Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

JirKrato 

všechny recenze uživatele

Ano jako většina jsem si film pustil jako fanoušek který každých 14 dní během sezony usedával k televizi a těšil se zda bude pršet a zda ti nejlepší i přes nepřízeň počasí pojedou čím dál lepší kola. Zda mu náskok 20s bude stačit na zajetí do boxů a přezutí. Bylo mi 15 let a fandil jsem sice Coulthardovi, který zvádal bravurně dostat se ze zadních pozic po startu až na stupně vítězů, ale závody měli šťávu. A díky dokumentu jsem si tuto dobu připoměl. Dokument jsem hltal v celé jeho délce. A čím víc se blížil konec, tím víc jsem si říkal zda vlastně chci vidět člověka, kterého svět obdivoval ve stavu, který nám jeho nejbližší popisují v jakém se Michael nachází a za mě říkám že jsem rád že se z filmu nestal bulvár a tento náš hrdina z dětsví nám nejspíš zůstane navždy hrdinou a tak si ho asi máme pomatovat a podle mě je to dobře. Myslím že dokument bude bavit ty co hltaly formuly v jeho době, ti co si ho ze závodů nepomatují se možná budou trochu nudit, pokud je nezajímá historie formule 1. Protože tak jak jsem formuli dříve hltal, tak od roku 2008 formuli jedna nesleduji kvůli různým nařízením a velkým změnám pravidel, které ubrali na divácké atraktivitě. Rodině přeji spoustu sil a Michaelovi hlavně bezbolestný život, když by nebyla možnost zlepšení. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

F1 sledujem od roku 1996, takže som síce nebol pri zrode Schumacherovej slávy, ale pri jeho najväčších úspechoch a hegemónii Ferrari som už nechýbal. Ale úprimne poviem, že som fandil asi ktorémukoľvek Schumiho konkurentovi, len aby nevyhral on. Proste som ho nemusel a vždy mi jeho arogancia na trati prekážala, aj keď samozrejme uznávam jeho talent a kvality. Dokument som si pozrel najmä ako fanúšik F1. Po ten rok 2000 to bolo zmapované relatívne dobre, a potom to vyznelo štýlom "a tak sa z Michaela stala hviezda", no a z nasledujúcich rokov to bolo veľmi biedne. Žiadna zmienka o jeho "nosičovi vody" Barrichellovi? Nič o rivalite s Alonsom alebo Montoyom? Toto tam absolútne chýbalo, a mám pocit akoby to obdobie kariéry po roku 2000 úplne opomenuli. Navyše, všetci sme čakali, že sa dozvieme aj nejaké pikošky, zaujímavosti, a najmä aktuálne informácie o jeho aktuálnom stave. Takže z tohto pohľadu trochu sklamanie. Dokument by bol skvelý, keby sa volal "Schumacher Part I." a v dohľadom období by nás čakal "Schumacher Part II." - no bohužiaľ, takto mám z toho zmiešané pocity. 3* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokument,který nijak nevybočuje,pluje po povrchu a neboří hranice (předpokládám,že nikdo nečekal,že tomu tak bude),ale jako připomínka skvělého závodníka funguje tak jak má.Kdo by čekal podobný dokument,jaký se dostal Sennovi,tak bude zklamán,ale za mě je to plus mínus to co jsem čekal že dostanu.Co moc nechápu je to,že je tomu někdo schopen napařit odpad jen proto,že se tady nedozvěděl jak na tom teď Michael je.Osobně jsem jeho fanoušek od první chvíle kdy začal jezdit za Ferrari a svým způsobem by mě samozřejmě také zajímalo jak na tom je doopravdy,ale na druhou stranu nikomu z nás do toho nic není a to co pro něj v téhle situaci udělala a dělá nejen jeho rodina,ale i přátelé je v dnešní době věc nevídaná...70% ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych pustil "Majkýmu", unudil by se k smrti, což by bylo pro tu poškozenou fyzickou schránku bez toho psychického velikou úlevou. Hned na úvod dodám, že jsem F1 sice sledoval, ale nikdy jsem nikomu nefandil. Mnozí budou namítat, že je to jak sledování porna bez onanie, ale opravdu mě zajímala většina hráčů. Zajímal jsem se však povrchně, proto jsem neznal východ této hvězdy, jenom jsem detailně postřehl západ za obzor. Dokument se v první části jeví zajímavě, některé věci jsem opravdu nevěděl. Vřelá akceptace se u mě změnila, když Michael začal vyhrávat. U našeho závodníka se začala objevovat docela solidní arogance. Obvykle nemám nic proti aroganci, sám občas bývám takový, ale jeho arogance byla naprosto protivná. Když mu nevyšlo předjetí, tak druhého naboural. Bylo mu jedno, že někoho bezpečně nepustí nebo předjede, tomu člověku bylo vše u výfuku. Možná by mi to nevadilo, kdyby se dokument zajímal i o jiné aspekty jeho kariéry a jeho života. Faktografické dílo nám totiž vyobrazuje jeho život tak, jak by asi chtěl Michael. Chladnost dokumentu tomu také příliš nepomáhá. A ve výsledku jsem čekal na nějaké odhalení jeho stavu, dokonce jsem čekal i na nějaký záběr... nic. Usvědčilo to mou teorii, že je na tom Schumarem tak špatně, že tu s námi není nijak, jen je tu s námi jeho tělo. Jinak by manželka už světu přinesla video, kde se jeho stav viditelně zlepšil. Nechce se ho vzdát, i když už to není on. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Dokument o Schumacherovi sa pútavo venuje ranným rokom, kontrakte v Benettone, počiatočnému trápeniu vo Ferrari a prvému titulu zaň. Problémom je, že do konca dokumentu zostáva 15 minút a na programe dňa sú ďalšie štyri tituly, comeback v Mercedese a posledná jazda v Méribeli. A zakiaľ som si chcel pripomenúť obdobie, kedy som v červenom drese sledoval každý závod, tak sa chcel dozvedieť niečo aj o rokoch, kedy som na Formulu zanevrel. V dokumente sa však táto etapa jeho kariéry zhrnie pár vetami a je to škoda, lebo hodinku by som pri TV ešte zvládol. A ako sa má legenda najrýchlejšieho športu dnes? Rodina Schumimu vracia to, čo okolo nej vytvoril za svojej kariéry on- súkromie. ()

Reklama

Reklama