Reklama

Reklama

Foodie Love

(seriál)
  • Španělsko Foodie Love
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Algoritmus seznamovací aplikace pro milovníky jídla svede dohromady dvě hlavní postavy, ženu a muže kolem třicítky, kteří se chtějí navzájem lépe poznat, a navzdory pochybnostem pramenícím z jejich předchozích milostných nezdarů se nakonec dají dohromady. Během několika schůzek zjistí, kde se jejich vkus protíná, a zda společná slabost pro japonské yuzu i sdílená averze vůči “kulinářským pozérům” stačí k tomu, aby mezi nimi vykvetla opravdová láska. (HBO Europe)

(více)

Recenze (10)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál španělské režisérky, který je ve stejném duchu jako trilogie Richarda Linklatera (Před úsvitem, Před soumrakem, Před půlnocí). Jen s tím rozdílem, že námět jednoho setkání je rozmělněn do osmi půl až třičtvrtě hodinových dílů. Problém pak pramení z jeho samotné délky. Seriál se sice nazývá Foodie Love, takže když kamera zaměřuje své oko na žrádlo, tak neskutečně slintám. Někdy v druhé půlce seriálu ale přechází ze své intimity rodícího se vztahu až do sexuality, což mi vůbec nesedělo a měl jsem chuť celý seriál sejmout. Pak ale přišel poslední díl a ten velice překvapivě zakončil jeden příběh dvou lidí, který měl celou dobu pár svých ale a díky němu je dokázal zodpovědět. Nakonec jsem rád, že jsem mu dal šanci až do konce. Originální námět, pár scén, které bych vynechal a kopa krásných záběrů na jídlo, což nelze neocenit. Hlavně záběry na japonský ramen neměly chybu. Když paní kuchařka vyprávěla, že kvalita vývaru na ramen v daný den je ovlivněná i volbou ponožek, které ráno zvolí do práce, málem jsem oněměl. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Povídavá a intimní procházka po oblíbených světových kuchyních, kde se sympatický On a nedostupně krásná Ona seznamují, jedí, povídají, opět jedí, chodí, pochutnávají si a nepřetržitě přemýšlí o tom, jestli by jim to spolu mohlo klapnout. Právě první polovina, kdy o postavách takřka mezi řečí vyplouvají na povrch základní fakta a každý letmý dotyk je velkou událostí, je dokonale nápaditá a vtahující. Polovina druhá, kde se většinu času stojí na místě a více se přemýšlí o důvodech "proč ne" než "proč ano" už svoje kouzlo ztrácí a i přes tradičně odžité pravdy a zamyšlení Isabel Coixet mi to s touhle dvojkou jde o poznání hůře. Ve výsledku čistých 70 a zaokrouhleno nahoru za jejich vzájemnou hořlavou chemii. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Chvílemi vtipné, chvílemi naplněné emoemi, chvílemi jako by nebylo o čem. Hlavní dvíza je, že je to krátké, takže se dají přečkat i nepřiíliš povedené kousky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dialógovka, ktorá nikam nesmeruje. Prvá časť môže vzbudiť zvedavosť, druhá to už pochováva. Ako dávať tam dejové vsuvky ako sa chlap vyzvracia na boty svojej slečny nie je príliš chutné. A ani propaganda drog sa mi nepáči. Najmä keď tam pani v rokoch prehlasuje, že extázu, kokaín a iné lahôdky treba zatracene vyskúšať, lebo inak ste ani nežili. ()

riza-do 

všechny recenze uživatele

Obliba rádoby seznamovacích aplikací (včetně klasických seznamek) mi uniká, všechno dlouho trvá a výsledky jsou prabídné. Ale potenciál seznamovací aplikace pro milovníky jídla? Tomu plně rozumím. Nic nespojí lidi více, než právě jídlo. Láska prochází žaludkem. A láska k jídlu.. Tohle mi smysl dává, stejně tak smyslná, podmanivá španělská kráska, matematik a intimní procházka vztahem a světových kuchyní, sexuálního napětí, humoru, zábavných dialogů i chvíle nudy rodícího se vztahu se skvělým soundtrackem. Až možná překvapivě mi vůbec nechyběl žádný cíl příběhu, něco kam se to celé odvíjí, je to prostě život. Tohle mě bavilo. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

První dily docela příjemná kecačka poměrně nezajímavé dvojice, ale dá se, ikdyž to vlastně nemá děj. V posledních dílech tomu ale prostě naprosto došel dech a celkový dojem ze seriálu mám tak jedno velké nic, které do zítřka okamžitě zapomenu. ()

bedn1 

všechny recenze uživatele

***1/2 Slibný koncept, který u mě osobně bohužel doplatil především na nesympatičnost páru (hlavně té ženy) a jejich chování. ()

Reklama

Reklama