Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

slord 

všechny recenze uživatele

Výborný animák s úžasným vizuálom, ktorý človeka vtiahne hneď od začiatku. Príbeh zaujal a bavilo ma na to pozerať, postavy boli veľmi dobré rozpracované, prvky fantasy boli veľmi dobre zladené a celé to fungovalo skvelo. Film bavil aj dojímal a nemohol som od neho odtrhnúť oči. Proste super, a ak nedostane Oscara, tak sa v akadémii asi pos.ali. 9/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* fantasy pohádka, která je plná mystiky a krásných myšlenek o propojenosti s přírodou a svobodě. To všechno zabalené do líbivého kabátku s okouzlující animací. Takový protipól jednotvárných a humorných animáků od Pixaru nebo Dreamworksu, které nedokážou ani z poloviny vybudit tolik emocí jako filmy Tomm Moorea. Nakonec dávám plný počet hvězd, protože nic lepšího v posledních letech jsem neviděl. Doporučuji všem. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

LND 

všechny recenze uživatele

Od zatím nejlépe hodnoceného animáku 2020 bych čekal něco víc. Chápu, co na tom všichni vidí. Zajímavá animace, hezká hudba a vůbec takový ten Mijazaki dojem. Paradoxně onen vizuál, třebaže výtvarně bezchybný, mi dost vadil. Pořád je to takový "depka styl", podzim. Jinými slovy, krásná příroda nakreslená tímto stylem nevyvolá v člověku krásné pocity. S tím souvisí i neustále smutné nebo nespokojené postavy. Že je příběh v podstatě miliontá variace na totéž, není až takový problém, protože originalita je tady v detailech. Je to příběh pro děti a podle mě se míjí s provedením. Nepochybuji o tom, že film získá spoustu cen, ale pro mě z toho opět plyne poučení nemít přehnaná očekávání. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tímto filmem jsem si dnes fakt zvedl náladu. Příběh byl výborně napsaný; na jedné straně šlo o likvidaci nebezpečných šelem, na straně druhé šlo o anglickou nadvládu nad Irskem a ve výsledku šlo vlastně o totéž v bleděmodrém. Výtvarná stránka byla skvělá, výběr "hlasů" mi naprosto seděl k jednotlivým postavám a po celou dobu jsem se moc dobře bavil, tohle jsem si prostě užil. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Keltská Princezna Mononoke, jak snímek trefně pojmenoval DaViD´82, kvalit Miazakiho veledíla nedosahuje. Překrásné výtvarné zpracování a sympatickou vlčí holku cenim. Extrémně otravnou a natvrdlou rodinu irských lovců, roztahanou a roztěkanou povrchnost a popírání svých vlastních pravidel (proměny z a do vlčí podoby) necenim. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Děj se odehrává v okolí irského města Kilkenny. Zde také sídlí animátorské studio Cartoon Saloon, které film vytvořilo. (Wolffram)
  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno