Reklama

Reklama

Brahmastra: část 1 - Shiva

  • Indie Brahmastra (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Brahmastra je třídílná série, která stojí na počátku nového indického Univerza zvaného „The Astraverse“. Tento originální filmový vesmír je inspirován zakořeněnými tradicemi a příběhy z indické historie, zasazený je ale do současné moderní doby. Epický příběh plný dobrodružství, fantazie, lásky, naděje a boje dobra proti zlu je vytvořen pomocí nejmodernějších technologií a divákům nabízí dechberoucí podívanou. Hlavní postavou filmu Brahmastra: část 1 je mladý muž Shiva, který si užívá vášnivou lásku s dívkou jméne Isha. Jejich takřka dokonalý svět se ale převrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy Shiva zjístí, že je tajemně spojen s Brahmastrou a s ní spojenou vnitřní mocí, kterou zatím nedokáže ovládat – sílou ohně. Ve snímku prožijeme Shivova dobrodružství při cestě do světa Astras a objevíme osud, který je mu předurčen: Být božským hrdinou celého vesmíru. (Cinemacity.cz)

(více)

Recenze (18)

david141474 

všechny recenze uživatele

Takže teď řeknu to co jsem si myslel že neřeknu: Brahmastra je dobrej film se sakra skvělýma songama. Souboje takový směšný s ne moc dobrým CGI (speciální efekty), ale pár dobrých soubojů se tam najde. Vztah mezi hlavní dvojicí je takovej ne moc uvěřitelnej. Některý postavy jsou sympatický, některý samozřejmě že ne. A je tam taky jedna scéna, která jasně naznačila, že je konec, ale byl to jenom planej poplach, takže to mělo další půl hodinu s dalšíma takovýma scénama, který jasně říkaj, že jsou poslední, ale nejsou. Tohle je jedno ze dvou negativ filmu, ale film má víc pozitiv než negativ. A konec je samozřejmě kulervoucí a takovej doják, že rozbrečel dvě borky co seděli vedle mě. Je to dobrej film co stojí za vaše zhlédnutí i když tento film budou dávat jenom 3 dny v kinech, což není moc dobrý. Tento film je první díl z trilogie a má velmi otevřenej konec a proto se těším na rok 2024 na 2 díl na který 100% půjdu. 9/10 stojí to za vaše zhlédnutí, ten film má svoje mouchy, ale zas má skvělý songy. (Olympia - 9.9.2022) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Hodně přepálené, barevné, hlasité a kýčovité nic. Legenda, která by při alespoň trochu komornějším pojetí mohla být zajímavá. Postavám nebyl dát prakticky žádný prostor pro jejich povahové prokreslení, byly ploché (obrazně, vnadů bylo vidět docela dost), dialogy nablblé a děj by se dal shrnout do 10 minut, prostě Bollywood jak vyšitý. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Klasická India ale bez výraznejších hercov, aj keď konkurovať takému War alebo novému Pathaanovi to nemôže, lebo Hrithik Roshan je predsa len iná liga a taký Shahrukh Khan, tak to je doslova iná dimenzia. A to hovorím ako človek, ktorý vidí dva-tri indické filmy za rok :) Akcia nebola najhoršia, ale bolo tam priveľa "plameňov". Výprava slušná, príbeh osudový, uvidíme v ďalšej časti Dev, ak teda príde. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento pokus o hinduistický Marvel bohužel skončil spíše jako ruští Zasčitniki. Už při prvních momentech se tvůrci dostávají do křeče i když mají incenovat jednoduchou scénu, kde spolu dva lidé flirtují. To dává tušit, že epická mytologie s velkolepými souboji jim asi moc nepůjde. A vskutku - Brahmastra vypadá, jako by byla natočená jen z nějakého nedodělaného scenáristického prototypu, který si po sobě autor ani nepřečetl. Zákonitosti fikčního světa jsou představovány zcela nahodile a působí nepromyšleně. Některé osamocené scény jakoby se do finálního sestřihu dostaly omylem (telefonát Ranbira s Aliou je vyloženě WTF). Bůhví proč se nás také tvůrci neustále snaží trápit opakovaným ukazováním Ranbirových vizí, což je akorát rušivé a nikdy to nepřináší žádné podstatné informace navíc. Blyštivá reklamní estetika a solidní CGI (byť občas přecházející do digibordelu) dělá lákavé trailery, ale nikoli dobré filmy. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pořádná indická ujetina, která mě od začátku svou přestřelností a hudebními čísly bavila. Perfektní představení hrdiny, který je Dj, majitel sirotčince a k tomu magický polobůh! Ústřední romance byla krásná, avšak ta zápletka chabá. První hodina mě královsky bavila, ale a druhá, kdy se snaží všechno vysvětlit a tvořit worldbuilding, mě strašně nudila, protože to nebylo zajímavý a ani zajímavě podaný a než přišlo finále, málem mě to ztratilo. Konec to lehce zachraňuje, ale pořád tu bylo více nudy, než je vítáno. Být to dvouhodinkový nástřel, asi jsem k tomu milejší, ale i na Bollywoodský trhák slabota. Ale má to hromadu povedených zábavných částí, které jsou povedené a svou odvázaností by mohli amíky znovu naučit, jak mít občas s filmy pořádnou zábavu. 5/10 ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama