Reklama

Reklama

Milda

VOD (1)

Obsahy(1)

Jako vrcholný představitel Komunistické strany Československa býval Milouš Jakeš nejmocnějším mužem republiky. V současnosti je devadesátníkem, který stále vyvolává silné reakce ve společnosti. Po stopách jeho života se vydal režisér P. Křemen... Ve filmu Milda má divák ojedinělou příležitost poznat nejen mentalitu a myšlení bývalého generálního tajemníka a nejmocnějšího muže tehdejšího Československa Milouše Jakeše, ale také nahlédnout do zákulisí nejvyšších pater komunistické politiky. Autorský dokument Pavla Křemena přináší sled situací, rozhovorů, konfliktů a konfrontací. Jakeš ale ze svého přesvědčení neustoupil ani o kousek, a ve filmu vystupuje jako ideologický fanatik, který ale zároveň působí jako přívětivý soused Milda. Z této kombinace pak vyplývá podoba politického zla s lidskou tváří. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

hippie2222

Do zdi skoč sám, já nemám důvod. Psal jsem o xindlu, který vládl po '48, to nebyli komunisté, ti se za partaj jenom schovávali. Po '89 díky zerzavemu opilci, kterého zvolili, převratili kabáty a jsou z nich největší kapitalisté, aniž by kdokoli z nich byl potrestán (Štěpán byl jenom nastrceny obětní beránek). Tihle Jakesove, Štrougalove, Bilakove nestáli za nic, ovšem svině, které vylezly po hadraku, všichni ti Klausové, Dybové, Dlouzí, Kalousci nebo Bendove, to je naprosto asociální pakaz, která 30 let plive na socialismus, ale rabovat a rozkrádát po nich majetky, to je v pořádku...

Corox

Corox (hodnocení, recenze)

Jasně beru .. "Komunisti" co tu byli nebyli zrovna dobráci . Nejhorší je asi likvidace měny a ožebračení celé populace, tak ale na tom to bylo založený že jo jako dycky ..

Ale jestli si někdo myslí , že takový kapitalismus za první republiky se svým střílením do dělníků a žebráckými mzdami byl lepší tak je s prominutim de**l  . A jestli si někdo myslí , že dneska je to ok a všechny ty tunely a spol . se přehlédnou tak ne za dalších 20-30 let přijde nějaký režisér J. Jantar a začne se v tom pořádně vrtat .. Btw. jak dobře a poctivě vedou a vedli naši politici vlády po roce 89 je jasně vidět na jejich vystupování . Viděl někdo nějakého prezidenta po 89. i když nebyl ve funkci vylézt na ulici bez ochranky ? ....  Mimochodem kdo se nepoučil z dvou tisíc let zaznamenané historie, jak se jasný vzorec opakuje stále dokola je víte co .... De-bill 

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Artigas

Vodstěhuj se do Severní Koreje i se svým dobrým komunismem. Tam to z tebe vymlátěj i se střevama.

na příspěvěk reagoval Artigas

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Artigas

 Vlastizrádci jsou všichni ti levotočiví marxosnílci, co pořád pokukujou po krásách režimů v Rusku, Číně atd., aniž by měli koule na to jít tam doopravdy žít. A pak mektaj na internetu hovadiny vo hezkejch myšlenkách komunismu. Ve který zemi na světě se prosím ty hezký myšlenky podařilo praktikovat aspoň jednu generaci ku spokojenosti všech? A prozdradím ti ještě jedno tajemství - nebyly jen 50. léta, dobytkové, z jejichž řad Milda vzešel, tu svoje prasárny dělali i ve 40., 60., 70. a 80. letech. Hodně z nich dělá svoje prasárny dodnes. Jeden z nich je premiérm. V demisi.

Takže skoč do zdi, mantro.

na příspěvěk reagoval Artigas

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Trapná antikomunistická propaganda, nic víc. Komunismus jako myšlenka není špatný, bohužel xindl po '48 tuhle myšlenku totálně degradoval. Jenže verbez, darebáci a chátra, která si uzurpovala moc po '89, mu nesaha ani po kotníky. Jediná mantra, kterou tahle pakaz opilců a vlastizrádců umí omilat, jsou '50 léta.

na příspěvěk reagoval hippie2222, Hawaj

Johnny94

Johnny94 (hodnocení, recenze)

Pan Křemen zřejmě postrádá svědomí, když je schopen natáčet pozitivní dokument o komunistické zrůdě...

K.O.S.A.

K.O.S.A. (hodnocení, recenze)

Opravdu jsem jen čekal na to, který jedinec začne s propagandou oh my...

 (hodnocení, recenze)

Rejža Křemen o Jakešovi: "Jeho vitalita mě opravdu fascinuje. Neznám jiného seniora, který by byl ve třiadevadesáti letech tak duševně čilý a fyzicky zdatný. Vlastně není vůbec nemocný, je pouze starý. Zvládá všechny činnosti, třeba v těchto dnech se stěhuje ze své vily na Hanspaulce do jiného bytu a naprosto bez problémů manipuluje s nábytkem a nosí krabice plné knih. A přitom pořád vede i aktivní politický život, který je náročný. Jezdí po republice, promlouvá k plným sálům a vášnivě diskutuje o domácí i mezinárodní politice. A také koresponduje, v tom věku jsou to mimořádné výkony...Ve filmu se snažím Jakeše vystavovat důsledkům komunistické moci. Proto jsem chtěl, aby se Jakeš postavil tváří v tvář i obětem komunistických represí. Nabídl jsem to Čuňasovi a ten nadšeně souhlasil, ale bylo to setkání dvou naprosto neslučitelných světů. Stárkovi komunisté hodně ublížili, buď ho věznili, nebo ho na svobodě neustále perzekuovali, takže on se Jakešovi snažil říci něco o principech morálky, demokracie a lidských právech. Vysvětloval životní postoje, třeba že člověk nemusí pracovat, když nechce, na což mu Jakeš odpověděl, že bez práce nejsou koláče a příživník patří do vězení. Stárek však protivníkovi trochu skákal do řeči, zatímco Jakeš odpovídal klidněji, tím svým nevyvratitelným komunistickým pohledem na svět. Nechával Stárka vymluvit, takže lidem, kteří v hospodě dialog sledovali, mohl být někdejší tajemník dokonce i sympatičtější než disident."

Související novinky

Česká radost v českých kinech online

Česká radost v českých kinech online

04.02.2018

Výběr Česká radost v českých kinech uvádí osm filmů ze soutěžních sekcí 21. MFDF Ji.hlava online na portálu DAFilms.cz. V kinech tyto snímky během listopadu a prosince zhlédlo téměř 1000 diváků na 32… (více)

Reklama

Reklama