Reklama

Reklama

Podivín (Nicolas Cage) žijící v divočině státu Oregon se vydává do Portlandu hledat nejen své ukradené „lanýžové“ prasátko, ale i svou minulost. (cerdax2)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou třetí film s N. Cagem v řadě(po tomhle si dám od N. Cage a jeho filmů na nějakej delší čas voraz) a za mě z těch tří taky ten nejlepší. ...Uteklo prase zasé... Tuhle hlášku jsme měli možnost slyšet v české komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág(1992). S prasetem v tomhle filmu je to ale trochu jinak. To bylo totiž uneseno. A chudák Nicolas Cage ho pak celej film hledá. A není to primárně kvůli tomu aby mu zase mohlo hledat lanýže. Tohle je čistě o přátelství. Protože tak jako někdo má za čtyřnohýho kamaráda psa nebo kočku on má prase. Po cestě se dozvídáme něco z minulosti N. Cage respektive o postavě hledající prase. Rozhodně ale nečekejte žádnou revenge jízdu nabitou akcí. Tohle je film s hodně pomalým tempem. N. Cage má povětšinu filmu kamennou tvář a moc toho nenamluví takže tady mi ani nevadil. Pig nebude filmem pro masy svý fanoušky si ale určitě najde. Za mě lepší 3hvězdy ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Že hľadá sviňu neriešim. Veď každému domáci “mazlíček” podľa gusta. Lenže toto je z filmárskeho hľadiska tak extrémny prešľap, že človek už skutočne nevie čo si má o tom Cage-ovi myslieť. “Pig” nie je žiadna dráma, lebo dnes sa ťažko buduje emócia v prípade straty človeka najbližšieho, nie to ešte voči prasaťu. “Pig” taktiež nie je žiadny thriller, lebo záver postráda akékoľvek prekvapenie, nakoľko je snáď každému jasné, kam to celé smeruje. Film je uplne bez atmosféry, nemá tempo, napätie, emóciu ani zábavnosť. Pokiaľ niekto túži po adrenalíne, nech si za bieleho dňa vyhoní na námestí v Piešťanoch. So žandármi za chrbtom sa mu dostane toľko akčnosti, koľko sa mu zažiada. Myslel som si, že Cage už na väčšie dno padnúť nemôže, no tieto jeho rozhodnutia ho v poslednej dobe začínajú čoraz viac radiť presne tam, kde žiadny herec patriť nechce, a teda do kategórie “N”, čiže “NEŽIADANÝ”. Každopádne, pokiaľ chce niekto vidieť ošípané v pravom slova zmysle, ktoré by napriek nahlásení nezvestnosti rozhodne nikto nehľadal, treba ísť do Národnej rady. Tam ich je viac než dosť a môžete si ich aj pohladkať .. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Smutná artovka o vzpomínkách na život maskovaná jako kulinářská detektivka, kde zarostlý Nick Cage pátrá po svém praseti, které používá k hledání lanýžů. Sarnoski netlačí na pilu a odkrývá charakter hlavního vágusáka skrze náznaky a i tak na konci nechává spoustu věcí nevyřčených. Cage je výborný, role je mu šitá na míru tak toho využívá naplno a sbírá ztracenou kredibilitu. P.S: Hezčí prasátko jsem ještě neviděl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDO MÁ MOJE PRASE?…“   Sto let nemytej „houbař“ Nicolas Cage vyráží do města najít svou svini (nutno dodat, že to není obyčejná svině, ale to vy jistě víte…). Navíc má celej film furt rozmlácenej ksicht, takže nečekejte jeho mimický herectví, ale spíš to dialogový (což může znít hrozně). Jenže von ty dialogy má vobčas celkem solidní, a když se začne chovat normálně, je to víc než jen sympatickej film. Nečekejte nějaký „revenge“, jako když někomu unesou dceru. Je to spíš takový komorní drama o lásce, od kterýho jsem čekal (známe kurva Nica…), že bude mnohem horší.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu okrást Pohlreicha. 2.) Miluju svině. A lanýže. ///  Thx za titule „saurix“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že Cage se opravdu nebojí si vybírat ani opravdu super divný projekty jako je právě tenhle. Upřímně řečeno u devíti z deseti filmů z podobnýho ranku bych dal jednu hvězdičku nebo odpad, ale tohle je právě ten desátý. Takže nevím jestli u mě došlo k přechodnému pomatení smyslů, ale tohle putování váguse Cage a hledání prasete jsem si určitým zvráceným způsobem užil i když další verzi Johna Wicka ve stylu ukradli jste mi prase, zabiju vás všechny od toho fakt nečekejte, ale má to takový zvláštní čaro prostě něco specifickýho. Nebo mi už opravdu mrdlo v palici a to bude ta víc pravděpodobná možnost.55% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu si producenti nemohli dovolit trénované prase, proto se této role ujal štáb, který však musel celý proces zvládnout během tří dnů. Při natáčení se pak několikrát stalo, že prase kouslo Nicolase Cage do prstu, což si vždy vyžádalo ošetření. (HellFire)
  • Kromě raných sekvencí oregonských lesů byla většina filmu natočena v průmyslovém městě Portland ve státě Oregon a jeho okolí. (Trajektt)
  • Režisér Michael Sarnoski měl podle svých slov na natočení filmu pouhých 20 dnů, všichni herci tak museli své role zahrát „na první dobrou“, jelikož jakékoliv prodlevy nebo dotáčky by navýšily rozpočet. (HellFire)

Související novinky

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

06.05.2024

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama