Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (199)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh má pomalé tempo, ale má neustále pútavý dej, ktorý vás nechá premýšľať, čo sa deje. Nie je to jeden z tých filmov, pri ktorých zistíte všetko od začiatku. Nie sú tam naozaj strašidelné momenty, dokonca ani lacné lakačky pomocou hlasnej hudby. Ale, je tu napätie a tajomstvo. Herecké výkony neboli vôbec zlé, takže ani o ných nemám, čo povedať nič zlé. 6/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Celú dobu sa buduje tajomný príbeh, ktorý sľubuje zaujímavú nadstavbu. Nadstavba (paralelné svety, realita vs sny a bohvie čo ešte) sa vôbec nekoná, pretože odpovede neprídu. Príde v podstate tuctové záhrobné vyústenie, ktoré sa tvári, že stačí z 10 otázok zodpovedať tri. Pokiaľ chcete príbeh o mŕtvom chlapovi, ktorý napriek tejto drobnej vade nedá svojej ženskej svätý pokoj, tak si dajte Neviditelný (2020). ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem samozřejmě věděl ale svým obsahem mě zrovna dvakrát nenalákal. Ale zdejší poměrně vysoký hodnocení a novej Hellraiser mě přiměl abych dal tomuto kousku šanci. A musím říct, že víc než první polovinu má film poměrně dobře našlápnuto. Ke konci už to ale působí hodně zmateně a překombinovaně. A vysvětlení je za mě hodně nedotažený nebo alespoň pro mě nedostačující. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Mám hrozně rád originální horory. The Night House k nim jednoznačně patří. Celý film se nese na vlně tajemna, kdy divákovi postupně odkrývá všechny karty. Ze začátku člověk vůbec neví, která bije, ale postupem času do sebe začne všechno krásně zapadat. Výborná práce s budováním atmosféry, propletená děsuplnou hudbou. Líbilo se mi, že konec nebyl jednoznačný a každý si ho může sám domyslet. Ale všem je nám asi jasné, jak to nakonec skončilo. Rebecca Hall psychický stav svojí postavy trefila výborně a režisér si u mě vysloužil místo vycházející hvězdy a určitě se zaměřím i na jeho přechozí a nadcházející projekty. Řadí se do společnosti Ariho Astera, nebo Roberta Eggerse. The Night House mi pak svou celkovou atmosférou, tempem vyprávění dost připomínal třeba Chatu. Velká spokojenost a horor pro náročnější diváky. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nenápadný Bruckner letos sebejistě zastínil i hitmakera Jamese Wana. A rýsuje se nám z něj nový mistr psychologického hororu, který dokáže i nejzkušenějšího žánrového diváka provést novými katakombami tajemna a strachu. Rozkrýváním tajemství slepými uličkami, ve kterých jsme jako diváci, napojení na hlavní postavu nikdy předtím nebyly, podpořeným intenzivní husí kůží a lekačkami, které přicházejí když je nečekáme a pro klid duše snad ani nechceme. Brilantní. A s metafyzickým přesahem, který nepůsobí mimózně, ale má základy v traumatu z lidské tragédie s nezodpovězenými otázkami. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno