foto

Georgia King

  • nar. 18.11.1986 (30 let)
    Edinburgh, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Škótska herečka Gerogia King prišla na svet 18. novembra 1986 ako dcéra herca Jonathana Hyda a opernej speváčky Isobel Buchanan. Táto 26-ročná herečka je známa svojím humorom, ktorý je v pohotovosti dvadsaťštyri hodín denne. Za svoj herecký debut vďačí snímke Osudová láska Jany Eyrovej, v ktorej si takmer nezahrala, pretože tesne pred natáčaním mala problémy so slepým črevom. Nakoniec sa však včas zotavila.

Objavila sa aj vo filme Divoška, kde hrala zákernú Herriet. Ďalej sme ju mohli vidieť s Keirou Knightley vo Vojvodkyni. Svoj talent ukázala aj v Merlinovi po boku Bradleyho Jamesa, s ktorým tvoria do dnešného dňa pár. Pre tento vzťah si musela zrušiť aj svoje konto na Twitteri, pretože fanúšičky jej priateľa ju zasypávali výhražnými komentármi. Práve v seriáli Merlin sa prejavilo, ako vie zahrať čokoľvek. Vžila sa do roly hlúpučkej princeznej a za svoj výkon bola niekoľkokrát pochválená.

Dostala malé úlohy v rôznych filmoch ako Jeden deň či Kolej Sv. Trajána 2, no najviac ju v Anglicku preslávila úloha náhradnej matky v sitkome The New Normal. Okrem filmového plátna sa objavuje aj na divadelných doskách. V roku 2012 ukázala svoje režisérske schopnosti v krátkometrážnom filme I Think, Therefore. Táto herečka je veľmi univerzálna, v budúcnosti ju môžeme vidieť vo filmoch ako Cockneys vs. Zombies alebo Austenland.

Annamária "LondonGirl" Závodníková

Herecká filmografie

Filmy

2015 Kill Your Friends
2013 V zemi Jane Austenové
2012 Zevláci vs. Zombíci
2011 Holka s prknem
Jeden den
2010 Burke and Hare
2009 Kolej Sv. Trajána 2: Legenda o zlatu rodu Frittonů
Tanner Hall
Tormented
2008 Divoška
Vévodkyně
2007 History of Mr Polly, The (TV film)
Záhady Sally Lockhartové - Stín na severu (TV film)

TV seriály

2016 Boj o ředitelnu (TV seriál)
End of the Line (S01E09)
Gin (S01E08)
Kniha dobra (S01E07)
další epizody (8)
2012 Úplně normální (TV seriál)
2011 Sugartown (TV seriál)
2010 Hercule Poirot (TV seriál)
Viděla jsem vraždu (S12E02)
2009 Free Agents (TV seriál)
Off the Hook (TV seriál)
Plus One (TV seriál)
2008 Malá Dorritka (TV seriál)
Merlin (TV seriál)
2006 Osudová láska Jany Eyrové (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace