Reklama

Reklama

Milda

VOD (1)

Obsahy(1)

Jako vrcholný představitel Komunistické strany Československa býval Milouš Jakeš nejmocnějším mužem republiky. V současnosti je devadesátníkem, který stále vyvolává silné reakce ve společnosti. Po stopách jeho života se vydal režisér P. Křemen... Ve filmu Milda má divák ojedinělou příležitost poznat nejen mentalitu a myšlení bývalého generálního tajemníka a nejmocnějšího muže tehdejšího Československa Milouše Jakeše, ale také nahlédnout do zákulisí nejvyšších pater komunistické politiky. Autorský dokument Pavla Křemena přináší sled situací, rozhovorů, konfliktů a konfrontací. Jakeš ale ze svého přesvědčení neustoupil ani o kousek, a ve filmu vystupuje jako ideologický fanatik, který ale zároveň působí jako přívětivý soused Milda. Z této kombinace pak vyplývá podoba politického zla s lidskou tváří. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Dokument o člověku, který již nemá co říct. Možná jako odstrašující příklad do budoucna. Ten člověk je fanatik, extremista a ve většině věcí je úplně mimo. NA nepříjemné dotazy neodpovídá, jede si pouze svoji agitku. Žádná sebereflexe, prostě zbytečný člověk. Jediné co stojí za obdiv je jeho fyzická kondice, mentálně je to ubožák. Já vím, mám prostě jen jiný názor na vraždění lidí, jejich zavírání a bodobné malichernosti, jak to nazývá tento zapšklý kmet. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dokument kvalitní navzdory svému režisérovi. S Mildou měl pracovat jinak. Je to starý pán, který na svůj věk funguje/vypadá neuvěřitelně dobře. Křemen chtěl nějaké přiznání, omluvu, zvrat nebo nevím co, což ze své podstaty by Jakeš nikdy neudělal/ neudělá. Měl s ním pracovat psychologičtěji - celkově je to cenný dokument z hlediska psychologie osobnosti. 73%. /Kino Pilotů/ ()

Reklama

Fajt 

všechny recenze uživatele

Nejsem, ani jsem nebyl komunista, ale pan Jakeš má naprostou a zásadní pravdu, že vše co mu hulvátským způsobem předhazoval moderátor dokumentu, jsou vše pouze okrajové záležitosti (tiskoviny, dlouhé vlasy, hudební skupiny, rozhánění nepokojů) v porovnání s bezpečným a spokojeným životem většiny obyvatel státu. Co se vybudovalo za posledních 30 let po podvodném sametu ? Vybudovalo se velké ho.no ! Jen se absolutně vše rozkradlo. Stále se mládež krmí pouze nedostatky bývalého režimu, ale klady nevzpomene nikdy nikdo. Vždy každému řvounovi nabízím za jeden klad dnešního marasmu, tři klady bývalého režimu, každý začne a skončí banány a cestováním, směšné !!! Jen maličkou připomínku, kam se poděly desítky zaoceánských lodí naší námořní plavby ? Co máme dnes ? ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Co horšího lze říci o režimu, který si do svého čela zvolí takovouto postavu? 1) 95letý Milda v záviděníhodné fyzické i duševní kondici vykládá všem, kteří ho poslouchají, o báječném spravedlivém a lidském společenském řádu, jehož kontrukce se sám zúčastnil._____ 2) Přesvědčený o správnosti svého konání, zcela neschopen jakékoli sebereflexe, pyšní se bývalý generální tajemník ÚV KSČ bizarním portrétem v nadživotní velikosti, který si přivezl ze severní Koreje, země, kam se svým vnímáním dnes asi nejlépe hodí._____ 3) Jen na dokreslení. Všimli jste si, že nikdy nebyl u svých spolupracovníků z předsednictva ÚV KSČ doma a oni u něho také ne?_____ 4) Tři hvězdičky reflektují nespornou zajímavost dokumentu, ale ne jeho kvalitu. V žádném případě pak nehodnotí bizarní postavu Miloše Jakeše a už vůbec ne politiku, kterou reprezentoval._____ 5) Zajímavé komenty: xxmartinxx**** výstižně hovoří o mentálním nastavení určitých lidí, Ivoshek*** přesně vystihl mou výhradu k režii, Mr.Lobo*** dvěma slovy popsal, o co vlastně jde, raininface*** krásně popsal rozdíl mezi demokracií a totalitou. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zábavný dokument v hlavní roli vetchý stařík, který je rád za pozornost vychvalující přednosti socialismu. Spíše než zlo vnímáme omezenou utopistickou víru. Nic nového se nedozvíme, kromě postřehů jako plačící Brežněv nebo barevná televize, kterou dával každému Gorbačov. Vypovídající je mladá servírka, která se na sešlosti soudruhů důchodců kouzelně nudí. ()

Galerie (5)

Související novinky

Česká radost v českých kinech online

Česká radost v českých kinech online

04.02.2018

Výběr Česká radost v českých kinech uvádí osm filmů ze soutěžních sekcí 21. MFDF Ji.hlava online na portálu DAFilms.cz. V kinech tyto snímky během listopadu a prosince zhlédlo téměř 1000 diváků na 32… (více)

Reklama

Reklama