Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem spíše fandil Häkkinenovi, ale Schumi byl taky slušný řidič, o tom žádná. Dokument pěkně zaobaluje arogantní excesy, jeho paličatost a hazardování se životem. Ukazují ho jako dobrého tátu, mizerného zpěváka a vůbec z té kamenné sochy dělají docela prima chlapíka. Žádná inspirace, žádné verbování potenciálních, budoucích řidičů F1. U některých (Jean Todt) mi příjde, že se drží malinko zkrátka v popisování Schumacherových reakcí a to je škoda. Pointa je asi... nelyžovat... může vás to zabít. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek McLarenu jsem logicky byl vždycky na druhé straně barikády než Michael a rozhodně jsem nebyl jeho fanoušek. Přes to všechno nelze být slepý a neuvědomovat si, že to byl jeden z nejlepších pilotů, co kdy F1 jezdil...a klobouk dolů před tím, co dokázal a jak se mu podařilo Ferrari vyhrabat z bahna a dostat jej zase na první místa. Michael si zaslouží respekt a určitě i tento skvělý dokument. Jen škoda, že se neodhalilo víc to, jak na tom aktuálně vlastně je.... Pevně věřím, že se ještě někdy ukáže. S jeho odchodem jsem vlastně přestal i F1 sledovat...moc automatiky, slabé McLareny a necharismatičtí jezdci... Hamilton může mít kolik titulů chce, v očích fanoušků ale nikdy nebude roven jezdcům jako Schumacher, Senna, Prost, Hakinnen... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do konce života už si mohl jenom užívat a dopadl podobně jako Kobe Bryant, leč pravděpodobně jen o něco málo lépe. Muž, který mě na pár let přivedl ke sledování Formule 1 a několik let po návratu i na samotné kolbiště v Hungaroringu. Skutečně výjimečně talentovaný sportovec, jež by pravděpodobně nebýt nehody dostal dokument mnohem dříve. Nicméně po několikaletém odkladu ho tu máme a ač technicky tu je všechno správně, to něco navíc co má například loňské Poslední představení tu zkrátka chybí a nechci působil cynicky, ale paradoxně možná proto, že jsem si něco podobného v rodině prožil, tak hlavně to závěrečné ždímání emocí na mě prakticky vůbec nefungovalo a jako jeden z mnoha jsem naivně doufal, že alespoň pár slov od Michaela Schumachera uslyšíme. Tvůrci ale hlavně hodlali natočit jednu velkou poctu této legendě (cením výpovědi mluvících hlav, které leckdy nebyli úplně pozitivní), což se jim povedlo a navíc to potenciálně uvidí milióny lidí na Netflixu. Na druhou stranu, Senna pravděpodobně dostal před x lety lepší dokument, alespoň podle hodnocení, takže to bude chtít opáčko. // Ale je to lepší než Maradona a to mám k fotbalu blíže. ()

Reklama

Reklama