Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jake Adelstein je přijat jako první americký kriminální reportér do největších japonských novin a je pověřen dvěma případy, které spolu na první pohled nesouvisejí. Brzy však musí riskovat svou kariéru i život... (HBO Max)

Recenze (15)

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní epizoda představuje nejen hlavní postavu, ale i japonské prostředí včetně novin, kde začne náš Američan pracovat. Proč se rozhodnul žid z Missouri pracovat v Japonsku se sice nedozvíme, ale je jasné, že kriminální rubrika japonského listu bude mít big story. Rukopis Michaela Manna je znát, precizní scény, poměrně osobní atmosféra, ne nadarmo se odkazuje na Miami Vice. Jestli to bude stačit, uvidím v dalších epizodách, zápletka se teprve ukazuje. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajuci otvarak, ktoremu odpustam i urcitu naivitu z "prijatia" gaijin-a do svojich radov, napriek tomu, ze exceluje v jazyku a zrejme i vo vedomostiach a zapale - typek uz nemoze "vytrcat" viacej. Inak vsak funguje pozadie, napatie, motivacia a i vykreslenie tamojsich pomerov takmer dokonalo. Nocne kluby, vyber hudby, redakcia a i svojsky nadrzany "stycny" s redakciou, ci len vedlajsie postavy rozhodne nie su ploche. Ustredny Ansel Elgort ma prijemne prekvapil. Spokojnost. Snad bude toto vyzivny kusok. 85% ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už z traileru jsem si říkal, že tohle hodně bude dramatická sonda a pilot ukázal, že tomu tak bude. V tom by vlastně nebyl takový háček, ale u dramat musíte mít silný osobnosti za kamerou a přesně jak jsem očekával, zde tlačí bota nejvíce. Ansel Elgort se prostě do tohohle prostředí nehodí. Měl jsem s ním problém už v Baby Driver, kde to vlastně ani tak nevadilo, protože to bylo akční, ale zde akční hody rozhodně nemůžete čekat. Pilot je jen nabídka či pozvání jestli vás tohle bude bavit nebo ne. Komu chutná poznávat, tak to v klidu dosleduje jako já, přesto si říkáte není tohle málo. On jsem viděl i druhý díl, který Elgorta vzal v one man show celého dílu, že kamera snad třikrát za díl ho i dokáže nahradit a to je ten problém. Já sice tuším, že to bude opět z tohohle nesympatického joudy nějaký dobrý zvíře, ale jeho face může dělat co chce a prostě to bude bolet za oči. Jakmile přijde Ken Watanabe hned přijde charisma a věříte všemu. Chápu, že u asijských herců je to hodně snažší, ale kromě asi učení japonštiny prostě toho Elgorta jako žurnalistu zkousávám horko těžko. Všechno zachraňuje stylizace a to chtění vědět kam to půjde dál, což se naštěstí i daří, protože náměť je skvělý a v tomhle by se nemělo šlápnout vedle. Jen je tu dost postav a byla by hrozný škoda je nechat jen jako to křoví, který dostane za díl pět minut. Což se bohužel hned potvrdilo u druhého dílu ač je to více živější. Možná je to tím, že je tam trochu více rozkoší nebo nevím :) Mám velké obavy,pilot za 70%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kým Jake písal náročný vstupný test za novinára tie na Slovensku sú jednoduchšie. Pozostávajú z jedinej otázky a síce tejto : Koľko nôh má veľryba? Na výber majú uchádzači tri možnosti. a)žiadnu b)štyri, z toho jednu drevenú c)Rimavská Sobota...a tak potom vyzerajú články a spravodajstvo našich mainstreamových, nehoaxových médií...teší fakt že Jake hneď v prvej epizóde pochopí o čom novinárčina je. Buď píšeš čo od Teba majiteľ chce alebo si hľadaj nové zamestnanie. A takto sa ovláda v 21.storočí spoločnosť plná bezmozgov, amerických a proeurópskych užitočných idiotov. Každopádne prvá epizóda seriálu viac ako vydarená, škoda snáď len Jakeovej vízie s upáleným dĺžnikom Yakuzy v závere. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oldschool detektivka, která, zdá se, ctí klasický narativ poctivé kriminálky, avšak je natočená moderními technologiemi, které u Manna máme tak rádi a experimentuje s nimi úspěsně už cca 15 let. Tedy přívětivým množstvím autentické ruční kamery a betonovo/neonové atmosféry velkoměsta. V neposlední řadě se zřejmě můžeme těšit i na vypiplané bad guys, jak bývá rovněž zvykem ve tvorbě mistra. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama