíjačku, aby byl seriál aspoň něčím zajímavý. Bohužel neúspěšně... Celkově mi to přišlo jako ztráta času. Scénář byl hrozně profláknutý, ale myslím si, že lidi v mém věku tohle prosté dílko asi ocení. Jediné, co na seriálu můžu pochválit je hudba, která dost vyzdvihuje mé hodnocení... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři díly fajn, ale nijak výjimečná teenage vztahovka, pak se konečně začnou řešit superschopnosti a vplétají se do vybudovaných vztahů a krásně to vypravěčsky šlape. A celá první série je koncipovaná jako expozice k té další, takže sotva se to rozjede, tak to skončí. Hlavní postavy mohly být snadno otravné, ale nejsou a hodně jim dávají herci. Lillis a Oleff jsou skvělí, v To si Oleffa nikdo nevšiml, ale tady je kouzelnej. Tvůrci prvoplánově netlačí kingovsko-osmdesátkovou nostalgii, přesto tam je v odkazech na Carrie nebo Snídaňový klub. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Upřímně je jasné, že I am not okay with this není kdovíjak originální. Mixuje několik motivů, především klasický supernatural -coming-of-age motiv, tak blízký Kingově klasice Carrie a lesbickou orientací hlavní hrdinky se zase blíží například Trierově Thelmě. V obou těchto filmech je uvědomování si orientace a sexuality silně propojeno s objevováním a ovládáním nadpřirozených a tím pádem i nebezpečných schopností. Jakési bezčasí a retro feeling série zase poukazuje na bratříčka ze stejné stáje The End of The F***ing world. Sophia Lilis tu je tak jiná než v obou dílech IT, její metamorfóza do role tomboy outsiderky s kynklavou chůzí je tu prostě perfektní. Do toho super soundtrack, dobrý tah vyprávění i rozumná délka. Moc se těším na druhou sérii. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

A další střípek do skleněné hromádky teen subžánru. I Am Not Okay With This je povedený stylistický souputník k The End of the Fucking World, kde pan Entwistle využil nám známý a tempově dobře vyvážený styl vyprávění a narouboval ho na pěkně zakomponovaný superhero prvek. Sophia Lillis a Wyatt Oleff tu jen září, přičemž mezi nimi funguje skvělá chemie, jež nebyla u pohádky o tančícím klaunovi využita neřkuli nalezena. Všehovšudy se tedy nejedná o žánr nabourávající počin, "jen" se navázalo na prověřené umělecké volby s dosazením do jiného státu a kulis. A já nepotřeboval nic jiného, zasloužených 8/10. P. S. Strašně se mi líbil ten vystavený feel 80s i když se příběh očividně odehrává v době nynější. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Natáčeno v Brownsville, Pensylvánie. (pityty)
  • Bloodwitch, oblíbená kapela Stanleyho Barbera (Wyatt Oleff), byla vytvořena speciálně pro seriál. Texty a hudbu pro písně, které slyšíme, napsal Graham Coxon a nazpíval je společně s Tatyanou Richaud. (J.F.B.)

Reklama

Reklama