Edward DmytrykKamera:
George RobinsonHrají:
John Carradine, Evelyn Ankers, Milburn Stone, Lloyd Corrigan, Fay Helm, Martha Vickers, Vince Barnett, Paul Fix, Acquanetta, Turhan Bey, Ray Walker (více)Obsahy(1)
Fred Mason (Milburn Stone) na svých cestách učiní objev mimořádně nadané a inteligentní gorily - spolu s několika lvy a tygry ji převeze do cirkusu, v němž pracuje. Po návratu se dozvídá, že Dorothy (Martha Vickers), sestra jeho snoubenky, vážně onemocněla a byla svěřena do rukou renomovaného doktora Walterse (John Carradine)... Ten však coby šílený vědec střádá ďábelský plán - za pomoci operace přemění onu divokou gorilu z pralesa v krásnou, mladou a svůdnou ženu, avšak na úkor zdraví Dorothy... "Gorilí žena" pak dostává jméno Paula (Acquanetta) a začne pracovat v cirkuse... Zvířata jsou v její přítomnosti neklidná a později i lidé z okolí začínají tušit, že pod maskou krasavice se ve skutečnosti skrývá divoké zvíře... (fiLLthe3DD)
(více)Recenze (3)
Film o tom jak parta výzkumníků chytí domorodou ženskou která vypadá jak opice. Jo je to blbost a ani mě to nebavilo. Upřímě nechápu hodnocení na IMDB 58%? Mě to přišlo skoro jako odpad. Možná jsem byl špatně naloženej ale nic film nezachránilo ani Carradine. Masky byly špatné keců bylo hodně a celej film se táhne. Extra velké zklamání. ()
Neurazí, ani nenadchne. Příběh stereotypní (asi jako u většiny "Universal Monsters" hororů), krev žádná a vraždy mimo záběr... Přesto mne však tenhle kousek docela bavil, maska "Gorilí ženy" byla celkem snesitelná (a v rámci možností i strašidelná, byť v té nejlepší fázi ji vidíme jen na pár vteřin) a práce se zvířaty obdivuhodná... Takové milé, blbé, pohodové, nenáročné... Jen ten konec mě trochu naštval, čekal jsem, že všichni zjistí že právě krásná Paula byla ve skutečnosti ta chlupatá gorila a ono nic :D Jeden z těch povedenějších Universal hororů, i když podruhé se asi nepodívám :) 60% ()
Tato série mě jako jedna z mála Universal monster minula. Potěší známí herci jako John Carradine nebo Evelyn Ankers. Jinak ale průměr. Gorilí žena Acquanetta nic moc, mohla bejt trochu hezčí, když už tam vůbec nemluví :-) ()
- Některé záběry byly zapůjčeny z filmu The Big Cage (od r. 1933) – rovněž z produkce Universalu. Jedná se o scény se zvířaty, oba filmy se odehrávají v cirkuse. (fiLLthe3DD)