Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O deset let později. Rhaenyra čelí Alicentiným neustálým dohadům o svých dětech, zatímco Daemon a Laena zvažují nabídku v Pentosu. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (94)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Z tohoto dílu jsem neuvěřitelně zklamaný. Bral bych posun o deset let, ale za přeobsazení hlavních postav a zrození úplně nových nesmyslných bych jim uřízl jazyk, aby už dále nemohli vyprávět tuhle sračku. Přes to hodnotím "minimálně první polovinu" seriálu více než kvalitní. Škoda takového přehmatu. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Argentinská telenovela Rod draka se od děje z minulého dílu "kdo s kým spí a kdo s kým bude spát", posunula k "kdo s kým spal" a následným trablům s tím, kdo je otcem čích dětí. A ženy v obsazení zestárly, ale muži ne, tomu se říká rovnoprávnost. :D Jinak tato jednoduchá vztahovka trpí hned několika neduhy - především nudným a nevýrazným scénářem, nudnými a nevýraznými postavami a nudnými a nevýraznými herci. A také trpí tím, že je v ní málo dějových linek, odehrávajících se v jen pár stále se opakujících prostředích. Potom to celé nepůsobí jako freska ze Západozemí s životem jak šlechty, tak poddaných na rozsáhlém území (jako to bylo ve Hře o trůny), ale pouze jako levná televizní inscenace odtržená od zbytku Sedmi království. Zjednodušeně řečeno je Rod draka jednoduchým příběhem o milostných vztazích pár bělovlasých panáků, kteří chodí mezi dvěma pokoji a jedním nádvořím. Místní pěti hvězdičkáři a čtyř hvězdičkáři nikdy neviděli kvalitní seriál. 1,5*. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zmena hercov nastala pri princezne, kráľovne, princezninom mužovi. Herecky sa mi to zdá slabšie, vzpurnosť vidno v herečke princezny. Criston Cole sa stal kráľovniným bodyguardom. Kráľovna si dáva zavolať princezninho syna hneď po pôrode. Okrem nového syna má pár už dvoch starších, ktorí sa vlasmi obaja podobajú na sira Harwina, veliteľa City Watch. Kráľovná sa stala zákernejšou, Laenorovi vraví, aby sa snažil a potom dostane potomka, čo by sa mu podobal. Kráľovninho druhého syna Aemonda šikanujú Aegon aj princeznin syn.  V rámci poklesnutej morálky odkazujúcej aj na GoT tu Aegon masturbuje v otvorenom okne, pričom ho prichytí jeho mama. Criston Cole je krutejší ku princezniným synom. Kráľovnino prianie je ako prianie Henryho II. Povedané v opilosti, tu ani vyslovené, no s desivými dôsledkami. Až tu lepšie spoznávame Larysa, ktorý je skutočný hráč o tróny. Daemon sa v epizóde ukazuje ako pokojný človek, napriek tomu, že mu umrie žena, ktorú miloval. Po príbehovej stránke opäť skvelý vývoj, po akčnej bohužiaľ skoro nič, len trochu šermu a letu na drakoch. Jazykové okienko: upper hand. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvyknout si na nové tváře, nebylo zase tak obtížné. A vlastně celá epizoda, nebyla špatná. Oceňuji opravdu moc zdařilé draky. Asi nejrealističtější, jaké můžete v TV vidět. V jedné z nejsilnější scén uplynulých epizod, si animátoři řekli o nominaci za efekty. Co se týče děje, tak to neškodné intrikánské ňafání nejspíš skončilo. Teď už se přitvrdilo a je to jen dobře. Přesto není důvod k nadšení. Pořád se nedaří spojit do jednoho celku zajímavé události, s hereckou pastvou pro oči a uši. Doufal jsem, že to, co kdysi předváděla třeba Lena Headey, bude stát na Matt Smithovi. Ale postava Daemona, zatím jen neškodně doutná.  Kombinace šokujících zvratů, skvěle napsaných postav a dialogů, byla ingredience, která dávala prvním řadám GoT pořádný říz. V Rodu draka, se tomu tvůrci aspoň trochu přiblížili až teď, v poslední třetině šesté epizody. To je...smutné. Nechci být nevděčný, ale čekám víc. ()

Axident 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že zpětně bude přeobsazení několika hlavních rolí (Rhaenyra, Alicent, Laenor, Laena) bráno v kontextu časového skoku mezi pátým a šestým dílem (deset let) smířlivě, ale teď působilo extrémně rušivě, navíc jak Rhaenyra, tak Alicent nepůsobí patřičně starší ve smyslu už ne dívka ale žena a děj nebyl nic moc, což ovšem scénář zdatně sanuje šokujícím závěrem. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama