Reklama

Reklama

Psí láska

  • angličtina Doggy Love
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jana se vydává na 1200 km dlouhou trať závodu Finnmarksløpet. Jedná se o nejdelší závod psích spřežení v Evropě. Jana vyráží s nevelkou šancí závod dokončit – je jednou z mála žen na startu, nežije (jako naprostá většina závodníků a jejich psů) trvale za polárním kruhem a její tým je tvořen výhradně čistokrevnými husky, na rozdíl od všech ostatních, kteří závodí se psy k tomu účelu vyšlechtěnými. Je skutečně velká zima, polární pláně čas od času pohltí sněhová bouře, psi se boří v závějích a Jana bojuje o poslední zbytky energie na hranici vyčerpání. Přesto, nebo právě proto, se cítí šťastná.  Léto tráví Jana v Jizerských horách, kde má domek po rodičích a třicet psů. Vydělává peníze pořádáním dětských táborů a přednášek o psech. Když je horko, je evidentně unavená, naštvaná a jediné, co jí drží nad vodou, je myšlenka na odjezd na sever. Znovu se pokusit pokořit nejnáročnější evropský závod. Psí láska je film o relativitě štěstí a spokojenosti, o cestě za snem, dlážděné nepohodlím, které by bylo pro většinu lidí nesnesitelné. (Pilot Film)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (31)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy se psy, a jelikož jsem byl celkem zvědavý na zákulisí závodu psích spřežení, vydal jsem se bez váhání do kina na Psí lásku. Dokument zaujme na první pohled amatérsky civilním zpracováním, což je jeho silná, ale i trochu slabá stránka. Musím uznat, že jsem se po zhlédnutí filmu cítil být do jisté míry informačně obohacen, co se týká tematiky psích spřežení a všeho, co s tím souvisí, takže v tomto směru dokument vesměs splnil moje očekávání. V první polovině filmu mě však poněkud rušilo až příliš amatérské pojetí a dialogy "herců", což se v druhé polovině naštěstí změnilo. Obávaný závod Finnmarksløpet je rozhodně velikou výzvou a Jana si zaslouží obdiv za své odhodlání a její chlupatí společníci za vytrvalost a věrnost. Lepší tři hvězdičky! ()

subic 

všechny recenze uživatele

Asi přehnaná očekávání. Já jsem velký pejskař, ale směřuju k lovu a lovecké kynologii, vedle toho závody psích spřežení na mrazu a sněhu jsou jak jiná dimenze. Navíc ta vůdkyně je dost svérázná a vyjít s ní taky nebude zrovna jednoduché. Víceméně jsem se u toho chvílemi i lehce nudil. Ale zajímavé zjištění je, že to magické slovo ku*va, aby pes okamžitě zbystřil, funguje i na jiná plemena. To podstatné je řečeno ke konci, je to ku*va drahý koníček a není to rozhodně pro každého. 5/10 ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Samotná dokumentární hodnota je slabší. Má-li to primárně mapovat závod, tak bych se na něj víc zaměrila. Ten začátek vás tam vhodí a moc se s vámi nemaže, nic vam nepředstaví. Což nemusí být špatně, jen to pro mě nefungovalo a já to jako divák nemám, jak shrnout. Líbila se mi ta část, kdy šla Jana trénovat do Švédska, jak tam pracovala se svými psy. Pak cut, nový závod, který obsahoval 2 závěry a hned konec. Působilo to uspěchaně. za mě 6/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné nedozírné rozlohy severských plání a samota. „Jsem sólista, nechci mít nikoho v závěsu“ říká hned v úvodu hrdinka. Závodí se i v temné zasněžené noci. Své psy oslovuje „Moje miminka“. manželství jí nevyšlo. V létě trpí stejně jako její psy vedrem, pořádá „psí“ tábory pro děti a těší se na podzim, kdy vyjede za hranice, protože v malých Jizerkách se nedá trénovat. Režisérka, mimo jiné autorka Vítejte v KLDR postupně sloupává její vrstvu siláckého vystupování. Nejde zde o trofeje ze závodů nebo oslavování výkonnosti sportovce. Jde o útěky do divočiny. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Některé zdejší komentáře jsou na přesdržku a musherka Jana Henychová by se o nich vyjádřila jistě patřičně peprně. Jak já jí rozumím, ať už se to týká hafanů nebo způsobu života. Její vytrvalost, houževnatost a cílevědomost bych si přála mít. Určitě bych pak taky zamířila někam daleko na sever plnit si své sny, ale rozhodně bych neměla v plánu účastnit se brutálně náročného závodu psích spřežení Finnmarksløpet, takže klobouk dolů před odvahou pustit se do něčeho takového. V dokumentu si Jana na nic nehraje, je prostě a jednoduše svá, ať už se to někomu líbí, či nikoliv. Jen bych se přimlouvala za více obrazových informací z dalšího nedokončeného závodu v roce 2019. Chápu však, že rozpitvávat neúspěch se nikomu moc nechce. (70%) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Velká část filmu se odehrává za polárním kruhem v době, kdy teploty dosahují i –40 °C. (SONY_)
  • Dokument se natáčel v průběhu dvou let. (SONY_)
  • „Když jsem viděla film poprvé, tak jsem byla hodně překvapená a nadšená. Ten film totiž vůbec není o mushingu, a vlastně není ani o mé osobě, i když tam mám hlavní roli. Přijde mi, že ten film je hlavně o hledání spokojeného života a o dělání rozhodnutí v životě, která pak přinášejí své důsledky. Ten film je o životě a cestě, a je zvláštní, že zrovna o té mé,“ uvedla Jana Henychová. (SONY_)

Reklama

Reklama