Reklama

Reklama

Nesnesitelná tíha obrovského talentu

  • USA The Unbearable Weight of Massive Talent (více)
Trailer 1

Herca Nicka Cagea trápia finančné problémy. Aby odvrátil nevyhnutný bankrot, musí prijať ponuku vystúpiť na narodeninovej oslave bohatého fanúšika za odmenu milión dolárov. Týmto fanúšikom je však mocný drogový barón Javi Gutierrez (Pedro Pascal), ktorý uniesol dcéru mexického prezidentského kandidáta. A tak musí slávny herec Nick pod vedením agentky CIA Vivan (Tiffany Haddishová) predviesť pred gangstrami svoje životné predstavenie, aby zachránil nielen seba, ale aj svojich blízkych a splnil cieľ tajnej misie. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (216)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nejlepší film Nicolase Cage snad za deset let nebo kolik, to bez debat. Dělá si ze sebe velice sympaticky a často i dost vtipně legraci, narážky na jeho filmy, ať dobré či ne, jsou fajn. Kupodivu to i celkem drží pohromadě a má to děj, akci, a herci slušně hrají. Pedro Pascal asi Nicka trochu upozaďuje, ale na to, že jsem čekal nějakou šílenost to je vcelku normální film. A vůbec ne špatný. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že snímek 'Nesnesitelná tíha masivního talentu' bude absurdní akční buddy-movie s prvky meta-komedie až parodie, kde si Nicolas fakiiiin-whoa Cage zahraje Nicolase fakiiiin-whoa Cage. Nakonec se z toho vyklubala hodně ambivalentní rádoby terapeutická mystifikace, která jede jen na půl plynu (ať už co se týká humoru i akce), která nevyužila svůj jedinečnej potenciál nebýt jen solidní béčkovou žánrovkou, a kterou kazí ústřední špionážní/kriminální linka která se bere až moc vážně. Ale jako nenáročná oddechovka na večer ujde. Největším superlativem je to, že Nicolas Cage si svou roli neskutečně užívá, no a Pedro Pascal mu jako kámoš do deště perfektně sekunduje. A ano, 'Paddington 2' je masterpiece....... [VERDIKT: 7 Nikolasů Klecí z 10, aspoň za tu snahu] ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od filmu při jeho ohlášení čekal daleko víc a navíc jsem námět považoval za velmi originální, dokud mi při sledování nedošlo, že Cage ukradl nápad Van Dammovi a vůbec bych se nedivil, že právě kvuli hlášce o důchodu v naprosto podobně laděném seriálu Jean Claude Van Johnson, ve kterém si právě Van Damme dělá z Cage srandu. Cage podle mě obšlehnul podobný námět, překopal scénář, ale základ zůstává prakticky stejný, rozdíl je ovšem v tom, že Van Johnson byl mnohem víc vtipný, komediálnější, akčnější a hlavně mi přijde, že zatímco Van Damme si dokázal ze sebe udělat srandu, tady se Cage za každou cenu, v každém záběru a každém dialogu snaží všem kolem dokázat, že je to pořád dobrý herec. Příšerně to celý bere vážně, neumí to vůbec odlehčit a příšerně tlačí na pilu, až je z toho místy docela nuda. Má to své momenty, několikrát jsem se opravdu zasmál, ale jinak mi to celý přijde jako neskutečně promarněný potenciál, hlavně co se týče špionážní linky, protože pasáž kdy má Cage heknout kamery patří k něm nejlepším částím filmu. Většinou je to bohužel ale sled nevtipných dialogů, metafyzických rozborů a tlachání. Z celé té nezáživné nudy vyčnívá asi jen Pedro Pascal, který si svoji roli natvrdlého exota poměrně užívá. Cage chtěl tímhle zabodovat a podle mě se mu to nijak extra nepovedlo. Ještě kdyby to bylo originální, ale je to vykrádačka už zmíněného Van Johnsona a pokud chtěl Cage uspět, měl to udělat víc komediální, svižnější a rozhodně akčnější. Cage mi seděl vždycky jako akční hrdina, jako dramatický herec ale komik co umí srandu nikdy a v tom je ten problém, tohle téma si zaslouží akci a komedii a nemá ji a drama který se tady snaží Nick dělat jde úplně vedle s daným námětem. Čekal jsem kurevsky víc. 55%. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mě zas naopak přišlo, že tohle není stoprocentní, upřímnej Cage, ale generická vize režiséra, kterej to ani kolem něj nepostavil. Protože to má ohrané elementy kolem CIA a únosu člena rodiny. Je to i víc uvolněné, takže kdo očekává nějakou pořádnou sebereflexi, tak se jí zde moc nedočká, ke konci to jede podle těch nejvíce šablovitých vzorců jak to jen jde. Sám Cage i v jednom rozhovoru říkal, že Tom Gormican si udělal nějakou vlastní vizi a Cage se "jenom" vezl. Místama to bylo i dost nudný. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Zní to poměrně šíleně. Nicolas Cage hraje sám sebe. Chtěl by hrát v novém filmu Quentina Tarantina, ale má dluhy kam se podívá. Rodinná atmosféra také není ideální, a tam se účastní narozeninové oslavy mexického miliardáře, který je jeho velký fanoušek. Nakonec se zjistí, že je tento miliardář šéfem drogového kartelu a tak Cage osloví FBI, aby se stal jejich agentem a donášel na mexický drogový kartel. Cage se tu vyblbne jak v reálu tak jako svoje snové alterego a zároveň můžeme film označit jako poměrně povedenou buddy movie. Kde si Cage zdatně sekunduje s Pedro Pascalem a nakonec je z toho asi nejlepší Cageův film za poslední dlouhé roky. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (19)

  • Postava Vivien (Tiffany Haddish) byla v původním scénáři mužským agentem CIA. Jmenovala se Irving Duquesne a byla popsána jako „unavený muž s nadváhou“. (ČSFD)
  • Ve skutečnosti, když je Nicolas Cage označován svou přezdívkou, je to hláskováno jako „Nic Cage“. Tento film objasňuje, že jméno hlavní postavy je napsáno „Nick Cage“, aby bylo jasné, že zatímco postava je založena na herci, je to stále fiktivní postava. (HanzoBureshi)

Související novinky

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama