Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tuhle grafiku, mám rád kosení nácků ve velkom (páč si to zasloužej) a mám rád alternativní pohled na věc, pilot byl dobrej, nechápu nízký hodnocení, snad to trpí tím, že "politicky korektní agitka", silná ženská hlavní postava a bla bla bla, jady jady dá, tyhle kecy kolem, známe všichni dneska.. Jasný, je to teď hodně slyšet, a možná proto to někomu nejde pod čumák, ale já se u toho bavil! Prostě si užijte zajímavou grafiku, alternativní historii a neremcejte pořád, s váma musí bejt na party fakt zábava, suchaři.. Je to zajímavá odbočka MCU filmů a seriálů, taková jednohubka, co pobaví na dlouhej večír, když nemůžeš v noci usnout.. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co kdyby se kapitánka Carterová stala prvním Avengerem místo kapitána Ameriky? No dopadlo by to asi tak, jak jsme to mohly v tomto díle viděly. Absolutně nesympatická postava. Pohnojený, otřesný, nesnesitelný příběh. Jako omlouvám se, ale některé věci absolutně nedávali smysl a hlavně kapitánka "Ameriková" a Steve Rogers nejsou tak dobrý pár jako ve filmech a ta chemie tam prostě není. Upřímně od prvního dílu jsem nic lepšího nečekal, protože jméno dílu mi prozradilo v podstatě vše co jsem potřeboval vědět. A to to, že tento díl nebude za moc stát. Tvůrci chtěli být originální a tak závěrečný fight neproběhl v horách, ale v nějakém hradě. To mi přišlo jako kdyby se tvůrci báli, že neudělají tak dobrou animovanou skalní základnu v horách jako ve filmu. Celkově jsem se spíše chytal za hlavu než že bych se bavil a proto tento díl nehodnotím nijak kladně a absolutně nechápu nynější procentuální hodnocení... 4/10 ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätáte hru The Saboteur? Jak mix Assassinu s GTA-čkom za druhej svetovej, ale bolo to nedorobené a plné bugov. Tak takú hnusnú to má animáciu. Ale Peggy je super postava. Prvá séria jej seriálu patrila k tomu najlepšiemu z Marvelovej TV tvorby, je tu namachrovaná, jak by to v normálnom MCU nebolo možné a ten akcent je nezameniteľný. “Keptn Kaa T.” ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Prvým Avengerom sa nestáva Steven Rogers a Mage Carter a tak sa nám roli vymieňajú ale inak sa pozeráme na pôvodný príbeh s pár menšími zmenami, ktoré ale na výsledok diania majú iba veľmi malý dopad. Prevedenie: Možno je to mojím prvotným nadšením z animácie a slovenského dabingu a preto dávam dosť prestrelené hodnotenie, nakoľko príbehovo to bol iba copiright s pohlavným switchom. 75% ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hravé, zábavné, svižné a animace nakonec působí velmi dobře. Ano, jistě se najdou ti, kteří budou brblat, že je v hlavní roli ženská hrdinka, ale to je jejich problém. Captain Carter je působivou postavou, která umí se štítem zacházet víc, než důstojně. Je pravda, že příběh by mohl být ještě více odlišný od toho původního, ale jinak nemám výtku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Howard Stark se v této epizodě zmíní, že strávil víkend s Hedy Lamarr. Hedy byla filmová hvězda, ale zároveň také amatérská vynálezkyně. Pomohla vyvinout nepravidelné frekvence signálů, které se v krátkém intervalu měnily, postup FHSS (Frequency-hopping-spread-spectrum – při přenosu informace vysílač a přijímač synchronně přelaďují na další frekvence) využívaný proti odposlechům. Její vynálezy později přispěly k vyvinutí technologií, které dnes používáme jako je Bluetooth nebo Wi-Fi. (Kubaaa97)
  • Scéna, ve které se Peggy Carter dostane do současnosti, je stejná jako ve filmu Avengers (2012), kdy portálem, který vytvořil Tesseract, prošel Loki. Stejně jako ve filmu jsou přítomni Nick Fury a Clint Burton / Hawkeye. (Frca)
  • Po zničení projektu Rebirth přebírá kontrolu nad SSR (Strategic Scientific Reserve) plukovník John Flynn namísto Chestera Phillipse, protože ten zemřel v této časové ose při výbuchu. John Flynn se přitom ve filmu Captain America: První Avenger (2011) vůbec nevyskytuje a objeví se až v Marvel One-Shot: Agent Carter (2013), kde slouží jako Peggyn poválečný nadřízený v SSR. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama