Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Tento improvizační koncert Menšíka s Baldurem a Sovákem jsem viděl naposledy během svého dospívání. Dávali to tehdy minimálně jednou za rok na Silvestra. Od té doby už silvestrovské veselice v televizi nesleduji, ale včera mi existenci této komedie připomněla jedna zdejší diskuze. Našel jsem si ji na YouTube a po mnoha letech pustil. Přinutila mě zvědavost, jestli bude na mě pořád fungovat jako tehdy. U mnoha filmů, které se mi v dětství líbili, objevím po letech, že to nebyla zas až taková sláva, jak se mi kdysi zdálo. Toto naštěstí není ten příklad. Pořád to funguje na plný počet. Doporučuji. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krátký televizní film odehrávající se v jídelně horského hotelu pouze se třemi herci (Sovák, Menšík, Hadrbolcová) a jedním nenažraným bernardýnem. V čem se možná zdá být film jednoduchý, v tom je vlastně excelentní. Krátká stopáž, jednoduchý příběh o jedné sázce s geniálním scénářem a přežraným Menšíkem je excelentní srandovní podívaná pro silvestrovský večer. [5873. hodnocení, 203. komentář, 88%] ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ten chleba mu prý museli napustit naftou, aby ho nechtěl. Až taková popelnice byl prý reálný Bohouš. Film jako takový je parádní krátká komedie se třemi herci a špičkovým námětem a ještě lepším scénářem. Je to sice vážně jenom jednohubka (narozdíl od žranice v hotýlku), ale zaručeně pobaví i na několik opakování. 95% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hudební hity vznikají tak, že se písnička pustí do éteru jednou, podruhé, no a když ji člověk slyší popětadvacáté, tak ji člověk zná nazpaměť, podvědomě si ji pobrukuje a říká si, jakou má báječnou melodii i text. Bohouše sice nedávali x-krát denně, ale jednou za rok se stal nepostradatelnou součástí silvestrovského veselí. Navíc v době, kdy konkurence v televizní zábavě byla hodně slabá. Popularita téhle žertovné sázky se opírala především o mužské herecké obsazení dvou dobově nejpopulárnějších komiků - Sováka a Menšíka. Kdysi to sice byl slušný kousek a konec konců i dnes by tvořil nadprůměr, nicméně je pořád jen na úrovni nejlepších dílů Bakalářů. Víc jak tři hvězdičky si nezaslouží. Celkový dojem: 65 %. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Bohouš: lék proti nechutenství. Užívejte dle potřeby... Přestože se knedlíkům, dršťkové, tlačence i některým dalším hrůzám české gastronomie vyhýbám obloukem, legendární skeč o bezedném bernardýnovi ve mně probouzí apetit přímo zvrácený. Také proto si jej v zájmu zachování svého luzného zjevu dopřávám jen na Silvestra. :) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (17)

  • Vladimír Menšík si natáčení se psem užíval. Měl spoustu prostoru k improvizaci, nikdo mu neskákal do řeči. „Akorát že Bohoušovi strašně smrdělo z huby. Víc než Sovákovi,“ přisadil si na jedné z besed po natáčení. (alonsanfan)
  • Sovák a Menšík nebyli zpočátku příliš spokojeni se scénářem. „Ježíši, to bude blbost,“ říkali si prý u jeho čtení. Nakonec sedli k lahvi vína a přepsali ho. Základ zachovali, ale své repliky vyškrtali a napsali k nim velkými písmeny „improvizace“. Režiséra Petra Schulhoffa pak postavili před hotovou věc. (HawkeyP)

Reklama

Reklama