Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (199)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Mám hrozně rád originální horory. The Night House k nim jednoznačně patří. Celý film se nese na vlně tajemna, kdy divákovi postupně odkrývá všechny karty. Ze začátku člověk vůbec neví, která bije, ale postupem času do sebe začne všechno krásně zapadat. Výborná práce s budováním atmosféry, propletená děsuplnou hudbou. Líbilo se mi, že konec nebyl jednoznačný a každý si ho může sám domyslet. Ale všem je nám asi jasné, jak to nakonec skončilo. Rebecca Hall psychický stav svojí postavy trefila výborně a režisér si u mě vysloužil místo vycházející hvězdy a určitě se zaměřím i na jeho přechozí a nadcházející projekty. Řadí se do společnosti Ariho Astera, nebo Roberta Eggerse. The Night House mi pak svou celkovou atmosférou, tempem vyprávění dost připomínal třeba Chatu. Velká spokojenost a horor pro náročnější diváky. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Celú dobu sa buduje tajomný príbeh, ktorý sľubuje zaujímavú nadstavbu. Nadstavba (paralelné svety, realita vs sny a bohvie čo ešte) sa vôbec nekoná, pretože odpovede neprídu. Príde v podstate tuctové záhrobné vyústenie, ktoré sa tvári, že stačí z 10 otázok zodpovedať tri. Pokiaľ chcete príbeh o mŕtvom chlapovi, ktorý napriek tejto drobnej vade nedá svojej ženskej svätý pokoj, tak si dajte Neviditelný (2020). ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V případě The Night House budu sice opravdu přísný, ale ten film mě skutečně naprosto v žádném ohledu nezaujal, nebavil mě a v rámci duchařského subžánru se jednoduše jedná o podprůměr, který si nezaslouží ani špetku pozornosti. Každopádně důvody, proč hodnotím tuto nepovedenou záležitost tak nízko, jsou dva. V první řadě jde o obsazení ústřední postavy, kdy jsem Rebeccu Hall nikdy nepovažoval ani za pohlednou, ale hlavně ani za příliš talentovanou herečku, ovšem to jak odpudivě a nesympaticky působí zde, a samozřejmě jaký výkon tu předvádí, tak u mě po tomto fiasku klesla na seznamu hereček na úplné dno a upřímně filmům s ní se budu vážně spíš už jen vyhýbat, než abych je vyhledával. Nicméně kdyby šlo jen o její mizerné účinkování, tak by se to dalo ještě možná nějak důstojně přežít, co zde ale tvůrci předvedli se zápletkou, tak to naprosto odmítám tolerovat. Neskutečně nezáživná, opravdu podivná, ale především tak nehorázně zmatečná, že mi přišlo, že i sami tvůrci hlavně ke konci v podstatě nevěděli, jak se dobrat alespoň nějaké důstojné pointy a prostě si nějakých posledních dvacet minut dovolím označit za tak strašně nezvládnutých, že už dlouho nepamatuji, abych byl při závěrečných titulcích tak moc otrávený. Navíc mě zde nebavila ani atmosféra, která v podobných typech filmů má většinou jednu z nejvýraznějších rolí, tady ale vůbec nefungovala, a co se týče napětí, tak alespoň v tomto ohledu se mě podařilo párkrát zaujmout, ale je ho tu stejně jako šafránu, takže na vylepšení výsledného dojmu to stejně rozhodně nestačilo. Tudíž ještě jednou, za mě dostává The Night House jedno velké NE, jelikož se jedná o skutečně naprosto nefunkční a nepůsobivou duchařinu se snad nejpitomější zápletkou posledních let, co se v tomto žánru objevila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Námět filmu vypadal docela slibně, přesto jsem měl prvních čtyřicet minut obrovské nutkání, spáchat taky sebevraždu. Málem jsem se totiž unudil k smrti. Něco tak nezáživného, jsem už hodně dlouho neviděl. Navíc mi hlavní hrdinka byla zpočátku dost nesympatická. Rebecca Hall sice nepředvedla špatný výkon, ale charakteristika její postavy mi byla krajně odpudivá. Pořád jsem si říkal, jestli jí z toho chlastu (a že si dávala řádně do nosu) totálně nejeblo a celé se to bude točit jenom okolo její fantasmagorie.    V dnešní době už totiž vrzání podlahy, záhadné zvuky, nebo rádio co se samo pouští moc lidí opravdu nevyděsí. Leda tak ty, co se poserou i z toho, že slyší v noci šumění stromů. Potom se ale konečně daly věci do pohybu a bylo cítit, že se zlepšila i samotná atmosféra. Postupně začala vyplouvat napovrch všechna manželova tajemství a já se těšil na slavné finále. Řádění entity v domě a ukázka vražd mladých žen beru za zřejmě nejlepší a nesilnější moment (pasáž) celého filmu. Bohužel samotné finále už moc ne. Závěr mě opět dost zklamal.    Já si nemůžu pomoci, ale tenhle film měl určitě navíc. Potenciál zůstal nevyužitý, je tu spousta hluchých – slabých míst a rozhodně by bylo lepší, kdyby celková stopáž byla osekaná tak o dvacet minut. Takhle jsem z toho dostal jen hodně průměrnou záležitost, kterou už víckrát vidět nepotřebuju. Takže v tomto případě nemohu jinak, ale nedám tomu ani průměrné ohodnocení. Protože zápory převažují nad pozitivními prvky, kterých tu bylo jako šafránu. 40% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dle traileru velké lákadlo na páteční večer (koukaný v sobotu!). Ovšem Bruckner tak jako u svého Rituálu (2017) dokáže překvapit naprosto dech beroucí atmosférou. Tady jsem se jen modlil, aby to konec nezkazil, tak jako právě u Rituálu. Night House, ale od začátku do konce buduje naprosto fenomenální atmosféru. Rebecca Hall to navíc hraje opravdu skvěle. Já bych v tom domě nevydržel ani den. Líbí se mi, že si film vlastně až téměř do konce vystačí s pouhým napínáním. To je ale přátelé, jako struna ostré. Postupné odkrývání pravdy mě bavilo a hltal jsem ho až do konce. Taktéž se mi líbí, že finále není příliš jednoznačné. Tohle je vážně seriózní psychologické drama s hororovou atmosférou. Anebo ještě líp horor s psychologickým dramatem. Horor, který je přesně podle mého gusta. Není v něm ani kapka krve a nepotřebuje k děsu lekačky. Za mě parádní hororová třešnička! (80 %) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama