Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vražda jedné dívky zasáhne státní zástupkyni, která k ní měla blízko, právníka, který se snaží získat nějaký zásadní případ, i podezřelou, která tvrdí, že je nevinná. (Netflix)

Recenze (20)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně neznámá a téměř nikým neviděná Itálie a já jsem vcelku spokojen. Asi se nejedná o nic vyloženě zásadního a trochu zamrzí, že se tady netasí na diváka větší a vyhrocenější zvraty, takže na Španělsko se to nechytá, ale jinak jde o hodně svižnou a odsýpající soudní minisérii se sympatickou hlavní dvojkou právníků i zamotaným případem. Potěší, že se tady vše točí okolo soudního procesu a neodbíhá se do vedlejších linek, takže to jednak drží tempo a druhak šetří čas, dále dostaneme postupné odkrývání důkazů v případu vraždy a i nějaké to čarování bohatých okolo. Fajn, poutavé a nenudící, na druhou stranu bych byl spokojenější, kdyby se tvůrci více odvázali a dali nám "něco, co jsme ještě neviděli a na co budem vzpomínat", takhle to bohužel zas tak zapamatovatelné není, no nicméně pro fandy žánru je to další solidní přírůstek do filmového deníčku. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Docela ráda jsem s touhle krimi nahlédla do zase trochu jiné provenience než jsou USA, Ostrovy nebo Sever. Přineslo to s sebou neotřelé scenérie, dobré neokoukané herce, také např. hudba se mi líbila (mimo jiné velmi chytlavé intro). Pokud jde ale o samotný obsah Procesu, už jsem tak nadšená nebyla. Celé to vyšetřování mi připadalo takové natahované, některé zvraty, shromažďování či vyhodnocování důkazů příliš (italsky?) divoké, chování postav občas poněkud nepravděpodobné, nepřesvědčivé (typicky hlavní hrdince jsem prostě nějak, byť evidentně "v pohodě" v průběhu děje nebyla, nevěřila, že by za daných okolností zvládala tímto způsobem vůbec nějak vykonávat svou práci). Celkově za mě takový průměr za 3 hvězdy a 60 %. ()

Reklama

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Tak nám Netflix vyrobil další silnou ženskou hrdinku (které sekunduje úplně neschopný debil, samozřejmě muž). A jak už to začíná být u NF zvykem, zase je to labilní rozháraná kravka, která se při prvním problému utíká vyplakat na mužské ramínko. A na které konkrétně se rozhoduje při běhu... Díky NF se poslední dobou začínám stydět, že jsem žena. Asi se brzy začnu definovat jako TO. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct téměř výborné soudní drama se zajímavými postavami, postupným rozkrýváním zločinu a známými motivy při soudním přelíčení (jo, řada z toho se prostě opakuje v německých, amerických či francouzských věcech). Za mně to dobře buduje atmosféru a pracuje to s postupnou gradací děje, kdy až někdy do předposledního dílu asi mnoho lidí nebude vědět, kdo je skutečný pachatel, a kdo oběť. Harcovník podobných filmů/seriálů může trochu tušit, ale i tak se mi to líbilo. Stejně tak výkony hlavních herců, ačkoliv prokurátorka byla tady obzvláště naivní, hloupá, nesympatická a nesnesitelná. Ale, asi určitě to k její postavě patří a řekl bych, že to zahrála přesvědčivě. I přes všechny superlativy ale nedám pět orionů. Na to to nemá jakýsi faktor X, něco, co mně donutí si seriál zapamatovat i za rok či dva... Takže vysoce nadprůměrné soudní drama, nic dynamického, spíše pomalé tempo, které stoprocentně stojí za podívání. Ale kulervoucí jsou na Netflixu ještě jiné seriály. Celkem lepší čtyři oriony, nebo horších pět zaokrouhlených níže, jak chcete... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka originálnej “vsuvke” či samotnému príbehu pomerne zaujímavé i pútavé zároveň. Taktiež však treba dodať, že v určitých okamihoch extrémne absurdné. Ťažko sa zvyká nato, že sú občas takmer všetci, čo v tomto guláši vystupujú, totálni idioti, no čuduj sa svete, ono to aj tak funguje, pričom do úplného záveru človek netuší, či sa jedná o pravú “sviečkovú”, alebo žuje dvoj týždňovú bravčovinu z Tesca. Nie som úplne presvedčený, ako sa k tomuto naivnému “Made in Italy” krimi “výsledkovo” postaviť, no mne to proste z pohľadu “celok-produkt” náramne chutilo, aj keď to miestami na samotnom tanieri, nepôsobilo nijak lákavo. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama