Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra překročí na zasedání Malé rady své pravomoci. Viserys si musí zajistit nástupnictví prostřednictvím sňatku. Daemon odhalí své záměry. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (86)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk se jen těžko ubrání srovnávání a samozřejmě si při tom bude počínat poněkud unáhleně. Protože jakkoliv jde o svět který známe, postavy se změnily a s nimi i herci, které jsme vídali mnoho let. Takže když napíšu, že mi s výjimkou asi pěti postav, nepřipadá žádná zajímavá a zapamatováníhodná, je to po dvou epizodách trochu nefér. Ale abych jen nefrflal, tak musím říct, Matt Smith jako Daemon a Milly Alcock jako Rhaenyra jsou castingové výhry. Chemie mezi jejich postavami, i mezi samotnými herci funguje parádně. Možná se mi to jen zdá, ale vykreslení charakterů ostatních postav je poněkud chudé, resp. rozmanitost postav je malá. Zatím. No a pak je tady ten starý dobrý efekt většiny pokračování. Chybí kouzlo překvapení. Všichni už víme, co můžeme čekat. Tvůrci se před tím snažili kličkovat i v poslední řadě GoT, ale bylo to za cenu vymýšlení zvratů, které nebyly...však víte. Tady se mi to zatím zdá být docela předvídatelné, dokonce se opakuje motiv s děvkou, která ovlivňuje jednu z postav. Ono taky co chcete vymýšlet za intriky, když mají všechny postavy pořád stejné motivy. Nicméně jsem rád, že je Martinův svět zpět a že se tvůrci snaží v každé epizodě ukázat aspoń na chvíli draka. Snad se povede dostat do toho i nějaký další zajímavý motiv, protože jen intriky by mě nebavily. Což by dle posledních pár minut této epizody mohlo přijít. Nemít Rod draka takový "úvodník", jakým byly GoT, jistě bychom si tady učurávali blahem, protože fantasy je to pěkné. Ale hold tvůrci museli tušit, že budou přelézat vysoko nastavenou laťku. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl posouvá figurky po šachovnici. I když to možná není tak akční jako pilotní díl, děj jde kupředu a nenudí. Zjistil jsem, že vlastně dost oceňuji, že oproti původní Hře o trůny se zde soustředíme v podstatě jen na jednu příběhovou linku, takže vás děj rychleji může vtáhnout. Nevýhodou je, že může rychleji dojít zdrojový materiál a kdo ví, jak dlouho tenhle seriál chce HBO táhnout (byla právě oznámena druhá série). Tak jen aby se to brzy nezvrhlo v podobný bláto jako poslední série GoT. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dějové stránce to prostě není vůbec marné a vesměs se vracíme ke kořenům. Má to intriky, má to zvraty, neustále se pletichaří. Bohužel se musím znovu zopakovat a pravděpodobně to budu psát u každé epizody, ale veškerý dojem intenzivně narušuje výběr herců. Herecké výkony jsou zcela v pořádku, ale žalostně zde chybí pořádné osobnosti, jaké byly v původním seriálu. V původním seriálu bylo milion postav, které jste buďto milovali, nebo klidně i nenáviděli, ale nestalo se vám to nejhorší, co vás v nějakém seriálu může potkat, ty postavy vám nebyly ukradené. Tady je takřka nemožné si ke komukoli vytvořit vztah. Zde mám bohužel pocit, že se mnohem větší význam kladl na to, aby zde byly zastoupeny všechny etnické a genderové skupiny, než se snažit seriál nacpat hromadou brutálně charismatických jedinců, jako tomu bylo v původním seriálu. Negra s bílými vlasy jsem považoval za vůbec největší omyl a selhání, ale v rámci tohoto dílu to hravě trumfla jeho mulatská dcerka. Člověku je opravdu na blití z té okaté a na sílu hnané touhy narvat na podstatné pozice nějaké negříky, i když se tam absolutně nehodí a působí hůře než pěst na oko. Je to dobré, ale ne tak dobré, jak by to mohlo být. [75 %] ()

66pepo66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá časť vsádza na malý, presnejšie 6 mesačný, skok od udalostí prvej časti. A predstavuje sa nám tu viac urozprávaný politický dej, čo mi však nijako neprekáža. Hudba, cgi, kulisy, herci opäť na výbornú. Je ronseeiwlova novinka, ktorá síce pracuje v známom prostredí, so známymi rodmi, ale s celkom novým a pre väčšinu ľudí neznámym príbehom. Je tak samozrejmé, že tvorcovia nám musia predstaviť dobový stav sveta, intrigy a nejaký zásadný konflikt. Či v tomto prípade možno skôr konflikty. Ja som od prvej časti naladený an rovnakej vlnovej dĺžke ako tvorcovia seriálu a teším sa na každý ďalší diel. 5* ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Srovnávám se Hrou o trůny. Tam, ve druhém díle, už jsem milovala asi tak osm až deset  postav, z nich tři čtyři vášnivě. Zde, po druhém dílu, si pamatuji, že nějakého strejdu hraje můj oblíbený herec Matt Smith. Toť vše. Zdá se mi, že tvůrci byli natolik pod tlakem, aby vyhověli všem možným požadavkům a očekáváním, až jim vypadlo, že základem dobrého příběhu jsou postavy toho příběhu... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda se odehrává šest měsíců po událostech předchozí epizody. (Arigato)
  • V epizodě je vidět Viserysův (Paddy Considine) zmenšený model říše Valyrie. Je to poprvé, kdy bylo starověké město viděno v celku na obrazovce v jakékoli adaptaci HBO. Předtím bylo město zobrazeno jako trosky ve Hře o trůny (od r. 2011). (mikki089)
  • Během událostí Rodu Draka je naživu poslední z velkých draků, kteří se účastnili dobyvačné války v Západozemí, kdy království následně sjednotila pod jednu korunou. Byla jim dračice Vhagar, na které jezdila královna Visenya Targaryen, starší sestra Aegona Dobyvatele. (Veskoslav)

Reklama

Reklama