Reklama

Reklama

Utíkej, miláčku, utíkej

  • USA Run Sweetheart Run
Trailer

Po večeři s klientem začne být matka samoživitelka (Ella Balinska) pronásledována monstrózním a zdánlivě nezastavitelným útočníkem (Pilou Asbæk) v děsivém a temném thrilleru. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý zpracování tragické. Ženská dělá sekretářku jednou jí šéf řekne, že domluvila 2 schůzky místo jedné a na dvě nejde tak, že ať tu jednu  zruší nebo na tu druhou jde ona místo něho jelikož to je stejně jedno ten chlap se o práci bavit nechce tak ona tam jde.  Tak  tam jde pak si chce s ním vrznout akorát on je to upír a chce ji zabít tak ji celý film honí, aby to měl usnadněné ona menstruuje a on si ji podle toho hledá. Bohužel na to kolik je tam vražd (zhruba 11 aj s jeho ) tak gore je zde pouze jedna utrhnutá hlava ženská taky moc rozumu nemá tak, že s ním v jedné scéně i tančí a její přerod na konci v Buffy zabíječku upírů je spíše trapný. Na konci zde máme i jakési feministické hnutí co loví mužské upíry. 40 procent spíše jednohubka na zabití času, když nemáte do čeho píchnout. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Námět 8/10/// PLUS: má to potenciál na vytvoření nové série ala Blade, po proniknutí do "fikčního světa" to vše dává celkem smysl a nabízí to zajímavý pohled na "náboženství", silná hrdinka s dobrou motivací filmu dává náboj, atmosféra snímku ji stále lepší a lepší, režisérka s tím umí pracovat MÍNUS: jsou tu jisté logické nedostatky (týpek zůstane schovaný ve vaně a dál o něm už nevíme, šéf firmy evidentně o všem ví, ale nijak není potrestán), žánrově je to podle mě také thriller a fantasy/// Shrnutí: Dle hodnocení jsem to čekal spíš horší, nakonec bavilo a bylo to zajímavé. Dokonce mě to svojí atmosférou a snahou o zjištění o co vlastně jde strhlo. Je fakt, že hrdinka kdyby věděla proti čemu stojí, tak si řekne, že nemá šanci. Později už to nevzdala. Je to také sonda do americké společnosti a do toho, jak se lidé chovají - postavy se zde chovaly celkem logicky, někteří pomohli, jiní zbaběle utekli a policie je kapitola sama pro sebe. /// Celkem 70%/// ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Run Sweetheart Run" sa síce ku koncu zmení na čisto feministický film, ktorý to už ani nijakým spôsobom nezakrýva, no aspoň to nešlo cestou ako "Black Christmasa je to vo výsledku celkom stráviteľné. Možno aj z toho titulu, že film je celkom dobrá zábava. A Pilou Asbæk si užíva každú jednu scénku, v ktorej môže ukázať svoj šarm. Sú tu veci, ktoré mi nie sú úplne jasné, ako prečo má občas potrebu ukázať nám ako divákom, že nejakú scénku neuvidíme, alebo proste pokynie kamere, aby ho nesledovala, alebo sa otočila inam a podobne. Zvláštna technika, ktorá nebola vôbec pre to, aby naratív fungoval potrebná. Oceňujem ale, že film nie je stupídny, nesnaží sa vykresliť všetkých mužov ako svine a zachováva si určitú dôstojnosť, ktoré z neho robia celkom pohodovú oddychovku. A okrem toho to má aj celkom dobrú atmosféru a vie to držať napätie. Takže na jedno pozretie okey, znovu by som sa k tomu nevrátil... ale nepokazilo mi to filmový deň. Hodnotenie: C+ ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Taková taškařice o babě co menstruuje a napadl ji chlap, tedy spíše upír (asi), a tak, jak menstruuje, před ním pobíhá po městě a při tom furt menstruuje. A protože menstruuje, tak on ji nějak vycítí a je jí furt v patách. A ona furt menstruuje, ale s další ženou, co už asi nemenstruuje, se ho pokusí dostat, ačkoli nadále mentruuje. Slovo 'menstruuje' jsem v tomto komentáři použil zhruba tak často, jak často byl na tento stav ve filmu upozorňován divák. (14%) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Shana Feste si to natočila tak, že na základe vlastnej skúsenosti po traumatizujúcom zážitku s takým menším tyranom. No v poriadku, len ona je biela blondínka, ale do hlavnej role obete radšej farby trocha pridala. Asi aby to bolo jasne predajné v správných kruhoch, Inak vynikajúci Pilou, bez ktorého by to ani nešlo. Slečna Balinska je sympatická, ale herecké pózy jej veriť nebolo. Ale vlastne celý film je pozérsky. Dajte bieleho muža heteráka za zloducha, čierne dievča za obeť a za réžiu ženskú a je to vybavené, dopredu viete koniec a žiadne prekvapenia nemôžete očakávať. Feminizmus predsa nemôže prehrať. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v Los Angeles od februára 2019. (Arsenal83)
  • Shana Feste založila film na svojich reálnych skúsenostiach, keď sa stala obeťou traumatizujúceho rande a sexuálneho útoku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama