Reklama

Reklama

France

  • Francie France (více)
Trailer 3

Film France zobrazuje život hvězdné televizní reportérky, polapené ve spirále událostí, které zapříčiní její pád. Film osciluje mezi dramatem a komedií a snaží se vytvořit paralelu mezi osobní a veřejnou krizí mladé ženy a obrazem současné Francie. Obecnější satirický rozměr snímku se pak ponejvíce dotýká tématu zpracování informací televizními kanály. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (34)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, pútavé, a predovšetkým výstižná reflexia dnešného sveta. Aj keď to bolo poňaté miestami ironickým štýlom (čo by som v tomto prípade aj oželel), no ako finálny výsledok to malo rozhodne čo povedať. V podstate to bol jeden z tých filmov "na zamyslenie". Hlavnej postavy mi bolo občas ľúto, no zároveň mi bola miestami dosť nesympatická, teda jej správanie. Film mal viacero hluchých fáz, a niektoré zas prehrmeli na môj vkus až príliš rýchlo, takže tomu chýbala taká vyváženosť. Každopádne, dobrý film, ktorý sa oplatí vidieť - ale zároveň si myslím, že tam zostala dosť veľká rezerva v potenciáli. 3* ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Chápu, co se film snažil říci, ale bohužel mi to vůbec nesedlo. Od hereckého výkonu Léy Seydoux (bohužel jsem jí nevěřila jediné slovo, jediný pohled, její trápení) po vleklé tempo filmu... strašně mě to nudilo a dost jsem u toho trpěla. Určitě nepomohlo ani to, že všechny postavy filmu mi byly extrémně nesympatické. Francouzské filmy chválím kudy chodím... tohle bohužel ani chválit ani doporučovat nebudu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slávna televízna moderátorka a reportérka prežije vnútornú zmenu po tom, čo zrazí mladého chalana na motorke. Následky nie sú síce trvalé, ale pre France ide o možno najdôležitejšiu udalosť za posledné roky. Problém tohto dobre herecky zvládnutého filmu je v tom, že France je nepretržite nesympatická, nech robí, čo robí, nech plače nasilu, alebo úprimne. Problémy rieši neverou, čo nie je zrovna chovanie, vďaka ktorému by si nás omotala okolo prsta. Jej dieťa a manžel majú akoby v jej živote malú úlohu, čomu sa iba ťažko verí. Film sa z nejakého dôvodu vlečie, pričom nie je až tak dlhý. Léa je skvelá a vďaka nej nie je France stratou času. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Extrémne pomalý a nezáživný film, ktorý nie je ani novinárskym filmom, ani satirou, ale len úmornou drámou o vyhorení, stupňujúcou dej výhradne skrz deus ex machina. Postavy niekde medzi krajnou nesympatickosťou a kreténstvom (v tom je tá satira?). Škoda Ley a skvelého ústredného hudobného motívu. 50% a za mňa sklamanie roku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Léu Seydoux so spuchnutým okom tu niektorí považujú za najkrajšiu Francúzku. Buď ide o vrodený astigmatizmus, alebo vo Francúzsku žijú len takéto mátohy. Čo sa čiastočne aj potvrdilo, keď jej tu za kolegyňu nasadili nejakú údajne ženu s fľakom na ksichte a rypákom ošípanej. Film ale dobre ukazuje na aspekty televízneho života, kde sa mnohé reportáže len nafingujú, len aby bola sledovanosť. A ovečky to zožerú. Osobná rovina moderátorky bola zas o niečom inom. Komédia to nie je ale ani zďaleka. ()

Galerie (26)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama