Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška formule nic nového. Já osobně jsem si ale z dokumentu odnesl hodně. Nikdy jsem nebyl fanoušek F1, ale věděl jsem kdo byl Schumacher a vlastně jen díky tomuto člověku jsem věděl, co formule je a občas se na závody i podíval. Je to legenda a tou vždy zůstane. Z dokumentu vyplývá, že nebyl jen dobrý závodník, ale také dobrý člověk. On není inspirací jen pro závodníky formule, ale také pro veškeré sportovce, kteří ač jsou výborní ve svém oboru, nemusí být ve svém soukromém životě. On si své soukromý dokonale střežil a teď to dělá jeho rodina jemu. Chápu, že rodina neukázala nic z aktuální situace, ale mlžení okolo jeho stavu je smutné, jelikož jeho největší fanoušci si zaslouží znát skutečnost. Z dokumentu sice není nic moc poznat, ale dle posledních slov nemluví, nechodí, atd., potřebuje denní péči ošetřovatelů a podobně. Je to život, který by chtěl Michael žít? Nechtěl by pro rodinu třeba něco lepšího v jeho stavu? O těchto věcech můžeme jen spekulovat a když bůh dá, třeba ho ještě někdy uvidíme, ač silně pochybuji. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem spíše fandil Häkkinenovi, ale Schumi byl taky slušný řidič, o tom žádná. Dokument pěkně zaobaluje arogantní excesy, jeho paličatost a hazardování se životem. Ukazují ho jako dobrého tátu, mizerného zpěváka a vůbec z té kamenné sochy dělají docela prima chlapíka. Žádná inspirace, žádné verbování potenciálních, budoucích řidičů F1. U některých (Jean Todt) mi příjde, že se drží malinko zkrátka v popisování Schumacherových reakcí a to je škoda. Pointa je asi... nelyžovat... může vás to zabít. ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z dokumentu o Schumim na vážkách. Nevyžaduji striktně kompletní biografii, ale struktura filmu je příliš nekonzistentní v tom smyslu, že se v jeden moment zasekne na jednom místě a následný zbytek kariéry jen tak rychle proběhne. Jasně, on ten „zbytek“ z filmařského hlediska zas tak zajímavý jako první roky u Ferrari není, ale paradoxně jsou to také roky, kdy v F1 absolutně dominoval. Dalších 20 minut stopáže navíc by filmu podle mě vůbec neuškodilo. Čeho si naopak cením je kritický pohled na věc. Schumacher je vyobrazen v pozitivním světle, ovšem čas od času si tvůrci, tázaní či dokonce i rodina rýpnou do diskutabilních záležitostí. Jelikož jsem jako mladší aktivně sledoval až sezóny 2001-2004 (zrovna ty, co dokument proběhne za 5 minut), Schumachera jsem vždy vnímal jako bezcharakterního uzavřeného jezdce, co přijde, vyhraje a odejde. Dokumentu se daří jej ukázat v lidském světle, jako člověka, co má emoce, co chybuje (i když si to nepřizná) a který závoděním prostě žije. Vlastně jsem nyní zpětně docenil i jeho pozdější návrat do F1, kdy už si to vlastně jen užíval. Na film o Sennovi ani na skvělé netflixovské Drive to Survive to nemá, ale je to dostatečně dobré pro fandy motorsportu i náhodného kolemjdoucího. 70% ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že MSC je největší ikonou formule 1 a potažmo i celého motorsportu, je tenhle dokument promarněnou příležitostí. Zkratkovitý (absolutně vynechali jeho důraz na fyzičku v kontrastu s ostatníma pupkáčema, jak plnil roli týmové dvojky v '99, jak jeho 5 titulů v řadě nebylo tak jednoduchých, jak mají všichni zaryto v paměti, a další a další a další), bez emocí (něco se jakž takž dalo pocítit u jeho prvního titulu v rudých barvách), bez statistik, bez konce. Neznalého člověka nemůže ohromit, znalého zklame. Přitom dokument o Sennovi mohl posloužit jako skvělá inspirace. ()

Reklama

Reklama