Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem z dokumentu o Schumim na vážkách. Nevyžaduji striktně kompletní biografii, ale struktura filmu je příliš nekonzistentní v tom smyslu, že se v jeden moment zasekne na jednom místě a následný zbytek kariéry jen tak rychle proběhne. Jasně, on ten „zbytek“ z filmařského hlediska zas tak zajímavý jako první roky u Ferrari není, ale paradoxně jsou to také roky, kdy v F1 absolutně dominoval. Dalších 20 minut stopáže navíc by filmu podle mě vůbec neuškodilo. Čeho si naopak cením je kritický pohled na věc. Schumacher je vyobrazen v pozitivním světle, ovšem čas od času si tvůrci, tázaní či dokonce i rodina rýpnou do diskutabilních záležitostí. Jelikož jsem jako mladší aktivně sledoval až sezóny 2001-2004 (zrovna ty, co dokument proběhne za 5 minut), Schumachera jsem vždy vnímal jako bezcharakterního uzavřeného jezdce, co přijde, vyhraje a odejde. Dokumentu se daří jej ukázat v lidském světle, jako člověka, co má emoce, co chybuje (i když si to nepřizná) a který závoděním prostě žije. Vlastně jsem nyní zpětně docenil i jeho pozdější návrat do F1, kdy už si to vlastně jen užíval. Na film o Sennovi ani na skvělé netflixovské Drive to Survive to nemá, ale je to dostatečně dobré pro fandy motorsportu i náhodného kolemjdoucího. 70% ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Dokument o Schumacherovi sa pútavo venuje ranným rokom, kontrakte v Benettone, počiatočnému trápeniu vo Ferrari a prvému titulu zaň. Problémom je, že do konca dokumentu zostáva 15 minút a na programe dňa sú ďalšie štyri tituly, comeback v Mercedese a posledná jazda v Méribeli. A zakiaľ som si chcel pripomenúť obdobie, kedy som v červenom drese sledoval každý závod, tak sa chcel dozvedieť niečo aj o rokoch, kedy som na Formulu zanevrel. V dokumente sa však táto etapa jeho kariéry zhrnie pár vetami a je to škoda, lebo hodinku by som pri TV ešte zvládol. A ako sa má legenda najrýchlejšieho športu dnes? Rodina Schumimu vracia to, čo okolo nej vytvoril za svojej kariéry on- súkromie. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Původně trochu divně chaotické a zvláštní, ale postupně nečekaně schůdně. Až přes velmi vyhrocené momenty v celém filmu i s nečekaně epickou hudbou. Nakonec se dokument někde ustanoví a jasně začne vyprávět příběh legendy. Asi mi opět chyběl  nějaký aspekt toho budu, který je zapotřebí překonat, ale tolik mi nevadil. Poselství sděleno bylo. A Schumy tu s námi stále je. Jen nevíme moc jak, protože i když žije, tak moc nevíme ani jak a jestli vůbec. V tomhle dokument nečekaně selhal. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Celá životná cesta najlepšieho jazdca F1 v doterajšej histórií. Jeho vzostupy aj pády. Súboje so životnými rivalmi. Kolegovia z brandže upustia nejedno milé slovo na margo tejto pretekárskej legendy. Prevedenie: Dokument je veľmi dobre zostrihaný, tak ako to Netflix jednoducho vie. Boli v ňom tie najpodstatnejšie okamihy z trate ale aj so súkromného života. Asi každý vie ako nakoniec Michael dopadol a teda sa dal očakávať emotívny koniec ale ja som čakal že sa dočkáme aspoň pohľadu na Michaela v tejto dobe. Asi chcel aby si ho ľudia pamätali v najlepšom možnom svetle. 82% ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

2 hodiny? Opravdu? Pro někoho, kdo GP neprožívá a chtěl jen vědět, jak na tom Schumacher je, to musí být naprosto strašné. Nedokoukatelné. Pro ostatní je to jen další dokument. Ničím extra výjimečný, protože se opět snaží vyhnout tomu, co Schumacherovi je a jaký vlastně doopravdy byl. No, ale logicky, přestože to dokument obešel jen slovy "Je tu s námi, ale je jiný..." To znamená, že je z něj nemyslící želatina. Zelenina. Člověk v trvalém vegetativním stavu (PVS). Mozek částečně odumřel a díky přístrojům se udržují v chodu jen základní životní funkce, kdy aby vůbec žil, tak potřebuje každodenní péči. Jednoho dne i tělo umře. Prostě stav, ve kterém by sám Schumi zůstat nechtěl a raději by už dávno zemřel. Jen jeho šílená manželka jej v něm udržuje v marné touze, že Zázraky se dějí... Její řeč těla ve chvíli, kdy o tom mluví, případně i další členové rodiny, je nezaměnitelná. Možná se za pár let dožijeme i nějakého soudního řízení, kdy už některým členům jeho rodiny dojde tato touha jeho živé ostatky dál mučit a budou se soudit s těmi, kteří ho budou chtít nechat živořit. Doporučuji si přečíst Případ Terry Schiavo. Obdobná věc, která rozbouřila Ameriku. Žena, která po těžkém infarktu byla v PVS 15 let do odpojení od přístrojů, kdy soudní řízení manžela s rodiči trvalo 7. Po pitvě bylo zjištěno, že její mozek byl tak poškozen, že vážil jen zhruba polovinu průměrné váhy mozku ženy v jejím věku a nastaly na něm tak nevratné změny, že její osobnost jíž byla dávno mrtvá a odpojení od přístrojů bylo pro tělo vysvobozením. Proto hodnotím jak hodnotím, protože s tímto způsobem jednání a prezentace Schumachera absolutně nesouhlasím. Ovšem, otázkou je, jestli to nejsou nakonec ty boží mlýny, vzhledem ke všem jeho ne-li temným, tak určitě kontroverzním stránkám, které tu nejsou ani naznačeny... ()

Reklama

Reklama