Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Devs vyšetřuje mladá softwarová inženýrka Lily Chanová uzavřenou divizi rozvoje svého zaměstnavatele, společnosti špičkových technologií se sídlem v Silicon Valley, která je podle ní zodpovědná za vraždu jejího přítele. (HBO Europe)

Recenze uživatele Mackoun k tomuto seriálu (3)

Devs (2020) 

Téma a vizuál celkem bez výtky, ale obsazení je jak nepovedená party, kde se setká pár kapacit z Hollywoodu s vyhaslýma hvězdama z reklamy na aviváž a rozhodnou se spolu něco natočit… místy opravdu smutný herecký výkony, který by člověk od dílka s takovým potenciálem jen těžko očekával a o to smutněji mu z té marnivosti je. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Ex Machina i Anihilace mě vcelku bavily, takže na základě pilotního dílu naivně doufám, že si DEVS udrží alespoň tuhle úvodní fazónu. Až další díly řeknou víc - teď je to buď a nebo... ()

Epizoda 5 (2020) (E05) 

Jak jsem byl po prvním díle natěšením bez sebe, že se objevila vizuálně zajímavá sci-fi záležitost s velkým potenciálem, tak u postupem dalších dílů obavy z vyhasínajícího světla naděje jen gradovaly... tímhle dílem se rozhodně nic nezměnilo, nicméně je to díl, po kterém žádný pozitivnější vývoj nečekám a váhám, zda vůbec pokračovat. Vadí mi především postavy a jejich mnohdy laciné a nevěrohodné herecké výkony. Prostředí a hlavní dějová linka jsou super myšlenkou a v jiných rukách, s jiným obsazením, by to mohla být rozhodně velká událost. Postavy z vedení Devs a okolní zaměstnanci mi paradoxně svým charizma a projevem vadí mnohem méně, než hlavní hrdinka, šéf bezpečáků (tam vidím pokus o napodobení charakteru drsného postaršího chlápka Mikea/Jonathana Bankse z Better call Saul/Breaking Bad) a její ex přítel. První sérii dojedu do konce, když už jsem tam, kde jsem, ale budu doufat, že žádná další nebude. Jen abych neměl pocit, že jsem její ignorací přišel o to zajímavé, co v ní může a nemusí fungovat dobře a co už třeba jinde ani neuvidím. ()

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

Reklama

Reklama