Reklama

Reklama

O chloupek

  • Japonsko Nakitai wataši wa neko wo kaburu (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Dívka s legrační přezdívkou si zoufale láme hlavu, jak se sblížit se svojí láskou. Pomůže jí kočičí proměna? Druhý celovečerní film od studia Colorido. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

cesmine 

všechny recenze uživatele

Achjo. A whisker away je anime s úžasným potenciálem. Námět i zpracování jsem první polovinu absolutně žrala. Sice souhlasím s ostatními, že postavy nebyly nijak extra sympatické, ale přesto jsem jim fandila a Miyo jsem dokonce odpustila ten její weird stalking, asi pro tu roztomilou ztřeštěnost a vlastně fakt hrozně pure motivaci k jejímu chování. Co mě ovšem zarazilo úplně nejvíc, bylo to vyvrcholení, které vlastně tak nějak nebylo. Film celou dobu přirozeně eskaloval a stavěl si schody k něčemu, co mohlo být docela epické (i když asi tak trošku vykradené ze Spirited away), jenže pak to prostě doeskalovalo a spadlo a nějak dopadlo. Takže nakonec jsou z toho takové slabší tři, což mě fakt mrzí. Čekala jsem tsunami emocí, která mě chytí za srdce a rozpláče mě, a nakonec se mě to sotva dotklo. Škoda. Zůstal mi celkem příjemný pocit, protože animace i hudba byly fajn, ale to je tak všechno. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin studia Netflix, kterému rozhodně musím přiznat moc hezkou animaci a docela zajímavý příběh i námět. Pravda, kvalitám filmů např. od studia Ghibli se nevyrovná, ale i tak mi je to v mnoha ohledech připomnělo, což já za sebe rozhodně beru jako pozitivum. Postavy jsou sympatické, ale chybělo jim právě to "něco", co by mě přinutilo si k nim vytvořit silnější vztah. To "něco" právě umí vytvořit právě filmy Ghibli a je asi dost těžké se tomu vyrovnat. Nicméně film je to opravdu hezký, hudební doprovod se, myslím si, také povedl. Je potřeba myslet na to, že je to film hlavně pro dětské diváky, takže obsahuje dost naivních prvků i zápletek, ale to se dá odpustit, zejména když se zakoukáte do těch krásných očí ústřední kočičí postavy jménem Taro :) ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

A Whisker Away se hlavně topí ve své průměrnosti. Celkově milý snímek s poměrně neotřelou ideou dvojího života hlavní hrdinky i přes spoustu hozených šipek nikdy netrefil kýžený bullseye. Nápad dobrý, ale s tuze předvídatelným twistem. Hrdinka sympaticky činná a aktivní, ale taky nepochopitelně padlá na hlavu, vznětlivá a až přespříliš dotěrná (nerozumím, že v jedné poloze je klidná a empatická, což klučinovi očividně vyhovuje a poté ani zdaleka nereplikuje tyto poznatky do druhé polohy). Klučík je tááák nudný a ničím nevyčnívající. Závěr nění epický, ani dvakrát dojemný i přes snahu kopírovat známé prvky Ghibli světů. Kresba důstojná, jediná hudba je příjemně zkomponovaná. Bohužel je to film, na který lehce zapomenete svou neunikátností. Šipka se zabodla na smutně zasloužených 3*. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Japonci majú pre mačičky slabosť a tento animák to len potvrdzuje. Výhodou je celkom originálny príbeh so silnou dávkou rodinného fantasy a behom deja rozvinuté charaktery postáv. Aj keď mi vadil prílišný dôraz na romantiku, ešte k tomu u detí zakladnej školy (niečo na spôsob amerických detských komédií) či pojašenosť hlavnej postavy, ale postupne sa to 'vytriaslo' do znesiteľnej podoby. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Před osmnácti lety, natočili velmi podobný film. Neko no ongaeši (Království koček). Stejně potrhlá hlavní představitelka, proměna člověka v kočku, sice za jiných okolností, ale přesto to nedokážu vidět, jako původní film. Když se asi z 60% něco překrývá, prostě to tak je. Přesto se mi to líbilo a kdyby zůstal konec vyloženě japonský, tak by mi to tolik nevadilo. Toho sentimentu tam ale bylo moc. Od Netflixu bych čekal víc. Anime je to o něco horší než jeho předchůdce. Včetně nesmrtelné písničky Kaze ni naru. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama