Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

O šest let později. Boj o Náplavomarku je náhle v ohrožení a Rhaenyra se snaží dohodnout s Rhaenys. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (97)

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherný. Strašně mi to zahrálo na city. Jakobych tam byl s nimi. Paddy Considine suprovej výkon. Já ti věřil už od peaky blinders, že jsi dobrej herec ty kluku jeden. Samozřejmě příběh je tragický a je mi z něj smutno... Jsem rád, že nám scénáristi chcou zase ublížit tak, jako v Baelorovi nebo The Rains of Castamere. ()

MegaBite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování úchvatné předešlé epizody pokračuje. V tomto dílu se více méně řeší jen politika, ale to je to, co se od Rodu Draka tak trochu očekává. Vůběc to ale není na škodu, příběh nenechá diváka se chvíli nadechnout, pořád se něco děje. Začátek epizody byl trochu slabší, ale potom to už bylo jen skvělé, takže si ode mě zaslouží i tak plné hodnocení. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné a neutěšené ve strohých a dokonalých kulisách, co připomenou středověk s úžasnou gotikou. Nejsilnější scéna - cesta k železnému trůnu. A nejbáječnější? Daemonova rychlá práce. Úplně jsem cítil, že jestli se tohle nestane, dojde jen na další prázdné plky o zachování rodu... a tak... Dál nemá cenu se rozepisovat, anžto je lepší vše vidět. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, už jsem ten vzorec pochopil- po každé pochvale přijde ťafka. Tohle byla zase čistá nuda, protože se nestalo téměř nic, co by stálo za zmínku, zato nechybělo další furtdokolové omílání téhož. Já jsem sice kripl a rychlost rozhodně nepatří k mým silným stránkám, ale sledovat královy přesuny jeho bydlištěm bylo utrpením i pro mě jako pro člověka, který by pro ně měl mít pochopení. Tady bylo řešením buď kolečkové křeslo nebo tlačítko ffw. Tyhle nesmyslně dlouhé scény mi lezou na nervy tím spíš, že příběh hned na počátku epizody opět hopnul o šest let kupředu. Takhle by se to dalo vyřešit- král vstupuje do trůnního sálu- titulek: o třicet minut později- král sedí na trůně. Zároveň by se dala takto osvěžit celá sezóna; odvysílal by se pilot a následoval by závěrečný díl uvedený titulkem: o třicet let později. Myslím, že bych o nic nepřišel. / Poučení: Projevy syfilidy jsou v jejím třetím stádiu vskutku nepříjemné na pohled. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi pôjdem tentokrát proti prúdu, ale táto epizóda ma rozhodne nestrhla. Ďalší veľký dejový skok a napriek tomu stále dookola to isté. Všetci sa tu rozplývajú nad výkonom Paddy Considine-a, ale ak si niekto skutočne zaslúži pochvalu, tak sú to maskéri... Inak zdĺhavé a v tomto okamihu sa nebojím povedať už aj nudné. V porovnaní s úvodnou sezónou GoT, kde nielen hlavné, ale aj vedľajšie postavy (či už kladné, neutrálne alebo záporné) mali svoje miesto a osobité čaro, tu pôsobia všetci akosi tuctovito. A nie, nie je to len tými bielymi parochňami... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Lord Commander Harrold Westerling (Graham McTavish) je v seriálu stále naživu. V knižní předloze ovšem zemřel dříve, než se narodili Rhaenyře (Emma D'Arcy) její synové. (mikki089)
  • Když Alicent (Olivia Cooke) opustí Malou radu, aby pozdravila Rhaenyru (Emma D'Arcy), je zastavena a mluví se serem Errykem (Elliott Tittensor), přičemž si ho splete s jeho dvojčetem serem Arrykem (Luke Tittensor). Předznamenává tím, jak identičtí jsou, a jejich boj později. V knihách, když začne civilní válka, jsou dvojčata rozdělena: Ser Erryk s princeznou Rhaenyrou a Ser Arryk s královnu Alicent. Později spolu bojují na znepřátelených stranách a společně umírají. Zpěváci ve Westerosu prý napsali píseň o tomto souboji. (mikki089)

Reklama

Reklama